رایحه خوش اقتصاد مقاومتی/  پرورش گیاهان زینتی فرصتی به قیمت چاه‌های نفت

پرورش گل و گیاه زینتی ارزآور بوده علاوه بر درآمدبالای اقتصادی آرامش خاصی به روح و روان انسان می بخشدبا برنامه ریزی در این صنعت می توان زمینه اشتغال بسیاری از جوانان جویایی کارتحصیل کرده بخش کشاورزی را مهیا کرد.

 خبرگزاری شبستان رشت، سمیه بشارتی؛ گل‌ها و گیاهان زینتی از تولد تا مرگ انسان در مراسم‌های مختلف چون شادی و عزا مورد استفاده قرار می گیرد و با توجه به استقبال عموم مردم از این گیاهان زینتی در مناسبت های مختلف، پرورش آن توجیه اقتصادی دارد.

 

گیلان باتوجه به شرایط جغرافیایی و آب و هوایی دارای شرایط بسیار مناسبی به‌منظور تولید و پرورش گیاهان زینتی است و با توسعه این صنعت می‌توان رونق اقتصادی را در استان مهیا کرد.

 

با تولید گیاهان زینتی می‌توان زمینه اشتغال جوانان تحصیل کرده اما بیکار و جویای کار را مهیا و همچنین از وابستگی دولت و جامعه به درآمدهای نفتی جلوگیری کرد. گل و گیاه هم باعث آرامش روح و روان انسان شده و هم درآمدی به قیمت چاه‌های نفت برای تولیدکنندگان فراهم می‌کند.

 

استان گیلان یکی از استان‌های برتر کشور در تولید گل و گیاه زینتی در فضای باز است و گلخانه‌داران نمونه ایی در این بخش مشغول فعالیت هستند.

 

در این گزارش گفتگوی ویژه‌ ای با علی درجانی مدیر کل جهاد کشاورزی گیلان و همچنین تولیدکنندگان نمونه صنعت گل و گیاه زینتی گیلان انجام شده که گویای درآمد بالای این محصول است که باهم می خوانیم:

 

 

*تولید ۲۴ میلیون درخت و درخچه های زینتی در گیلان

«علی درجانی» با بیان اینکه پرورش گل و گیاه زینتی فرصتی مناسب برای ایجاد اشتغال و افزایش درآمد اقتصادی است، اظهار کرد: گیلان با توجه به شرایط مطلوب آب و هوایی و جغرافیایی در استان می توانیم در این بخش پیشرفت چشمگیری داشته باشیم.

 

مدیرکل جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: ۷۱هکتار گلخانه زینتی و همچنین ۷۰۳ هکتار گلخانه فضای باز در حال حاضر در گیلان فعال است.

 

وی ادامه داد: شهرستان صومعه سرا، آستانه اشرفیه، رشت و لاهیجان عمده شهرستان هایی هستند که در پرورش گل و گیاه زینتی در گلخانه فعال هستند و شهرستان رودسر، لنگرود و املش بیشترین تولید کننده در گلخانه‌های فضای باز را به خود اختصاص داده اند.

 

درجانی به میزان تولید گیاهان زینتی در گیلان اشاره و اذعان کرد:  سالانه چهار میلیون و ۵۰۰ اصله گل و گیاه زینتی و سه میلیون و ۵۰۰ شاخه گل زینتی در گیلان تولید می شود.

 

 وی با بیان اینکه همچنین سالانه  ۹۱۹ تن انواع صیفی‌جات در شهرستان های گیلان تولید می شود، افزود: سالانه ۲۴ میلیون اصله درخت و درخچه‌های زینتی و بالغ بر ۷۰۰ هزار بوته فصلی و نشائی در گیلان تولید می شود. 

 

درجانی اضافه کرد: پنج هزار نفر  تولیدکننده گل و گیاه زینتی در فضای باز و ۸۹۰ن فر تولید کننده در گلخانه های زینتی استان مشغول فعالیت هستند.

 

 مدیرکل جهاد کشاورزی گیلان اظهار کرد: ترکمنستان، آذربایجان، ازبکستان، عراق، گرجستان و کشورهای حاشیه دریای خزر مقصد صادرات تولیدات گیاهان زینتی استان محسوب می شوند.

 

 

*صادرات گل و گیاه زینتی هیچ هزینه ارزی ندارد

«جواد ابراهیمی» با بیان اینکه متولد سال ۱۳۲۶ هستم و بیش از ۵۰ سال در صنعت گل و گیاه زینتی فعالم اظهار کرد: کار با گل و گیاه عشق و علاقه می‌خواهد.

 

این تولید کننده نمونه گل و گیاه گیلان اذعان کرد: صادرات گل و گیاه زینتی اگر بیشتر از نفت ارزآور نباشد کمتر از آن نخواهد بود، توجه به این صنعت ارزشمند زمینه اشتغال را برای جوانان تحصیل کرده و بیکار فراهم می کند.

 

وی به هزینه‌های ارزی صنعت نفت و معضلات محیطی آن اشاره کرد و ادامه داد:  استخراج نفت دارای هزینه های بالا بوده، اما تولید و صادرات گل و گیاه زینتی هیچ هزینه ارزی ندارد و آلودگی زیست محیطی را موجب نخواهد شد.

 

ابراهیمی با تاکید بر اینکه گل و گیاه زینتی یک محصول استراتژیک است، گفت: از تولد تا مرگ، انسان‌ها با گل بدرقه می‌شوند، در مراسم های ازدواج و جشن فارغ التحصیلی و عیادت بیمار و دیگر مراسم های شادی و عزا با استفاده ازگل مهر و محبت انتقال داده می شود.

 

این تولید کننده نمونه گل و گیاه گیلان خاطرنشان کرد: با استخراج و صادرات بی رویه نفت برای نسل های آینده چیزی باقی نخواهند گذارد و روزی مخازن نفت به اتمام می رسد، اما تولید گل و گیاه زینتی اینگونه نیست.

 

وی با اشاره به اینکه بستر مناسب انواع گل و گیاه زینتی در گیلان و مازنداران به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب مهیاست، افزود:  تولید گل های زینتی در گلخانه نیازمند دمای ۱۸درجه است، متاسفانه دولت گلخانه های گل و گیاه را به سمت استان های سردسیر از جمله اردبیل، آذربایجان شرقی و همدان سوق داده که در این راستا سیستم گرمایشی برای آن استانها باید تهیه شود.

 

ابراهیمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۶۰ تا ۷۰ تولیدکننده گل و گیاه زینتی در کشور قدمت ۶۰ساله دارند که متخصص در این صنعت بوده و در حال فعالیت هستند.

 

این تولید کننده نمونه گل و گیاه گیلان به کاهش هزینه های تولید گل و گیاه زینتی در کشورهای آمریکا و هلند و ... پرداخت و تصریح کرد: در ایران متاسفانه هزینه‌های تمام شده تولید بسیار بالاست چرا که تسهیلات اعطاء شده به تولیدکنندگان با درصد سود بالا پرداخت می شود اما در دیگر کشورها هیچ گونه سودی دریافت نمی شود یا اگر پرداخت شود بسیار ناچیز است.

 

وی با تاکید بر اینکه  تولید کنندگان گل و گیاه زینتی متاسفانه از سوی دولت هیچ حمایتی نمی شوند، اضافه کرد: با عدم حمایت دولت و روند اداری بسیار بالا برای دریافت مجوز انگیزه تولید در این بخش بسیار پایین آمده و با این حرکت نمی توان با کشور مانند هلند که تولید کننده نمونه  گل و گیاه زینتی است رقابت کرد.

 

 

*دولت هیچ حمایتی ازتولید کنندگان گل و گیاه نمی کنند

استاد سابق دانشگاه گیلان خاطرنشان کرد: در حال حاضر پنج هزار متر مربع نمایشگاه گل و گیاه زینتی در انزلی و ۴.۵ هکتار مرکز تولید در آبکنار رشت با ۱۷ پرسنل در حال تولید گل و گیاه زینتی هستند.

 

این تولید کننده نمونه گل و گیاه گیلان به برف سال ۸۶ و ۹۲گیلان اشاره کرد و افزود: با بارش برف سنگین در گیلان گلخانه های گل و گیاه زینتی دچار آسیب جدی شدند که متاسفانه در این برف پنج هزار متر از سالن اصلی گلخانه‌‌ام زیر برف خراب شد اما دولت هیچ کمکی در این راستا نکرد.

 

ابراهیمی اضافه کرد: به دلیل بدهی به بانک کشاورزی پنج هزار مترمربع از نمایشگاه گل و گیاهم در تملک بانک کشاورزی است که اگر این روند ادامه داشته باشد ۱۷ پرسنل که هر کدام رفاه یک خانواده را تامین می کنند، به جامعه بیکاران افزوده می شوند.

 

این تولید کننده نمونه گل و گیاه گیلان خاطر نشان کرد: بر اثر برف شدید سال های گذشته که بیش از ۹۰درصد تاسیسات گلخانه ای گیلان دچار آسیب جدی شد و هیچ گونه حمایتی صورت نگرفت، متاسفانه بسیاری از تولیدکنندگان گیلان که دارای مدارک تحصیلی دانشگاهی در این صنعت بودند، بیکار شدند و به شغل اسنپ و دیگر مشاغل آزاد روی آوردند.

 

وی با تاکید بر اینکه در اوضاع نابسامان امروز اقتصادی فعالیت در این بخش سخت شده است، گفت: هر چقدر فرد عاشق تولید گل و گیاه زینتی باشد به نوعی به مسائل اقتصادی برخورد خواهد کرد و در اینکار پیشرفتی نخواهد داشت.

 

 

*ضرورت توجه زیر ساخت ها در توسعه صنعت گل و گیاه زینتی

«سعید سیدی » با اشاره به اینکه توسعه گل و گیاه زمینه رونق اقتصادی در گیلان را فراهم خواهد کرد، گفت: گیلان به دلیل آب و هوای مناسب شرایط پرورش گل و گیاه زینتی را دارد.

 

این تولید کننده گل و گیاه زینتی در گیلان اذعان کرد: پرورش گل و گیاه زینتی شغل پدریم بود بیش از ۵۰ سال است که خانواده ام به این شغل مشغول بوده و این حرفه را از پدرم فرا گرفتم.

 

سیدی تصریح کرد: در پرورش نهال زیتون، انواع درختچه ها و گل‌های بیرونی، یاس و کاج، گل محمدی و ...، نشاء فصلی و گل های آپارتمانی فعال هستم.

 

وی با بیان اینکه در این حرفه در حال حاضر هشت نفر به طور مستقیم مشغول فعالیت هستند افزود: ۸۰ درصد تولیدات گل و گیاه زینتی‌ در شهرستان های گیلان  و ۲۰درصد خارج از استان عرضه می‌شود.

 

تولید کننده گل و گیاه زینتی تصریح کرد: ۱۰ سال گذشته محصولاتمان را به خارج از مرزها صادر می کردیم ولی اکنون به دلیل مبادلات مالی در گمرگات دیگر محصولی صادر نمی‌کنیم.

 

سیدی با اشاره به اینکه از نظر دریافت وام و تسهیلات هیچ گونه مشکلی ندارم و از مسئولان ذی ربط کمال تشکر را دارم اضافه کرد: از نظر زیر ساختی در توسعه گل و گیاه زینتی با مشکل مواجه هستیم و از هزینه های  شخصی برای اتصال برق به منطقه مورد نظر هزینه شده است درحالیکه اگر زیرساخت ها دولتی باشد هزینه اضافه در این زمینه پرداخت نخواهد شد.

 

تولید کننده نمونه گل و گیاه زینتی گیلان با تاکید براینکه بیکاری یکی از مشکلات جوانان گیلان است، گفت: با توسعه تولیدات گل و گیاه یا توجه به دیگر بخش های دیگر تولید می توان زمینه اشتغال جوانان را فراهم کرد.

 

امیدواریم مسئولان امر با توجه به ظرفیت های بالای تولید در استان و تهدیدات و تحریم ها دشمنان، از تولیدکنندگان خبره گیلان حمایت های  لازم مهیا کنند و حمایت از تولید کننده در حد حرف باقی نماند، چرا که افزایش انواع ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی ناشی از بیکاری جوانان و عدم توانایی ازدواجشان است، جدی گرفتن چالش بیکاری و توجه به تولیدات غنی گیلان بسیاری از موانع جامعه را حل خواهد کرد.

 

 

 

 

 

کد خبر 882665

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha