پیام"سلام"تأکید بر عدم رسیدن هرگونه رنجش و اذیت به طرف مقابل است

استاد حوزه علمیه خواهران با اشاره به "سلام"های زیارت عاشورا، تصریح کرد: کسی که به سیدالشهدا سلام می دهد بر این موضوع که آنچه از جانب من به شما می رسد جز سلامتی نیست، تأکید دارد.

استاد حوزه علیمه خواهران کرمان در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه در ماه محرم می توان بهره های معنوی زیادی کسب کرد، به درس ها و پیام های زیارت عاشورا به دلیل انس اکثریت مردم با این حدیث قدسی در این ماه اشاره کرد.


مریم السادات طباطبائی در این باره نخست با ذکر فضائل مترتب بر این زیارت شریف، گفت: در حدیثی از امام باقر(ع)قرائت کننده این زیارت همچون کسی است که در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسیده است.
 

وی افزود: همچنین در روایات آمده است که خداوند برای خواننده زیارت عاشورا، هزار هزار حسنه می نویسد و هزار هزار سیئه از او محو و هزار هزار درجه بر او می افزاید.


این استاد حوزه تصریح کرد: به طور قطع همه این اجر و پاداش زمانی است که زیارت عاشورا با احساس نیاز، عطش عشق و آگاهی و بصیرت خوانده شود و فرد با تمام وجود درس های عاشورا را دریافت و به آن عمل کند.


وی در ادامه فرازهای نخست زیارت عاشورا که حاوی "سلام"است را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه پیام "سلام" به طرف مقابل "سلامتی" است، گفت: کسی که به سیدالشهداء سلام می دهد بر این موضوع که آنچه از جانب من به شما می رسد جزء سلامتی نیست، تأکید دارد.


طباطبائی در توضیح بیشتر راجع به این موضوع، بیان داشت: مفهوم ابلاغ سلامتی این است که از جانب سلام دهنده هیچگونه گناه و معصیتی که باعث رنجش طرف مقابل شود به او نمی رسد و این همان روح سلام است که سلام کننده به امام حسین(ع) باید به آن توجه داشته باشد و خود را از رذائل اخلاقی پاک کند.


وی با اشاره به اینکه در زیارت عاشورا، امام حسین(ع)را با "اباعبدالله" مورد خطاب قرار می دهیم، افزود: این خطاب به معنای آن است که فرد با تمام وجودش اذعان به این امر دارد که امام حسین(ع)پدر بندگان است و ظهور بندگی در ایشان است و آن حضرت را برترین عبد می داند و لذا باید خود نیز در مسیر بندگی باشد.


استاد حوزه علمیه خواهران با اشاره به سلام هایی که به یاران امام حسین(ع)در این زیارت داده می شود، گفت: مقصود اصلی این است که باید یاران آن حضرت و فضائلشان را شناخت تا خود نیز به آن فضائل آراسته شویم.


وی در همین رابطه ازخودگذشتگی و ایثار در راه دین خدا و حمایت از امام زمان(ع)، اخلاص در عمل، عشق و محبت به خدا و امام زمان(ع) شناخت و بصیرت والا را از جمله این فضائل برشمرد و با بیان اینکه یاران سیدالشهداء اهل البصائر هستند، گفت: آنان بهترین جهت گیری سیاسی را در زمان خود انجام دادند در حالیکه بودند افراد زیادی در کنار امام حسین(ع) که ایشان را رها کردند، عده ای بعدها پشیمان شدند و... اما یاران ایشان تا آخرین لحظه ماندند.


طباطبائی با اشاره به لعن در زیارت عاشورا، گفت: عده ای این موضوع را به عنوان شبهه مطرح می کنند که لعن و نفرین جایز نیست در حالیکه این موضوع ریشه در تبری که از فروع دین است دارد و شما می بینید که در زیارت عاشورا تأکید زیادی بر بیزاری جستن از دشمنان اهل بیت شده است.


وی افزود: پیام مهم این لعن و نفرین آن است که در زندگی، اهداف، منش و گفتار هرگز راه دشمنان را نباید دنبال کرد و بر اساس آیات قرآن و روایات کسانی که باعث اذیت و آزار پیامبر و اهل بیت شوند در دنیا و آخرت مورد لعنت خداوند هستند.


استاد حوزه علمیه خواهران یادآوری کرد: بر اساس روایات نبوی(ص) کسانی که در کتاب خدا دست برده یا بدعتی ایجاد کنند و یا حرام خدا را حلال کرده و به سنت پیامبر عمل نکنند و یا حریم اهل بیت را از بین ببرند، مورد لعنت خداوند هستند.


وی ادامه داد: نتیجه اینکه تجمل گرایی، چشم و هم چشمی ها و... سنت پیامبر نبود بلکه سنت ایشان حفظ جوانان از گناه، ازدواج ساده، اخلاق حسنه و...است.


طباطبائی به فراز "انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم الی یوم القیامه" نیز اشاره و تصریح کرد: دوستی امام حسین(ع) مراتبی دارد که در پایین ترین درجه آن فرد، علاقه قلبی به آن حضرت دارد و شناخت چندانی ندارد و به خیلی چیزها هم تعهد ندارد در حالیکه در بالاترین مرحله با بصیرت و عمل، دارای منش حسینی است.


وی با اشاره به حدیثی از امام حسین (ع) گفت: از دیدگاه آن حضرت شناخت خداوند جزء با شناخت امام زمان میسر نمی شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 87420

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha