«علیرضا ایزدی» با اشاره به اهمیت رونق گردشگری روستایی در مناطق مختلف استان مرکزی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک گفت: رونق گردشگری روستایی با رسیدگی به بناها و بافت قدیمی و ارزشمند روستا ها میسر است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با اشاره به اینکه ما در روستاهای استان بناهای تاریخی خوبی داریم که نمادی از فرهنگ و تمدن گذشته است، افزود: رسیدگی به این بناها و بازسازی و بهسازی آنها امری ضروری است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان دلیجان و روستاهای آنها پتانسیل خوبی برای این مهم دارند، بیان کرد: گردشگري روستايي دلیجان رونق مي گيرد
این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه بازسازی کاروانسرای باارزش در روستای دودهک دلیجان گامي موثر براي رونق گردشگري این بخش است، افزود: کاروانسرای دودهک در استان مرکزی شهرستان دلیجان روستای دودهک در بهمن ماه امسال به بهره برداری خواهد رسید.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به اینکه این کاروانسرا با سرمایه گذاری بخش خصوصی به مبلغ 50 میلیارد ریال و استفاده از تسهیلات کم بهره به مبلغ 40 میلیارد ریال بازسازی شده است ، گفت: این کاروانسرا با کاربری اقامتی، تفریحی، سفره خانه سنتی، تجهیز و در بهمن ماه امسال برای استفاده از گردشگران آماده بهره برداری شده است.
ایزدی گفت: مجموعه تاریخی دودهک به منظور مرمت و احیا بنا به بخش خصوصی سپرده شده است، افزود: در حال حاضر تعمیرات اساسی بام بنا شامل سبک سازی، استحکام بنا و کاهگل کردن و مرمت نمای بیرونی و محوطه سازی این بنای تاریخی به اتمام رسیده است.
وی با اشاره به اینکه کاروانسرای دودهک در مجاورت ساحل شرقی رودخانه قمرود و در مسیر جاده قم به دلیجان قرار دارد، گفت: قدمت این بنا به دوره صفویه باز می گردد و به شماره ثبت 1983مورخ 16/01/1377در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
این مقام مسئول ادامه داد: در هر یک از دیوارهای شمالی و شرقی و غربی این بنای تاریخی سه برج دیدهبانی تعبیه شده که نشان میدهد کاروانسرا کاربردی به مانند یک قلعه نظامی داشتهاست.
ایزدی با بیان اینکه چهارگوشه کاروانسرا مشابه یکدیگر نیستند، گفت: گوشههای شمال شرقی و جنوب غربی برای نگهداری بار و دوگوشه دیگر به عنوان اصطبل مورد استفاده قرار میگرفتهاند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: پیهای این بنا از سنگ رودخانه و ساروج و بقیه بنا از آجر ساخته شدهاست.
وی در پایان به تلاش های گسترده میراث فرهنگی استان مرکزی در راستای حفظ و نگهداری آثار و بناهای تاریخی اشاره کرد و گفت: استان مرکزی قابلیت تبدیل شدن به قطب گردشگری کشور را دارد چرا که گذشته ای درخشان، آداب و رسوم و بناهای قدیمی و منحصر به فردی دارد.
نظر شما