جرائم اقتصادی؛ بیشترین علت رد صلاحیت‌ها/تشکیل  کمیته بررسی ابعاد حادثه هواپیمای اوکراینی در دولت

جرائم اقتصادی؛ بیشترین علت رد صلاحیت‌ها، تشکیل کمیته بررسی ابعاد حادثه هواپیمای اوکراینی در دولت، ابلاغ قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه به عنوان سازمان تروریستی از سوی رییس جمهوری برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، جرائم اقتصادی؛ بیشترین علت رد صلاحیت‌ها، تشکیل  کمیته بررسی ابعاد حادثه هواپیمای اوکراینی در دولت، ابلاغ  قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه به عنوان سازمان تروریستی از سوی رییس جمهوری از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۲۳ دی ماه است.

۹۰ نفر از نمایندگان کنونی برای انتخابات بعد رد صلاحیت شدند/جرائم اقتصادی؛ بیشترین علت رد صلاحیت‌ها

عباسعلی کدخدایی شب گذشته (یکشنبه 22 دی) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اتمام بررس ی صلاحیت کاندیداهای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی و با بیان اینکه ۹۰ نفر از نمایندگان کنونی مجلس شورای اسلامی در این مرحله رد صلاحیت شده اند، گفت: این افراد بیشتر به علت جرایم و سوء استفاده‌های مالی تأیید صلاحیت نشده اند. برخی از این نمایندگان با حضور در شورای نگهبان به رأی هیأت‌های اجرایی استانی و مرکزی اعتراض کردند و تأکید کرده ایم که هیأت‌های نظارت استانی و مرکزی برای رد صلاحیت افرادی که در گذشته تأیید صلاحیت شده اند مستندات قوی ارائه کنند.

 

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه این بررسی‌ها در مرحله نخست انجام شده است و قطعی نیست، ادامه داد:  ممکن است در مرحله دوم که در شورای نگهبان انجام می‌شود تعداد تأیید صلاحیت شده‌ها افزایش یا کاهش یابد. همچنین هیأت‌های نظارت استانی و مرکزی صلاحیت ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر را بررسی و از این تعداد، صلاحیت ۳۴ درصد تأیید و صلاحیت تعدادی نیز احراز نشده است.

 

وی با اشاره به اینکه بیشترین علت رد صلاحیت‌ها جرایم اقتصادی و سوء استفاده از اموال عمومی بوده است، گفت: باید حقوق افراد به درستی رعایت شود و شورای نگهبان افزون بر رعایت حقوق داوطلبان، پاسدار حقوق مردم است. شورای نگهبان تلاش کرده است در بررسی پرونده‌ها به اسناد ارائه شده توسط مراجع چهارگانه اطمینان حاصل کند.

 

کدخدایی در ادامه با بیان اینکه مراجع رسمی در این دوره برای همه ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر گزارش داده اند به مقایسه این دوره و دوره های قبل پرداخت و گفت: این در حالی است که در دوره‌های گذشته خیلی روشنگری نمی‌شد یا در مواردی پاسخ نمی‌دادند. در این دوره مراجع چهارگانه برای همه داوطلبان گزارش ارسال کردند که آن‌ها یا دارای سابقه هستند یا سابقه ندارند.

 

اخلال در امواج الکترونیک نوعی جنگ الکترونیک است

احمد چلداوی شب گذشته (یکشنبه 22 دی) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که به بررسی موضوع راههای تقابل در جنگ الکترونیک اختصاص داشت با اشاره به اینکه اخلال در امواج الکترونیک نوعی جنگ الکترونیک است، گفت: با این کار دشمن سعی می‌کند با ارسال سیگنال‌های مزاحم، کار نرمال سامانه‌های الکترونیک را با مشکل مواجه کند.

 

استاد دانشگاه علم و صنعت درباره روش های مقابله با این سیگنا های مزاحم گفت: برای جلوگیری از ارسال سیگنال‌های مزاحم، رادار‌های پایش مرزی نیاز داریم که می‌تواند با ارسال سیگنال موجود، پرنده در حال حرکت را شناسایی و تشخیص دهد.

 

وی با بیان اینکه سامانه پایش مرزی به محض اینکه هدفی به سمت مرز محافظت شده حرکت داشت را شناسایی و جهت و سرعت حرکت را نیز شناسایی می‌کند، گفت: سامانه پایش مرزی پس از این مراحل به سامانه‌های درونی اطلاع می‌دهد به طور مثال پرنده‌های کروز هدف‌هایی هستند که در ارتفاع پایین حرکت می‌کنند اما اهداف بالستیک از زمین به سمت جو پرتاب می‌شوند و بعد دوباره به سمت زمین برمی گردند بنابراین سامانه پایش مرزی با تشخیص هذف‌های کروز و بالستیک نتایج تشخیص را ارسال می‌کند.

 

چلدواری با اشاره به اینکه رادار، سیگنال ارسال کننده دارد که به محض برخورد با هدف به سمت آنتن بر می‌گردد، گفت: مشخصه اول توان سیگنال و مشخصه دوم فرکانس است که به سمت هدف می‌رود بعد به سمت مرجع برمی گردد بنابراین از توانی که برمی گردد می‌توان تشخیص داد هدف مورد نظر هواپیماست، موشک کروز است یا بالستیک.

 

کمیته بررسی ابعاد حادثه هواپیمای اوکراینی در دولت تشکیل شد

علی ربیعی، سخنگوی دولت در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: قبل از شروع جلسه دولت، نیم ساعتی با آقای جهانگیری گفتگو داشتم‌. وی دلسوزانه، نگران ماجرای سقوط هواپیما و خانواده‌های جان‌باختگان بود. خوشبختانه امشب در دولت که به ریاست ایشان تشکیل شد تصمیمات قوی و موثری اتخاذ و دو کمیته تشکیل شد.  

‏یک کمیته برای پیگیری حادثه رخ داده منجر به فوت تعدادی از هموطنان در کرمان بامسئولیت آقای علوی وکمیته‌ دیگر برای بررسی ابعاد سقوط هواپیما،علل عدم اطلاع‌رسانی، شفاف نمودن موضوع ونیز مسایل بازمانده‌ها و خانواده‌های عزیزان ازدست رفته تعیین شد.دولت،مسایل را با جدیت دنبال خواهد کرد.

‏خانم جنیدی، آقایان ظریف،حاتمی، آوایی، اسلامی، شهیدی و اینجانب در کمیته پیگیری ابعاد سقوط هواپیمای اوکراینی حضور داریم.
 
‏بررسی علل و عوامل واقعه و تشخیص قصور و تقصیر در مسئولیت های مربوطه و رسیدگی به خانواده های جان باختگان و هرگونه پیگیری لازم، برعهده این کارگروه خواهد بود.

 

روحانی: همه باید برای کاهش تنش در منطقه با یکدیگر همکاری کنیم

حجت الاسلام حسن روحانی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران علاقه‌مند است با همه کشورهای منطقه روابط نزدیک و دوستانه داشته باشد، اظهار کرد: معتقدیم اختلاف و جدایی در امت اسلامی به نفع هیچ کس نیست و در این راستا کاملا از تلاش‌های پاکستان برای گسترش صلح و ثبات در منطقه استقبال می‌کنیم.

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه بروز جنگ و تنش در منطقه می‌تواند بسیار خطرناک باشد، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن آمادگی کامل برای دفاع از منافع خود، هرگز به دنبال شعله‌ور کردن جنگ در منطقه نیست از این رو در جریان عملیاتی که علیه پایگاه آمریکایی داشتیم در واقع پاسخ به اقدام جنایتکارانه آمریکا بود.

روحانی خاطرنشان کرد: امروز همه باید به این هدف معتقد باشیم که گفت‌وگو و همکاری نزدیک ملت‌ها و دولت‌های مسلمان منطقه به نفع همه است و از هرگونه فاصله، اختلاف و جنگ همه زیان می‌بینند.

رییس جمهوری با تاکید بر اهمیت گسترش و تعمیق روابط تهران - اسلام آباد اظهار داشت: مرزهای ایران و پاکستان باید مرزهای صلح و دوستی باشد و نباید اجازه دهیم که برخی گروهک‌ها مرزهای ما را ناامن کنند.

روحانی با بیان اینکه کاملا آمادگی داریم که روابط صمیمانه خود را با پاکستان در همه زمینه‌ها توسعه دهیم، اظهار داشت: روابط با پاکستان برای ایران بسیار پر اهمیت بوده و برای گسترش روابط با این کشور اهمیت زیادی قائل هستیم و همواره ملت های دو کشور در روزهای سخت در کنار پاکستان بوده‌اند.

 

واعظی با استاندار سیستان و بلوچستان در خصوص سیل گفت‌وگو کرد

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری در توئیتی از گفت‌وگوی تلفنی خود با استاندار سیستان و بلوچستان در خصوص سیل خبر داد و نوشت: از آنجا که وقت رییس جمهوری امروز عمدتا مصروف استقبال، گفت‌وگو و حضور در برنامه‌های مربوط به سفر امیر قطر بود، از طرف رییس جمهوری با استاندار سیستان و بلوچستان درخصوص سیل، تلفنی صحبت کردم.

در این تماس پس از بررسی آخرین وضعیت استان و استعلام میزان خسارات وارده، با سایر بخش‌های مرتبط تماس گرفته و هماهنگی لازم برای ارسال تجهیزات و لوازم مورد نیاز استان و نیز نیروهای امدادی بیشتر تا فردا را بعمل آوردم.

ضمن آنکه به دستور رییس جمهوری، هم اکنون دبیرکل جمعیت هلال احمر شخصا در منطقه حضور یافته و کمبودهای مربوط به بالگرد امدادی، آذوقه و سایر لوازم و تجهیزات مورد نیاز تا فردا ظهر بر طرف می‌شود.

ورود سامانه بارشی و بارندگی‌های سیل آسا از روز جمعه تا امروز یکشنبه سبب طغیان رودخانه‌های محلی، جاری شدن سیلاب و قطع تعداد زیادی از راه‌های ارتباطی در سیستان و بلوچستان شده است.

 

قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه به عنوان «سازمان تروریستی» توسط آمریکا

رئیس‌جمهوری قانون اصلاح قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان «سازمان تروریستی» توسط ایالات متحده آمریکا را که در جلسه علنی روز سه‌شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۸ تصویب شد به دستگاه‌های ذی ربط ابلاغ کرد.

این قانون در سه ماده در مجلس تصویب و به تایید شورای نگهبان نیز رسیده است.

 

بررسی تعیین محل‌های مناسب برای تجمع‌ گروه‌های مختلف مردمی در دولت

در پی ابطال تصویب‌‏نامه تعیین محل ‏های مناسب برای تجمع ‏های گروه‏ های مختلف مردمی از سوی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، معاونت حقوقی رئیس‌جمهور پیشنهادی را به منظور رفع ایرادهای آن تصویب‌‏نامه ارائه کرد که این موضوع در جلسه اصلی کمیسیون سیاسی و دفاعی هیئت دولت، مورد طرح و بررسی قرار گرفت.

بنا بر دیدگاه اعضای کمیسیون، از آنجایی که هدف از صدور تصویب‌‏نامه مذکور، محدودسازی برگزاری تجمع ‌ها نبوده و صرفاً اقدامی برای تسهیل برگزاری تجمع ‏ها در محل‏‌هایی بوده که علاوه بر شنیده شدن صدای تجمع ‏‌کنندگان، امکان تامین امنیت آنها نیز فراهم شده و برای سایر شهروندان نیز مشکلاتی از حیث تردد و کسب و کار فراهم نشود به همین جهت، تلاش‌ها برای اصلاح رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری ادامه دارد.

در عین حال، با توجه به حاکم بودن سایر قوانین و مقررات مربوط، از جمله آیین‌نامه چگونگی تأمین امنیت اجتماعات و راهپیمایی‌های قانونی و اینکه نظر دیوان عدالت اداری هم مانند هیئت وزیران، بر محدودسازی محل برگزاری تجمع‏ ها به محل‏ های مشخص نبوده و در رأی یاد شده بر آزادی محل اجتماعات تاکید شده است؛ لذا از نظر اعضای کمیسیون، موضوع بی‌نیاز از صدور تصویب‌نامه مجدد است و در صورت ضرورت، در قالب ارائه پیشنهاد اصلاح آیین‌نامه یادشده مورد پیگیری قرار می گیرد.

جلسه اصلی کمیسیون سیاسی و دفاعی به ریاست عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور و با حضور سید محمود علوی، وزیر اطلاعات، حسینعلی امیری، معاون امور مجلس رئیس جمهور، حسن عدل تهرانی، دبیر کمیسیون و دیگر نمایندگان وزارت خانه های دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، راه و شهرسازی، امور خارجه، کشور، معاونت حقوقی رئیس جمهور، سازمان های برنامه و بودجه کشور و اداری و استخدامی کشور و شهرداری تهران روز چهارشنبه ۱۸ دی ماه ۱۳۹۸ به میزبانی دفتر هیئت دولت نهاد ریاست جمهوری تشکیل شد.

 

درخواست فرانسه، آلمان و انگلیس از ایران/تاکید بر پایبندی بر توافق هسته ای

در حالی‌که کشورهای اروپایی به هیچ یک از تعهدات برجامی شان عمل نکرده‌اند،  تروئکیای اروپا[فرانسه، آلمان و انگلیس] روز یک‌شنبه به طور مشترک در بیانیه‌ای از تهران خواستند که به پایبندی کامل به برجام بازگشته و از آن‌چه آن را تخطی بیشتر عنوان کرده‌اند، خودداری کند.

طبق ترجمه ایسنا از خبرگزاری آناتولی، آن‌ها همچنین اعلام کردند که به توافق هسته‌ای «همچنان پایبند هستند».

در بیانیه تروئیکای اروپا مطرح شده است: ما از ایران می‌خواهیم که تمام اقدامات ناسازگار با توافق را به حالت قبل بازگردانده و به پایبندی کامل بازگردد.

این کشورها همچنین از ایران خواسته‌اند که  «از اقدام  قهری یا اشاعه[تسلیحات هسته‌ای] خودداری کند و ما آماده‌ایم تا در این زمینه با ایران همکاری کنیم تا ثبات در منطقه حفظ شود».

تروئیکای اروپا در بیانیه خود مدعی شده‌اند  که رخ‌دادهای اخیر، «نقش بی‌ثبات‌کننده ایران» در منطقه را نشان داده‌اند.

آن‌ها همچنین در این بیانیه اشاره کردند که تعهدشان نسبت به امنیت متحدان و شرکایشان در منطقه «پابرجا» است.

علاوه بر این، در بیانیه تروئیکای اروپای مطرح شد: ما آمادگی‌ خود را برای ادامه دادن به همکاری در راستای تنش‌زدایی در منطقه و [برقراری] ثبات در منطقه دوباره اعلام می‌کنیم.

این بیانیه در حالی مطرح شده است که ایران یک سال پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در سال 2018 و تعلل شرکای اروپایی برجام در عمل به تعهدات‌شان در راستای پیدا کردن راهکاری برای خنثی کردن تاثیر تحریم‌های آمریکا بر ایران، تصمیم گرفت در چند گام تعیین شده از تعهدات داوطلبانه خود در توافق هسته‌ای بکاهد./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 880097

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha