«محمدرضا متینپور» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان، پیرامون فعالیت خیریههای محلی در سطح استان اظهار داشت: امروز نزدیک به 950خیریه ثبت شده و ۶۰۰ خیریه فعال در اصفهان وجود دارد؛ این خیریهها، از ۳ نهاد فرمانداری، نیروی انتظامی و کمیته امداد مجوز میگیرند اما متاسفانه نظارت کافی بر فعالیتهای آنان وجود ندارد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) اصفهان، با بیان اینکه برخی از خیریهها از این عدم نظارت سوءاستفاده میکنند، تصریح کرد: همه ما به این نتیجه رسیدهایم که برخی از خیریهها، واقعا افراد و نهادهای خوبی هستند و فعالیتهای شفاف و درستی دارند اما متاسفانه با توجه به این عدم نظارت کافی، برخی از خیریهها عملکرد مبهمی دارند و گاه میبینیم که کارکردهای سیاسی، کارکردهای اقتصادی و غیره دارند.
وی درباره همافزایی کمیته امداد و خیریههای خاطرنشان کرد: همکاری و همافزایی ما با خیریهها به این صورت است که خیریهها برنامههای خود را ارائه میدهند و چنانچه برنامه مناسبی باشد، ما حمایت و همکاری میکنیم. به طور مثال خیریه حضرت ابوالفضل(ع) که در زمینه بیماران کلیوی و قلبی فعالیت میکند، برای بیماران نیازمند پیوند، بیماران بیبضاعت را به ما معرفی میکند و ما تحقیق میکنیم و اگر واقعاً بیبضاعت باشد، ۲۰ میلیون از هزینه پیوند را کمیته امداد پرداخت میکند.
متینپور با اشاره به برنامه کمیته امداد برای ساماندهی خیریهها افزود: ما برای ساماندهی خیریهها برنامه داشتیم و چند سال پیش از تمام خیریههای اصفهان دعوت کردیم که از بین خودشان یک هیئت یا سندیکا انتخاب کنند و از این طریق نظارتی بر فعالیتها خودشان داشته باشند ولی متاسفانه در آن برنامه حتی یک خیریه هم شرکت نکرد و ما تقریبا از نظارت بر خیریهها ناامید شدیم.
وی با اشاره به مراکز نیکوکاری محلهمحور کمیته امداد افزود: تقریبا ۴ سال است که در کمیته امداد کشور، این برنامه شروع شده است که مراکزی با عنوان مراکز نیکوکاری محلهمحور و مسجدپایگاه زیر نظر خود کمیته امداد تاسیس کنیم و بر فعالیتهای آنان نظارت کنیم. در سال گذشته در این موقع ۶۰ مرکز نیکوکاری در اصفهان فعال بود که این عدد در حال حاضر به ۱۳۷ مرکز نیکوکاری رسیده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) اصفهان با تاکید بر نظارت کمیته امداد بر مراکز نیکوکاری تصریح کرد: نکته مثبت این مراکز این است که ما به طور دقیق بر آنها نظارت میکنیم. از افراد و شخصیتها گرفته تا شماره حسابها و دریافتها و پرداختها همگی با نظارت ما انجام میشود. خوشبختانه اتفاقات خوبی هم در این مراکز رخ میدهد. این مراکز نیازمندان محله را شناسایی کرده و به دستگیری از آنان میپردازد؛ از توانمندان محله برای کمک به این نیازمندان کمک میگیرد و اگر لازم بود، آنها را به معرفی میکند و ما به آنها کمک میکنیم.
وی درباره فعالیتهای مراکز نیکوکاری ادامه داد: برخی از این مراکز، در محلات، مراکز اشتغال دایر کردهاند و به عنوان مثال زنان محله که درآمد خانواده آنها پایین است، در ساعات بیکاری خود در این مراکز که به محل زندگی آنها نیز نزدیک است مشغول به کار میشوند و به صورت ماهانه حقوق دریافت میکنند.
متینپور از همکاری کمیته امداد با آستان قدس رضوی و سپاه در مراکز نیکوکاری خبر داد و افزود: با هماهنگیهای انجام شده با آستان قدس رضوی، خادمیاران آستان قدس به مراکز نیکوکاری ما معرفی و ساعاتی از وقت خود را به خدمت به محرومان محله خود میپردازند. همچنین سپاه پاسداران نیز که در نظر داشت که پایگاههایی با عنوان پایگاههای مهر و امید در محلهها ایجاد کند که این با هماهنگیها و توافقات انجام گرفته، این پایگاهها با مراکز نیکوکاری کمیته امداد تلفیق شدند تا این مراکز علاوه بر فعالیتهای اجتماعی، فعالیتهای فرهنگی و اقتصادی نیز داشته باشند./
نظر شما