گسترش فرهنگ کتابخوانی جدیت همه جانبه مسئولان را می طلبد

استاندار کرمانشاه، گفت: گسترش فرهنگ کتاب و کتاب خوانی در استان کرمانشاه مستلزم تلاش و جدیت همه جانبه مسؤلان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، مهندس سید دادوش هاشمی استاندار کرمانشاه، در نخستین جلسه نهضت مطالعه مفید که با حضور اعضای ذیربط در استانداری در پی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، گفت: در پی اجرایی کردن فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص بالا بردن سرانه مطالعه در استان پیگیر تشکیل کمیته نهضت مطالعه مفید هستیم که فرهنگ کتاب و کتابخوانی در استان ترویج ونشر ویژه ای به خود بگیرد.

 

وی ادامه داد: سند نهضت مطالعه مفید، مصوب جلسه 673 مورخ چهارم آذر 89 شورای عالی انقلاب فرهنگی است.


استاندار کرمانشاه، با بیان اینکه وظیفه خطیری برعهده دستگاه‌های‌ فرهنگی‌ مربوط به این حوزه است، تصریح کرد: بدون شک ترویج و گسترش فرهنگ مطالعه مفید در کشور در گرو حمایت همه‌جانبه سازمان‌ها و نهادهای نظام و توجه خاص مسئولان به این امر بوده و طرح نهضت مطالعه مفید گامی در این راه است.

 

هاشمی، هدف از نهضت مطالعه مفید را دستیابی به جایگاه ممتاز در جهان از نظر سرانه مطالعه و به خصوص مطالعه مفید براساس سند چشم‌انداز بخش فرهنگ عمومی در افق 1404 ایران عنوان کرد.


علی اسماعیلی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه، نیز سرانه مفید مطالعه کتاب در کشور را 18 دقیقه و سرانه مطالعه با خواندن قرآن‌، مفاتیح‌، ادعیه و روزنامه‌ها را در کل کشور 76 دقیقه اعلام کرد.


وی میزان مطالعه مفید کتاب را در استان 5/16 دقیقه و مطالعه قرآن، مفاتیح‌، ادعیه‌، روزنامه و مجله را در کرمانشاه 74 دقیقه اعلام کرد که 4 دقیقه از سرانه کشوری پایین‌تر است.

 

اسماعیلی با اشاره به سرانه کتاب در جهان، تصریح کرد: به ازای هر نفر 16 الی 20 جلد کتاب در کتابخانه‌های جهان وجود دارد این در حالی است که در کشور ما به ازای هر 4 نفر یک جلد کتاب در کتابخانه‌ها وجود دارد.


وی به میزان‌ سرانه فضای کتابخانه‌ها در کشور اشاره کرد و گفت: در ایران به ازای هر 100 نفر 5/1متر فضا وجود دارد که باید این فضا به میزان 8 متر به ازای 100 نفر افزایش پیدا کند.


مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه، ادامه داد: همچنین این فضا در کرمانشاه باید 16برابر شود یعنی 10هزار متر نسبت به وضعیت موجود افزایش پیدا کند.


وی اظهار کرد: درکشور ما باید در افق سال 1404 ، 35 درصد از جمعیت عضو کتابخانه‌ها باشند در حالی که در حال حاضر 45 هزار نفر در کل کشور عضو کتابخانه‌ها هستند.


اسماعیلی، اعضای دائمی این کمیته را متشکل از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی‌، اداره کل کتابخانه‌های استان‌، صدا و سیما‌، آموزش و پرورش، کانون فرهنگی هنری مساجد، سازمان ملی جوانان، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان بسیج مستضعفین‌، نیروی انتظامی‌،کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، جهاد دانشگاهی و ائمه جمعه عنوان کرد.
 

پایان پیام/

کد خبر 87203

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha