نخبگان جاهل کوفه، رقم زننده بزرگ ترین فاجعه در کربلا

مورخ و متخصص تاریخ صدر اسلام، با اشاره به نقش خواص در پیدایش واقعه کربلا، گفت: نخبگان کوفه از روشنگرترین نخبگان عصر خود بودند که به دلیل مصلحت سیاسی، رقم زننده بزرگ ترین فاجعه زمان یعنی فاجعه کربلا شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر محمد حسین رجبی، معاون پژوهش دانشکده علوم اجتماعی امام حسین(ع)، امروز (9 آذر) در همایش تحلیلی نقش خواص در حماسه حسینی و تطبیق آن با مسائل روز کشور، با بیان اینکه خواص در دوران صدر اسلام و پس از آن نقش مستقیمی در هدایت مردم داشتند، گفت: زمینه‏سازان و پدیدآورندگان حادثه عاشورا به طور عمده، اشراف کوفه و سران قبائل بودند که به حقانیت رویکرد امام حسین(ع) آگاهی داشتند.


وی، با بیان اینکه پیدایش هر حادثه‏اى در جوامع بشرى در مرتبه اول، معلول عملکرد خواص آن جامعه است، تصریح کرد: طبیعت چنین عملکردى، تاثیرپذیرى عوام را به دنبال دارد و خواص باطل دوران امام حسین(ع) نیز در مقابل مظاهر دنیوى و روی گردان از حق موجب گمراهی عوام دوران خود شدند.

 

رجبی دوانی، نقش شخصیت های حقوقی به عنوان خواص را از ویژگی های دنیای معاصر عنوان کرد و اذعان داشت: جریانات، سازمان ها، گروه های سیاسی، رسانه های تصویری و نوشتاری از خصوصیات این شخصیت های حقوقی هستند که علاوه بر شخصیت های حقیقی، نقش اثرگذاری در افکار دارند.

 

وی تبلیغ رسانه های صهیونیستی برای تروریست جلوه دادن دفاع مظلومانه فلسطینی ها و سرپوش گذاشتن بر جنایات صهیونیست را نمونه ای از این تبلیغات رسانه ای دانست.

 

این محقق تاریخ اسلام با اشاره به اظهارات سنای آمریکا مبنی بر ترور شخصیت های ایرانی، خاطرنشان کرد: این عمل تروریستی در رسانه های دنیا بازتابی ندارد اما سناریوی ساختگی و موهومشان علیه ایران مبنی بر ترور سفیر عربستان، مورد توجه زیادی قرار می گیرد.

 

مورخ و متخصص تاریخ صدر اسلام، خاطرنشان کرد: حادثه عاشورا و کشته شدن فرزند رسول خدا (ص) یکى از حوادثى است که نقش خواص در قبال آن بسیار برجسته و قابل توجه و تامل بوده است.

 

وی با تقسیم بندی خواص کوفه به سه گروه متمایز، اظهار کرد: عده ای از خواص که جز شیعه اعتقادی بودند توانستند با همراهی امام حسین(ع) جز شهیدان واقعه عاشورا محسوب شوند.


رجبی با اشاره به موضع گیری دو گروه بعدی در برابر امام حسین(ع) و یارانش، گفت: این دو دسته نیز که از نامه نگاران به امام بودند به دلیل مصلحت خویش، در بین راه از حمایت امام و نماینده اش دست برداشتند.


معاون پژوهش دانشکده علوم اجتماعی امام حسین(ع)، با تحلیل واقعه عاشورا و نقش عوام در پیدایش این قیام نیز تصریح کرد: عوام چه در آن زمان و چه در دوران قبل از آن رهرو کورکورانه خواص بوده و از خود خلاقیت فکری و عملی بروز نمی دادند.

 

وی با بیان اینکه دلیل پایداری و تداوم انقلاب اسلامی، بصیرت مردم جامعه است، خاطرنشان کرد: مردم با بصیرت و انقلابی در فتنه سال 88 و چه پس از آن از خواص بی بصیرت پیروی نکرده و ملاک ارزشیابی خود را ولایت فقیه قرار دادند.

 

رجبی با اشاره به اینکه درصدر اسلام نیز پیامبر(ص) ملاک ارزشیابی را به مردم معرفی کرده بود، تصریح کرد: اما مردم از این ارزش ها فاصله گرفتند و تنها به عملکرد خواص خود تکیه کردند.


وی تبلیغ رسانه های صهیونیستی برای تروریست جلوه دادن دفاع مظلومانه فلسطینی ها و سرپوش گذاشتن بر جنایات صهیونیست را نمونه ای از این تبلیغات رسانه ای دانست.

 

محقق تاریخ اسلام با اشاره به اظهارات سنای آمریکا مبنی بر ترور شخصیت های ایرانی ،خاطرنشان کرد: این عمل تروریستی در رسانه های دنیا بازتابی ندارد اما سناریوی ساختگی و موهوم شان علیه ایران مبنی بر ترور سفیر عربستان، مورد توجه زیادی قرار می گیرد.


پایان پیام/ 

کد خبر 87989

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha