به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام محمدحسین توانایی، مدیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر امروز در همایش نقش امر به معروف در ارتقای سلامت جامعه با اشاره به اینکه عملکرد این ستاد در حال حاضر زمینگیر است، گفت: امر به معروف و نهی از منکر یعنی تذکر دادن و یکی از مسایل زمینگیری این فضیلت اخلاقی در جامعه ما ورود رفتارهای نابجا و غیرکارشناسی بعضی از اشخاص است.
وی با ذکر اینکه رفتارهای ناشی از اجرای امر به معروف و نهی از منکر در طول یک دهه منفی ارزیابی شده است، اظهار کرد: متاسفانه افراد در حال حاضر در جامعه به فردگرایی توجه دارند از این رو در جامعه شاهد کمتوجهی به این فضیلت اخلاقی هستیم.
مدیر احیای ستاد امر به معروف و نهی از منکر اولین مرحله امر به معروف و نهی از منکر را راهنمایی افراد در جامعه دانست و افزود: باید توجه داشت که امر به معروف و نهی از منکر فقط به مقوله امر به معروف و نهی از منکر خلاصه نمیشود و در احیای این امر باید با توجه به علوم ارتباطی و تأثیرگذاری بر روی مخاطب بر روی نحوه لحن بیان، انتخاب واژههای مناسب بر زبان بدن و حرکات ارتباط غیرکلامی افراد در نحوه پذیرش پیام بسیار توجه داشت.
وی با ذکر اینکه امام صادق (ع) فرمودند: «بهترین دوستان من کسانی هستند که عیوب مرا برایم بازگو میکنند»، گفت: اگر هر کس بنا بر ارتباطات خود در خانواده، خویشاوندان، دوستان و همکاران از رفتار یکدیگر مراقبت کنند سلامت اجتماعی و فردی تحقق پیدا خواهد کرد.
حجتالاسلام توانایی با تأکید بر انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه گفت: امر به معروف باید با زبانی لطیف و زیبا بیان شود و در به پا داشتن این امر باید حس مسئولیتپذیری در افراد وجود داشته باشد.
وی با ذکر اینکه افراد در جامعه با توجه به پیامدهای نادرست اجرای امر به معروف و نهی از منکر و توجه به فردگرایی که سوغات رفتار انسانهای غربی است نسبت به این امر کمتوجه شدهاند، گفت: باید برای به پا داشت امر به معروف و نهی از منکر از رفتارهایی غنی از روانشناسی بهره جست.
گفتنی است؛ همایش نقش امر به معروف در ارتقای سلامت جامعه دوشنبه (7 آذر) در سالن امام جواد (ع) وزارت بهداشت برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما