مدیریت تغذیه و شناخت منابع جدید غذایی راهکار اصلی مشکلات دامی کشور است

خانیان با اشاره به اینکه ۷۰ درصد مشکلات دامدار تغذیه دامدار است، گفت: مدیریت تغذیه و شناخت منابع جدید غذایی راهکار اصلی مشکلات دامی کشور است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز، « سعید اسماعیل خانیان» با حضور در دومین کنگره بین المللی زنبور عسل که دوشنبه ( ۲۳ دی) در موسسه علوم دامی برگزار شد گفت: علوم دامی کشور موسسه ای است که کارهای ترویج دام های ورودی به ایران را در قبل و اوایل انقلاب به عهده داشت و در زمان بعد از انقلاب میزان واردات کاهش یافت و تحقیق در منابع داخلی ایران شروع شد و نگاه موسسه تغییر کرد.

 

رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اشاره به فعالیت های موسسه علوم دامی در خصوص پرورش و مدیریت اقتصاد دامپروری کشور اظهارکرد: موسسه علوم دامی اهداف وزارتخانه را دنبال می کند و ما نیز سعی در مدیریت دامپروری در سطح کشور را داریم.

 

وی یکی از وظایف قانونی و مهم برای نظام جامع دامپروری کشور را حفظ ذخایر ژنتیکی مهم عنوان کرد و گفت: یکی از راه ها برای حفظ ذخایر ژنتیکی بانک ژن است و امروز مانور پدافند غیرعامل را داریم و هویت گذاری دام های بومی یکی دیگر از مهمترین وظایف است و باید ثبت شوند تا از اتفاقات در زمینه قاچاق جلوگیری شود.

 

این مسوول با اشاره به اینکه اسب به عنوان منبع ژنتیکی خوب و مطلوب می باشد، تصریح کرد: ارزش اقتصادی هر اسب بسیار بالاست و نیاز به حفظ گونه های آن وجود دارد و تجربه و دانش غنی در ثبت شجره به روش مولکولی برای هر اسب با این روش یکساله شروع شده و شناسنامه اسب ها در حال انتشار است و به صاحبان آن ها داده می شود و تاکنون شناسایی و ثبت 18 گونه در حال انقراض انجام شده و برای اسب 1500 اسب میکروچیپ شده و نزدیک به 1200تا از این 1500 راس اسب تعیین ژنتیک شدند.

 

اسماعیل خانیان یکی از وظایف موسسه علوم دامی را شناسایی و ثبت گونه های کشوری در رابطه با دام های درحال انقراض یادآور شد و افزود: برای تکثیر بیشتر روش هایی داریم و به دنبال افزایش نسل گونه های در حال انقراض هستیم.

 

وی عنوان کرد: مدیریت تغذیه دام روش دیگری برای حفظ گونه ها است و 70 درصد مشکلات دامدار مرتبط با همین موضوع است و مدیریت تغذیه و شناخت منابع جدید غذایی راهکار است.

 

دام در مراحل مختلف سن فیزیولوژی نیازهای مختلفی دارد و باتوجه به نیازها باید فرمول غذایی را برای استفاده از حداکثر پتانسیل ژنتیکی استفاده کنیم و قدم اول شناسایی است.

 

وی از تامین غذا و دام سبک گوسفند و بز باهمکاری اتحادیه ها و کارخانه های تامین غذا خبر داد و اظهار داشت: برای تامین غذا مواد اولیه را فرمولاسیون می کنیم و در اختیار دامدار می گذاریم اما با این وجود با توجه به شرایط اکولوژی تعداد افزایش دام خوب انجام نمی شود و باید کارشناسی شود و منابع غذایی محدود است و با توجه به دانش فنی هر پسماندی که در صنایع غذایی و کشاورزی نیاز نباشد، به شرط در رقابت نبودن با غذای انسان، تبدیل به غذا و پروتئین دام می شود و در این زمینه هیچ محدودیتی نداریم.

 

وی از جمله این پسماندها را سرشاخه های نیشکر، پوسته سبز پسته، گیاه کهور، ضایعات بوجاری و چغندر علوفه ای به عنوان خوراک های جدید دلم عنوان کرد.

 

رئیس موسسه علوم دامی کشور در ادامه افزود: در خصوص اصلاح نژاد. برای ملکه زنبور عسل کار خوبی انجام شده و برای اردک و مرغ بومی مشاور بخش اجرایی هستیم.

 

وی از سنتز بز خبر داد و گفت:سنتز بز چند سال است که شروع شده و نسل اول را گرفتیم و فوق العاده عملکرد خوبی دارد و برای نسل دوم که سال 99 متولد می شوند برنامه ریزی کرده ایم و بعد از سه نسل ژن ها تثبیت می شوند و نیاز به جفت گیری هوشمند نیست و اصلاح نژاد گروهی قبل از شروع تحریم بوده و باید با واحد بهره وردار کار کنیم و مراتع مشترکی دارند و مسائل اصلاح نژاد، تغذیه و تولید مثل را کار کنیم و سامانه های بهره ور هستند و درخصوص گاو سیستانی قراردادها و الزامات اولیه انجام شده است.

 

 

کد خبر 880234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha