به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، برنامه شب گذشته گفتگوی 18 و 30 دقیقه شبکه خبر سیما به موضوع نظارت بر بازار شب یلدا اختصاص داشت و مسئولان در این برنامه به ارائه توضیحاتی پرداختند. در ابتدا «مصطفی احمدی»، رئیس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار با اشاره به مشکل سرمازدگی محصولات کشاورزی در سال گذشته و کاهش در تولید گفت: امسال با توجه به اوضاع جوی مناسب میزان تولید بهتر از سال قبل بود و همین موضوع باعث کاهش نرخ این محصولات در بازار شده است.
وی با بیان اینکه با قیمت گذاری که بر روی محصولات آجیل و خشکبار برای شب یلدای امسال شده است شاهد کاهش قیمت بین ۳۰ تا ۴۰ درصدی این محصولات در بازار هستیم، گفت: در خرده فروشی نرخها متفاوتتر از عمده فروشی است. در مجموع امسال آجیل شب یلدا بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار توامن عرضه میشود.
در ادامه این برنامه خبری «مصطفی دارایی نژاد»، رئیس اتحادیه صنف بارفروشان میوه نیز با بیان اینکه امسال نسبت به سال قبل میزان تولید مرکبات و سیب رشد قابل ملاحظهای داشته است،گفت: سال گذشته تولید این اقلام در مازندران یک و نیم میلیون تن بود، اما امسال این میزان به ۲ و نیم میلیون تن افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه قیمتها در میادین میوه و تره بار و مغازههای میوه فروشی مشخص است، افزود: امسال با آماری که بانک مرکزی و اتحادیه بارفروشان اعلام کرده اند قیمتها بین ۱۰ تا ۲۰ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است.
دارایی نژاد دلیل عمده این کاهش قیمت را تولید بیشتر و در نتیجه عرضه بیشتر عنوان کرد.
«علی بهرهمند»، رئیس اتحادیه قنادان از دیگر مهمانان این برنامه خبری بود که در آن درباره قیمت شیرینی برای شب یلدا گفت: با توجه به مصوبه سازمان حمایت از مصرف کننده و کمیسیون نظارت استان تهران، برای شب یلدا، شیرینیتر درجه یک ۳۵ هزار تومان، شیرینی زبان، پاپیونی و دانمارکی ۲۸ هزار تومان و کیک یزدی ۲۱ هزار تومان نرخ گذاری شده است.
بنابراین گزارش، «سید یاسر رایگانی»، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی نیز در این برنامه خبری با اشاره به اینکه ۲۶ طرح ویژه برای نظارت بر قیمت و نحوه توزیع کالای مصرفی در شب یلدا با همکاری اصناف و سازمان صنعت و معدن آغاز شده است، گفت: علاوه بر نظارت بر نحوه توزیع و قیمت میوه، در بحث آجیل و خشکبار و شیرینی، گشتهای مشترک به صورت همزمان نرخها را پایش میکنند و تا دو روز بعد از شب یلدا این نظارتها ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در این طرح علاوه بر بازرسان اتاق اصناف، بازرسان سازمان صنعت و معدن هر استان، کارشناسان شبکه بهداشت، نیروی انتظامی و دادستانهای سراسر کشور با یکدیگر تعامل دارند، گفت: هدف از این بازرسیها علاوه بر توزیع مناسب میوه، شیرینی و آجیل و خشکبار، رعایت کف و سقف قیمتها است.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: هموطنان در صورت مشاهده تخلفات، میتوانند شکایت خود را در سامانه اینترنتی ۱۳۵ ثبت کنند. همچنین با اعلام شکایت به شماره ۱۲۴ متعلق به سازمان صنعت و معدن، همکاران بنده در قالب گشتهای مشترک در سریعترین زمان رسیدگی میکنند./
نظر شما