به گزارش خبرگزاری شبستان، مراکش، کشور عربی و آفریقایی تحت پادشاهی ملک محمد ششم، در میان بیداری اسلامی در منطقه دچار احیای حس احقاق حقوق اجتماعی شده است.
انتخابات پارلمانی کشور فرصت مناسبی بود تا هر یک از جناح های پادشاهی و مردم تکلیف خود را روشن کنند.
از سویی، پس از وقوع نارضایتی و انقلاب در کشورهای عربی، انقلاب کشورهایی همچون یمن، بحرین و مراکش با هدایت سیاسی کشورهای غربی و پشتیبانی مالی و لجستیکی برخی از کشورهای عربی همچون عربستان و کویت، تاکنون هر یک در سطحی ناکام مانده است.
از سویی غربی ها با تلاش برای باقی ماندن سیستم پادشاهی قراردادهای بیشماری را در این حمایت انعقاد کردند و از سویی شنیده شدن صدای دموکراسی خواهی در کشور سیستم پادشاهی را به پذیرش سپردن قدرت به پارلمان راضی کرد.
اما پیروزی حزب اسلام گرا در مرکاش چه نویدی و چه پیامدی را برای پادشاهی می تواند به همراه داشته باشد؟
از آغاز انقلاب های عربی بحث های بسیاری درباره پادشاهی مرکاش مطرح شده است، فساد سیاسی، بدهکاری مالی و فئودالیسم مدافع منافع دولتی از جمله مسائلی بود که پادشاهی مراکش به واسطه ذات حکمرانی اش به ارمغان آورده است.
رسانه مراکش هرگز در طول سالهای پادشاهی این بحران ها را منعکس نکرده است اما تجدید نظر پادشاه در بررسی و بازنگری قانون اساسی کشور در 9 مارس 2011 حقایق جدیدی را افشاء کرد.
با برگزاری انتخابات پارلمانی 25 نوامبر 2011، پادشاهی مراکش در میان کشورهای عربی اسلامی یک استثناء محسوب می شود که برای برقراری دموکراسی راهی متفاوت را باید طی کند.
پادشاه محمد تنها پادشاهی بود که برای تغییر و اصلاح قانون اساسی جرات کرد رفراندوم به راه بیندازد و مردم را در آن دخیل کند.
پاسخ سریع وی به فریاد جوانان در خواست مطالباتشان بازهم کار را برای ریشه کن کردن حکومت پادشاهی دشوار می کند.
اما از سویی انتخاب اسلام به عنوان حزب برگزیده و اعتماد مردم به اسلام تا جایی تکلیف را روشن می سازد.
برخلاف فراخوان و تبلیغات گسترده بسیاری از ارگان های شهروندی، احزاب سیاسی و حامیان رفروم مردم اسلام را انتخاب کردند.
در حالیکه پادشاهی کشور با تلاش پسرش تصور می کرد کرسی های بیشتری را در پارلمان از آن خود کند.
اما سقوط فساد و خواسته قلبی مردم به احیای ارزش ها باعث تا اسلام پیروز شود، با این وجود نباید منتظر بود که این پیروزی به تنهایی بتواند عادت های غلط پادشاهی را که ریشه دوانده است به یکباره نابود کند.
به گزارش میدل ایست، اما اعتماد به نفس زایل شده مردم در طول سالها به اتکاء به انتخابشان می تواند پشتوانه مناسبی در رسیدن به اهداف اسلام گرایان باشد.
سالهای حیاتی تصمیم گیری در انتظار مردم مراکش است و درصد مشارکت آنها در انتخاب اسلام به حتم مراکش جدیدی را خواهد ساخت.
حزب اسلام گرای مراکش در حالی در انتخابات به پیروزی رسید که پادشاهی این کشور همچنان پا برجاست و گام نخست مبارزه با ضد ارزش های آن است.
کد خبر 87028
نظر شما