تفاهم‌نامه طرح کاهش پسماند (کاپ) با سازمان ها و نهاد های منطقه ۱۴ تهران بسته شد

مشارکت اجتماعی شهروندان عامل اصلی مدیریت پسماند شهر تهران بوده که ثمره این مشارکت در کنار ارتقاء شاخص های زیست محیطی سبب رشد صنعت بازیافت می شود.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۴، آیین انعقاد تفاهم‌نامه طرح کاهش پسماند (کاپ) با سازمان ها و نهاد های منطقه ۱۴ با حضور صدرالدین علیپور مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، مجید نوربخش معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند، رضاعباسی شهردار، معاونین، مدیران و شهرداران نواحی ششگانه منطقه ۱۴، فرمانده قرارگاه پشتیبانی کل سپاه، فرمانده مرکز آموزشی 01 ارتش جمهوری اسلامی، معاون اجتماعی یگان ویژه ناجا، رئیس مرکز علمی کاربردی محمدرسول الله، معاون فرهنگی دانشکده فنی دانشگاه آزاد واحد جنوب، نمایندگان بیمارستان بعثت و مردم در سالن کنفرانس حوزه شهردار برگزار شد.


رضا عباسی شهردار منطقه 14 ضمن خوش آمد گویی به مدیران ارشد سازمان مدیریت پسماند ، نمایندگان سازمان ها و ارگان های خارج از شهرداری  گفت : زاویه دید ما نسبت به موضوعات زیست محیطی باید در قالب توسعه پایدار باشد و صرفا بحث زباله به تولید و مدیریت پسماند ختم نمیشود بلکه مطالعاتی که بر روی این مواضع انجام میشود ، همزمان با انجام مدیریت پسماند ، یک آزمایش فراگیر برای مدیران شهری است و به نتیجه رسیدن در این مواضع خود به خود به آزمون و خطا می انجامد . در حقیقت فرآیند تولید، جمع آوری و مدیریت پسماند با وجود تراکم بالای جمعیت شهر تهران و به طبع آن منطقه 14 قابل توقف نیست و در صورت کوتاهی در آن ممکن است عواقب و هزینه های بیشتری را متحمل شویم ، بنابراین طرح کاهش پسماند (کاپ) در پویایی همه جانبه سیستم مدیریت پسماند اثرگزاری قابل توجهی خواهد داشت و دست آورد های بسیار مطلوبی برای محیط زیست و نگهداری صحیح آن برای شهروندان را به دنبال دارد .


کمیت و کیفیت پسماند تولیدی مناطق مختلف ضمن اینکه نشانگر میزان توجه مردم به مفاهیم ارزشی مانند صرفه جویی در مصرف است؛ گویای مشارکت آنها در برنامه های زیست محیطی مانند میزان تعامل در طرح کاهش تولید پسماند( کاپ) و طرح تفکیک و جدا سازی پسماند خشک وتر از یکدیگر و عدم اختلاط پسماندهای عفونی و الکترونیک با سایر زباله ها است.


دکتر علی پور با اشاره به ضرورت کاهش پسماند (کاپ) حتی به میزان اندک به ازای هر نفر گفت: در هرم مدیریت پسماند که سلسله مراتب مدیریت پسماند و تمام فعالیت های مربوط به آن را بر اساس اولویت محیط زیستی نشان می دهد، تاکید هرم بر کاهش پسماند و پس از آن به ترتیب تفکیک در مبدا، بازیافت و تولید کمپوست و پسماند ریجکت برای زباله‌سوزی است.


نا آگاهی، عدم توجه به دستورات و تعالیم دینی، عدم اطلاع از هزینه های عمومی ناشی از مدیریت پسماند ، فرهنگ فانتزی و خرید کالاهای غیر ضروری از جمله مواردی بود که علی پور به عنوان دلایل افزایش میزان پسماند مردم نام برد.


مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند در ادامه توجه دادن مردم به تعالیم دینی و انگیزه های زیست محیطی ، اخلاق و وجدان شهروندی و قانون مداری را پایه فرهنگ سازی در زمینه کاهش هر چه بیشتر پسماند شهروندان دانست و افزود: با خرید به اندازه نیاز ، پخت و پز به میزان کافی ، پرهیز از دور ریختن غذا و نگهداری صحیح و مناسب آن جهت استفاده در وعده بعدی ، استفاده بعضی از پسماندها جهت غذای حیوانات، ریختن پسماند میوه و سبزی در خاک باغچه و گلدان، استفاده از ساک پارچه ای به جای پلاستیک برای خرید کالا، کاربرد ظروف چند بار مصرف و بادوام و خرید عمده محصولات میتوانیم زمینه کاهش پسماند را ایجاد کنیم.


مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند با اشاره به قرار گرفتن در ماه های پایانی سال اظهار داشت: "مشارکت اجتماعی شهروندان" عامل اصلی مدیریت پسماند شهر تهران بوده که ثمره این مشارکت در کنار ارتقاء شاخص های زیست محیطی سبب رشد صنعت بازیافت می شود.


در واقع یکی از عوامل بهبود وضعیت زیست محیطی پایتخت، کاهش میزان تولید پسماند و تفکیک پسماند‌های خشک ارزشمند در مبدأ است که این امر به حفظ بیش از پیش محیط زیست و کاهش هزینه‌های مدیریت شهری منجر خواهد شد.


گفتنی است در پایان نشست سند تفاهم نامه طرح کاهش پسماند ( کاپ) با امضاء طرفین منعقد شده و به نمایندگان سازمان ها و نهاد های سطح منطقه 14 تهران ارائه شد.

 

کد خبر 881279

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha