روز پرخبر مساجد جهان/ برنامه محافل قرآنی مساجد در هفته اول دی

برپایی کرسی‌های تلاوت «نفحات‌القرآن» در مساجد تهران، افتتاح مسجدی با ظرفیت ۱۰ هزار نفر در ترکستان و تشریح راه‌های موثر در موفقیت کانون‌های مساجد در رویداد ملی «فهما» ازجمله اخبار حوزه مسجد در ۳۰ آذرماه ۹۸ است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر مهمترین اخبار این حوزه در آخرین روز از پاییز ۹۸:

 

برپایی کرسی‌های تلاوت نفحات‌القرآن در مساجد تهران + برنامه

 

 

کرسی‌های تلاوت نفحات القرآن همزمان با هفته اول دی ماه در مساجد تهران برگزار می شود.

 

این محافل به همت تعدادی از جوانان علاقه‌مند به قرآن و در لبیک به خواست رهبر معظم انقلاب در سطح تهران آغاز شده و دوشنبه، ۲ دی‌ماه چهارصدمین محفل آن برگزار می‌شود.

 

برنامه محافل این هفته به شرح ذیل است؛

 

محفل انس با قرآن با حضور محمد کاظمی شنبه ۳۰ آذر پس‌ از نماز مغرب و عشاء در مسجد الزهرا (س) واقع در خانی آبادنو، میعاد جنوبی

 

محفل انس با قرآن با حضور محمد کاکاوند دوشنبه ۲ دی‌ماه در مسجد صاحب الزمان (عج) واقع در خیابان هاشمی، نرسیده به استادمعین

 

محفل انس با قرآن با حضور باحضور مسعود نوری چهارشنبه ۴ دی‌ماه پس از نماز مغرب و عشا در مسجد محسنی واقع در تهرانسر شرقی، بلوار گلها، خیابان ۷۵

 

محفل انس با قرآن با حضور مسعود خیری پنجشنبه ۵ دی‌ماه پس از نماز مغرب و عشا در مسجد فاطمیه واقع در فلکه سوم خزانه، خیابان مسجد فاطمیه

 

در این محافل به کودکان حاضر در برنامه هدایایی تقدیم می‌شود، همچنین مفاهیم آیات در برگه‌هایی بین حاضران توزیع می‌شود تا ضمن استماع تلاوت از مفاهیم آیات هم بهره‌مند شوند.

 

طرح حفظ موضوعی، ویژه جوانان و نوجوانان از دیگر برنامه های این محافل است. به این صورت که دفترچه‌های حفظ موضوعی بین داوطلبان حاضر در مسجد توزیع و سپس بصورت هفتگی از میزان پیشرفت آنها سؤال می‌شود. در پایان هرفصل به نفرات برتر کمک هزینه سفر مشهد مقدس و جوایز نفیس دیگر تقدیم می‌شود.

 

افتتاح مسجدی با ظرفیت ۱۰ هزار نفر در ترکستان

 

۱۰ هزار نفری «ساتی بالدی ابیش اولی» ۲۹ آذر در استان ترکستان کشور قزاقستان در  شهر «ساری آقاش» استان ترکستان افتتاح شد.

 

در این مراسم مهمان ویژه اهل ترکیه «ارداغان بلل نجمتین»، مشاور رئیس جمهور چچنستان «امر الدین عادلگیرف»، رئیس استان ترکستان، «عمرزاک شوکی اف»، رئیس اداره معنوی مسلمانان قزاقستان مفتی «سریکبای حاجی آراز»، مفتی ازبکستان «اثمانخان حاجی علیماف»، مفتی قرقیزستان، «مقصدبک حاجی تاقتاموشاف»، امام جماعت شهر نور-سلطان «نوروزبای حاجی تاقان اولی»، ساکنان شهر ساری آقاش، شخصیت های اجتماعی حضور داشتند.


به گزارش رایزنی فرهنگی ایران در قزاقستان مراسم افتتاحیه این مسجد با سخنرانی مفتی قزاقستان «سریکبای حاجی آراز» آغاز شد. در این مراسم ایشان در باره جایگاه مسجد در زندگی مردم سخن گفت: ما صاحبان این سرزمین وسیع به خواست و اراده خداوند مسجد بنا می کنیم و ارزش های معنوی خود را ترویج می دهیم. مسجد و زندگی ما دو برادر توامان هستند و زندگی ما با مسجدارتباط تنگاتنگ دارد. قلب و روح انسان در مسجد آرام می گیرد. مسجد مکانی برای صلح و دوستی برادران ایمانی است. ساخت مسجد امری خداپسندانه است و اموری خداپسندانه در مسجد انجام می گیرد.

 

در ادامه مراسم حاضران از مسجد بازدید کردند و در پایان نماز جماعت خوانده شد.


این مسجد دارای ۲۹ کلاس درس برای ۶۰۰ شاگرد، خوابگاه برای ۶۹نفر و نهارخوری برای ۱۰ هزار نفر است. در این مسجد ۱۰ هزار نفر می توانند به صورت همزمان به عبادت مشغول شوند.

 

راه‌های موثر در موفقیت کانون‌های مساجد در رویداد ملی «فهما»

 

 

حجت‌الاسلام «سعید روحانی» در ارتباط با عوامل موفقیت کانون های مساجد قم در اجرای رویداد ملی فهما گفت: چند عامل باعث پیشرفت طرح ملی فهما در قم شده است. نخست اینکه ما با همکاران ستاد استان، حداکثر هماهنگی و همکاری را داشتیم. ابتدا دستورالعملی برای آنها تعیین کردیم که هر روز باید با کانون ها ارتباط داشته باشند.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم بیان کرد: هر یک از همکاران ستاد به صورت میانگین بین ۵۰ تا ۷۰ کانون دارد که حتی اگر این کانون‌ها فعال نباشند باید آنها را فعال کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: ما در گام اول کانون‌های هر منطقه را به صورت حضوری دعوت کردیم تا آموزش ببینند و شاخص های فهما را برای آنها تبیین کردیم.

 

حجت الاسلام روحانی گام دوم در اجرای طرح ملی فهما را ارتباط مستمر همکاران با کانون‌ها برشمرد و گفت: این ارتباط مداوم و مستمر با کانونها در آنها ایجاد انگیزه می کند تا فعالیتهای خود را در گروه هایی که باهم تشکیل داده اند افزایش دهند، ما هم کانونهایی را که در طول هفته امتیاز بالاتری نسبت به دیگران کسب کرده باشند، اعلام و معرفی می کنیم.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم ادامه داد: عامل دیگری که در موفقیت کانونها موثر بوده، خدماتی است که به آنها ارائه می دهیم. به عنوان مثال یک استاد برای کانونهای استان هماهنگ شده که در رابطه با نحوه فعالیت در فضای مجازی به اعضای کانونها آموزش می‌دهد. همچنین یک استاد سرود و تئاتر نیز به شکل رایگان در اختیار کانون های مساجد قرار گرفته است.

 

روحانی تاکید کرد: ارائه این خدمات رایگان باعث ایجاد انگیزه در کانون ها می شود. علاوه بر این عامل دیگری که باعث میشود کانونها همکاری بیشتری با ما داشته باشند _ هرچند که این ارتباط مستقیمی با طرح ملی فهما ندارد، این است که از اساتید، پزشکان و روانشناسان سرشناس که مورد توجه مردم هستند دعوت می‌کنیم تا در کانون ها برنامه داشته باشند، این برنامه ها مورد استقبال عمومی قرار گرفته و افرادی که در این نشست ها شرکت می کنند درخواست عضویت در کانون ها را دارند.

 

وی یادآور شد: روش دیگری که کانونها از آن استفاده می کنند و در این عرصه موثر بوده این است که کانونها سیستم هایی را در شبستان های مساجد راه اندازی کرده اند و سامانه و خدمات فهما را برای مردم تبیین می‌کنند. مجموعه این کارها و در کنار آن بسته های تشویقی که کانونهای برتر دریافت می کنند باعث می شود همکاری کانون ها بیش از پیش باشد.

 

 

روحانی در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر این ما هر هفته به کانونی که بیشترین امتیاز را در طول هفته کسب کند مبلغ ۲۰۰ هزار تومان هدیه می دهیم.

 

۱۹۱ هفته ممنوعیتِ شیعیان بحرین برای اقامه نماز جمعه در مسجد جامع «امام صادق(ع)»

 

 

به نقل از «منامه پست»، نیروهای امنیتی رژیم آل خلیفه وابسته به وزارت کشور بحرین بار دیگر مانu اقامه نماز جمعه شیعیان در مسجد جامع «امام صادق(ع)» در منطقه «الدراز» شدند.

 

صد و نود و یکمین هفته متوالی است که نیروهای آل خلیفه مانع اقامه نماز جمعه شیعیان در این مسجد می شوند و نمازگزاران مجبورند به صورت فردی در این مسجد نماز خود را اقامه کنند.

 

رژیم آل خلیفه در حالی که اجازه برپایی شعائر دینی را به شهروندان شیعه در این کشور نمی دهد، در مقابل جامعه بین الملل، مدعی آزادی دینی و تسامح و همزیستی مسالمت آمیز میان ادیان است.

 

شبکه خبری «اللولو» به نقل از منابع بحرینی نوشت: نیروهای امنیتی بحرین روز جمعه از ورود امام جمعه و نمازگزاران به منطقه تحت محاصره الدراز جلوگیری کردند.

 

از زمان سلب تابعیت «شیخ عیسی قاسم»، بزرگ ترین مرجع دینی این کشور در سال 2017 میلادی، این منطقه که زادگاه شیخ عیسی قاسم است، در محاصره قرار دارد.

 

ساخت مسجدی به سبک شرقی با کمک قزاقستان و ازبکستان

 

 

قزاقستان و ازبکستان در شهر ترکستان که یکی از قدیمی ترین شهر های قزاقستان است مسجدی به سبک شرقی می سازند. در مراسم پایه گذاری بنای مسجد نخست وزیر جمهوری قزاقستان «اصغر مامین» و رئیس استان ترکستان «عمرزاک شوکیاف»، نمایندگان جمهوری ازبکستان حضور داشتند.


رئیس استان ترکستان عمرزاک شوکیاف گفت: این یک پروژه بسیار خوبی است که بین دو کشور برادر - قزاقستان و ازبکستان انجام می شود. برای ابتکار و حمایت رئیس جمهور ازبکستان «شوکت میرضایف» در ساخت این مسجد سپاسگزاری می کنم. ایشان سهم بزرگی در این پروژه دارد. روابط قزاقستان و ازبکستان از پتانسیل بالایی برای توسعه و پیشرفت برخوردار است. این همکاری انگیزه جدیدی برای نزدیک شدن بیشتر دو کشور به همراه دارد.


به گفته نماینده جمهوری ازبکستان، بهترین متخصصان و معماران با تجربه در ساخت این مسجد مشارکت دارند و تجربه کشور های پیشرفته را در نظر می گیرند، طرف ازبکستان مراحل کار را کنترل می کند. مساحت این مسجد بیست هزار متر مربع و با گنجایش 5000 نفر در نظر گرفته شده است. علاوه براین در مسجد مورد نظر سالن همایش، کتابخانه و نهارخوری  در نظر گرفته می شود ، این مسجد در سال 2020 افتتاح می شود.

 

کد خبر 870630

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha