«حجت الاسلام سعید حردان» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز اظهار کرد: یکی از مهمترین ضرورت های یک جامعه رعایت اخلاق است و این در حالی است که پیامبر اسلام (ص) برای تکمیل اخلاق مبعوث شدند.
کارشناس امور فرهنگی حوزه علمیه ادامه داد: زمان پیش از اسلام افرادی با خصلت های اخلاقی زیبا در جامعه وجود داشت به طور مثال می توان به حاتم طائی و ابن سیرین اشاره کرد، اما این موضوع به صورت فراگیر وجود نداشت به گونه ای که اکثریت جامعه آن دوران از اخلاق به دور بودند.
وی با بیان اینکه هدف از بعثت پیامبر اسلام (ص) فراگیری اخلاق در سراسر کره زمین بود افزود: در سوره شمس خداوند متعال از ۱۱ قسم یاد می کند که تنها افرادی رستگار می شوند که فضایل اخلاقی را رعایت کرده باشند، بنابراین اخلاق در دین مبین اسلام از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
حجت الاسلام حردان با اشاره به اینکه انسان دارای سه قوه شهوت، غضب و عقل است اضافه کرد: هر دو قوه شهوت و غضب باید زیر نظر عقل عمل کنند در غیر این صورت انسان تبدیل به یک موجود بسیار خطرناک برای خود و سایر انسان ها می شود؛ جامعه اخلاقی به صورت کلی از عقل پیروی می کند.
وی با تاکید بر اینکه رعایت اخلاق منجر به رعایت عفت عمومی می شود تصریح کرد: همه احکام اسلامی در جهت پاکی انسان و جامعه دستور داده شده اند و یکی از مهمترین مشکلات یک جامعه خودبزرگ بینی است که باید این معضل در جامعه با روش های روانشناسی کنترل شود.
کارشناس امورفرهنگی حوزه علمیه با بیان اینکه عدم رعایت اخلاق موجب ایجاد ناامنی در جامعه می شود اذعان داشت: عدم رعایت اخلاق چه در جامعه و چه در خانواده باعث برهم زدن آرامش فرد می شود، زیرا انسان ها به حقوق و دارایی های خود قانع نیستند و این موضوع منجر به هرج و مرج در روابط می شود.
نظر شما