فعالیت های اقتصادی می تواند زمینه ساز برنامه های سیاسی باشد

سیروس علاف گفت: باید در روابط اقتصادی قدم های درست و صادقانه میان دو کشور برداشته شود و اگر این روابط صدمه ببیند مطمئن باشید روابط سیاسی نیز روابط خوبی نخواهد بود، برنامه های اقتصادی می تواند زمینه ساز برنامه های سیاسی باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، « سیروس علاف » امروز چهارشنبه (۱۰دی ماه) در مراسم کلنگ زنی شهر هوشمند مرزی و افتتاح مینی ریفاینری ویژه مرزی که در سالن اجتماعات ساختمان ساپکو برگزار شد؛ بیان کرد: چند موضوع امروز باید در این برنامه که شروع یک قدم نوی است در نظر بگیریم تا در آینده برای منافع هر دو کشور قدم برداریم چون وقتی صحبت از برادری و همسایگی می شود منافع برادر وار و مشترک نیز بسیار مهم است .

 

مشاور ارشد تجارت رئیس جمهور افغانستان با ییان اینکه به همان اندازه که منافع افغانستان بسیار مهم است منافع ایران نیز مهم است؛ افزود: به همان اندازه که منافع ایران برای برادران ایرانی مهم است باید منافع افغانستان نیز برای آنها مهم باشد.

 

وی گفت: باید در روابط اقتصادی قدم های درست و صادقانه میان دو کشور برداشته شود و اگر این روابط صدمه ببیند مطمئن باشید روابط سیاسی نیز روابط خوبی نخواهد بود، برنامه های اقتصادی می تواند زمینه ساز برنامه های سیاسی باشد.

 

علاف با بیان اینکه سرمایه گذاران و تجار می توانند سفیران صلحی برای برنامه های سیاسی و نزدیک شدن بسیاری از برنامه های سیاسی و اقتصادی در امور هر دو کشور باشند؛ افزود: بحث رقابت ها در منطقه امروز بسیار مهم است، امروز افغانستان با موقعیت مسائل اقتصادی و بازار بکر اقتصادی جایگاه خاص خود را دارد.

 

وی گفت: تمام همسایگان افغانستان تلاش می کنند تا با افغانستان رابطه داشته باشند و از منابع سرشار اقتصادی این کشور استفاده بهینه کنند؛ اگر می خواهید در بازار افغانستان راه داشته باشید و در این بازار رقابت کنید باید تغییراتی در برنامه های اقتصادی خود داشته باشید و چالش هایی که در برنامه های اقتصادی خود وجود دارد را از میان بردارید.

 

مشاور ارشد تجارت رئیس جمهور افغانستان اظهار داشت: کشور افغانستان یکی از مشتری های خوب منطقه است، اما آیا منطقه نیز مشتری های خوبی برای افغانستان است؟ متاسفانه تا امروز نبوده است؛ شما ایرانیان از جمله کشوری می توانید باشید که رقابت مثبت، سالم و اقتصادی خیلی خوبی در بازار افغانستان داشته باشید.

 

وی با بیان اینکه دست دوستی افغانستان به سمت ایران دراز است؛ افزود: دست دوستی که منافع آن به صورت مساوی بین دو کشور تقسیم شود و منافع یک طرفه نباشد، مشکلاتی که امروز در بازار به وجود آمده است یکی از بحث هایی که در آن کشور افغانستان در حال ضرر است، بحث محیط زیست و بدون استاندار بودن کالاهایی که وارد کشور افغانستان می شود، است به ویژه سوخت ایران که در این قسمت باید توجه خاصی شود تا اجناسی که استاندارد ندارد و نیازی به وارد شدن به کشور ندارد جلو آن گرفته شود.

 

علاف عنوان کرد: کشور ترکمنستان امروز در بازار بسیار خوب رقابت می کند و جایگاه خوبی در بازار پیدا کرده است و بازار را مصادره کرده است.

 

مشاور ارشد تجارت رئیس جمهور افغانستان بیان کرد: ما در افغانستان مشکلات ترانزیتی چه برای ورود کالا به افغانستان و چه برای خروج کالا داریم، با سفیر ایران صحبت هایی شده است.

 

وی با بیان اینکه دولت افغانستان برای 5 ساله آینده کشور افغانستان برنامه های اقتصادی درنظر گرفته است؛ افزود: در این 5 سال برای دولت افغانستان پربار خواهد بود و ایران به عنوان یکی از شرکای اقتصادی افغانستان باید همکاری بیشتری در زمینه صادرات و واردات داشته باشد.

 

علاف گفت: ما می خواهیم با شما شریک باشیم به شرط اینکه هر دو طرف از این شراکت نفع مساوی ببرند، ما در یک سال بالاتر از سه میلیارد از شما خرید کردیم اما شما نیز برنامه ای برای خرید از ما دارید؟

کد خبر 875316

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha