خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه، «کبیر محمد»، متفکر الجزایری و رئیس دپارتمان فلسفه دانشگاه وهران الجزایر با سید «جلال میرآقایی»، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در الجزایر دیدار و پیرامون «جریانات فکری موجود در جهان اسلام و سیر اندیشه فلسفی در ایران» گفتوگو کرد.
کبیر محمد که نویسنده کتابی پیرامون فلسفه سیاسی اسلام است، نظام ولایت فقیه را مترقی ترین نظام سیاسی دانست و آن را در چارچوب اندیشههای فقهی تمامی مذاهب اسلامی دانست.
رئیس دپارتمان فلسفه دانشگاه وهران الجزایر اظهار کرد: نظام ولایت فقیه که امام خمینی(ره) آن را به عنوان یک تئوری حکومتی اعلام کرد، مبتنی بر فقه اجتهادی و عدالت اخلاقی است و این دو اصل با فقه مذاهب سنی هم کاملا مطابقت دارد.
وی همچنین، امام خمینی(ره) را انسان کاملی دانست که علوم فقه، فلسفه، عرفان و سیاست را یک جا جمع کرده و در آغاز قرن پانزدهم هجری بزرگترین انقلاب را که خود نقطه عطفی در تاریخ جهان شد، تحت پرچم اسلام هدایت و رهبری کرد.
کبیر محمد توجه اندیشمندان الجزایری به مکتب امام خمینی(ره) در فقه، فلسفه و سیاست را چشمگیر دانست و اظهار کرد: نسل تحصیل کرده دانشگاهی الجزایر از اندیشههای امام خمینی(ره) و حضرت آیتالله خامنهای(مدظلهالعالی) استقبال میکنند و اهل تصوف و عرفان نیز در الجزایر نسبت به ائمه اهل بیت(ع) و بزرگان آنها علاقه شدید نشان میدهند و هر ساله به مناسبت میلاد پیامبر اکرم(ص) و حضرت فاطمه زهرا(س) به جشن و سرور میپردازند.
اندیشه فلسفی و عرفانی در ایران
میرآقایی در سخنانی، با اشاره به جایگاه اندیشه فلسفی و عرفانی در ایران و حوزههای علمیه اظهار کرد: پس از افول فلسفه در یونان باستان و اسکندریه، این رشته از اندیشه بشری در اسلام و ایران تولدی دوباره یافت، بنیانگذار فلسفه در جهان اسلام معلم ثانی، ابو نصر فارابی است که یکی از علمای پیرو مکتب اهل بیت(ع) است و پس از او، متفکران دیگری از پروان اهل بیت(ع) پیامبر اکرم(ص) همچون ابن سینا، خواجه نصیر، میرداماد، ملاصدرا، حکیم سبزواری، امام خمینی(ره)، علامه طباطبائی و شاگردان آنها این راه را ادامه دادند.
بنابر گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزن فرهنگی کشورمان در الجزایر افزود: امروزه سنت فلسفی شیعه در حوزههای علمیه و دانشگاههای ایران همچنان مسیر تکاملی خود را طی میکند و در علم کلام و در دهههای اخیر، علم کلام جدید هم اندیشمندان مکتب اهل بیت(ع)، اندیشههای تابناکی را به جهان فرهنگ و تمدن بشری تقدیم کرده، پاسخگوی پرسشها و شبهههای مختلف پیرامون اسلام در مجامع آکادیمیک جهان شدهاند.
وی در ادامه سخنانش، بیان کرد: شخصیتهای بزرگی چون شهید مرتضی مطهری(ره)، امام خامنهای(مدظلهالعالی)، آیتالله جوادی آملی و دیگر اندیشمندان از شاگردان امام خمینی(ره) هستند و در محضر آن بزرگوار درس فقاهت، فلسفه، عرفان و سیاست را فرا گرفتهاند.
ترجمه از فاطمه عالیشاهی
نظر شما