به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی، رئیس کل دیوان محاسبات کشور، در جلسه شورای اداری استان خوزستان، با تسلیت ایام سوگواری شهادت امام حسین و یاران باوفایش، به تبیین اهداف، سیاست ها و برنامه های دیوان محاسبات پرداخت و گفت: نظارت برای ما و مسئولانی که در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران زندگی می کنیم و اعتقادات دینی و ارزش های الهی و انقلابی بر جامعه حاکم است، با نظارت بر سایر سیستم ها تفاوت دارد.
وی افزود: نظارت ما بر اساس اعتقادی بودن و تعهد شرعی داشتن در مقابل اقشار است و معتقدیم که همه ما پاسخگوی خداوند متعال هستیم و همچنین معتقدیم همه مدیران در نظام مقدس قبل از اینکه توجهشان به قوانین و دستور العمل ها باشد باید به خداوند در روز موعود پاسخ دهند.
وی با اشاره به هدف و نقش دیوان محاسبات در توسعه ملی، تصریح کرد: دیوان محاسبات با نظارت در توسعه ملی نقش آفرینی می کند و قانون را مبنا قرار می دهد و معتقدیم، امر توسعه در قالب قوانین و دستورالعمل هایی که در نظام جمهوری اسلامی مصوب و برای اجرا ابلاغ می شود، تبلور پیدا می کند.
رحمانی فضلی، با بیان اینکه در امر توسعه بحث های اعتقادی اولویت دارد، اذعان داشت: نظارت در نظام جمهوری اسلامی یک بحث اعتقادی است تا علمی و اقتصادی، چرا که معتقدیم برای ساختن حکومت اسلامی و دینی خون های زیادی ریخته شده و با تشکیل حکومت اسلامی مسئولیت داریم که زندگی راحت و متناسب با شأن مسلمان بودن را برای مردم کشورمان، ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه حکومت اسلامی ما دشمن و رقبای بسیاری دارد، تأکید کرد: در توان و قدرت دشمن شکی نیست زیرا مجهز به ابزار قدرت در بعد نظامی و ظرفیت های سیاسی، توان اقتصادی و پیشرفت علمی می باشد که این ابزار ناشی از انباشت ثروت ملل، ظلم و بهره کشی به دست آورده است.
وی با بیان اینکه ما می خواهیم مستقل باشیم و روی پای خودمان بایستیم، عنوان کرد: ما باید با استقلالمان به دیگر ملت ها الگو ارائه دهیم چرا که تجربه انقلاب، جنگ، تحریم و... را داریم و لازم است که در تقابل با دشمنان و رقبا از دین و اعتقاداتمان دفاع کنیم و این امور ما را موظف می کند که قدرتمند باشیم و توان خود را بالا ببریم.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور، ادامه داد: دشمنان و رقابت ما هیچ وقت در حوزه اندیشه، فلسفه و تئوری با ما رقابت نکردند بلکه حوزه رقابت آنها اقتصاد است، از این رو ما باید در بعد مادی توسعه و پیشرفت داشته باشیم و موظفیم که توانمندی و قدرت کسب کنیم.
وی با اشاره به اینکه دیوان محاسبات هر سه ماه از دستگاه های اجرایی گزارش تهیه می کند که با این کار از تخلف در تحقق قانون جلوگیری می شود، بیان کرد: هیچ دستگاهی نیست که نظرات، تذکرات و پیشنهادات دیوان محاسبات را مورد توجه قرار نداد و یا همکاری نکرده باشد و در این خصوص دیوان تعامل مثبت و مناسبی با دستگاه های اجرایی حول محور قانون دارد.
وی با بیان اینکه بیش از 75 درصد تخلفات در دستگاه های اجرایی غیر عمد بوده، یاد آور شد: این امر ناشی از جهل، ناآگاهی نسبت به قوانین و مقررات و بی تجربگی بوده که در این راستا آموزش هایی جهت جلوگیری از تخلفات برای همه مدیران، کارپردازان، معاونان اداری و مالی، ذیحساب ها اجرا می شود.
دکتر رحمانی فضلی، فلسفه حسابرسی را کمک به برقراری عدالت دانست و خاطر نشان کرد: حسابرسی با عدالت، قدرت، دموکراسی، مبارزه با فقر و برقراری تعادل در همه حوزه ها ارتباط دارد و با این کار می توان در توزیع منابع تعادل و توازن ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه سیاست بعدی ما رسیدن به انضباط مالی است و ما در این امر دچار بیماری مزین و ساختار نهادینه شده ای هستیم و هنوز به انضباط مناسبی دست یابیم، توضیح داد: بعد از انقلاب گام های خوبی برداشته شده اما نمی توانیم ادعا کنیم که متناسب یا شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی پیش رفته ایم.
وی با اشاره به اعتراضات مردم در آمریکا و اروپا، اظهار کرد: آنچه که در آمریکا می گذرد یک بحران عظیم اقتصادی و اجتماعی است و اگر ادامه یابد به یک جریان سیاسی بزرگی تبدیل می شود و این امر فرصت خوبی برای ماست تا معیارهای اقتصادی را هر چه بیشتر در کشور گسترش دهیم.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور، با اشاره به فشار غرب علیه ایران جهت دستیابی صلح آمیز به انرژی هسته ای، خاطر نشان ساخت: ایران هیچ گونه تخلفی نسبت به قوانین NPT نداشته، اما دشمنان نمی خواهند ساختار اقتصادی کشور با تکنولوژی پیشرفته به دست بیاید، از این رو محور همه قطعنامه های صادره علیه ایران اقتصادی است.
پایان پیام/
نظر شما