پایبندی خانواده ها به اصول اسلامی از راه های کنترل و پیشگیری ایدز است

پایبندی خانواده های ایرانی به اصول اسلامی از مهم ترین راهه ای کنترل و پیشگیری از بیماری ایدز است

خبرگزاری شبستان// قزوین


وجود اعتقادات مذهبی و پایبندی خانواده های ایرانی به اصول و اخلاق اسلامی از مهم ترین راه های کنترل و پیشگیری از آلودگی و بیماری ایدز است.


در حالی که کشورهای پیشرفته جهان در طی چند دهه اخیر مشکل بیماری های واگیردار را تا حد زیادی حل کرده و تمامی توان و امکانات خود را برای مبارزه با بیماری های غیر واگیر از جمله بیماری های قلبی، عروقی و سرطان ها متمرکز کرده بودند، ناگهان در سال 1981میلادی (1360شمسی) نوعی بیماری عفونی در دنیا پیدا شد که به سرعت در همه نقاط جهان گسترش پیدا کرد و امید به ریشه کنی بیماری های واگیردار را حتی در کشورهای پیشرفته تبدیل به یاس کرد.


بیماری ایدز نوعی بیماری کشنده است که در همه کشورهای جهان در گروه های سنی متفاوت، نژادهای مختلف نه فقط در هم جنس بازان بلکه در هر دو جنس مشاهده شده است و در واقع ایدز یک مشکل جهانی و به کشور خاصی اختصاص ندارد.


عامل بیماری نوعی ویروس است که مبدا اولیه آن کاملا مشخص نیست. راه های عمده سرایت بیماری ایدز عبارتند از تماس های جنسی(جنس مخالف-هم جنس بازان) با افراد آلوده، معتادان تزریقی وبه کار بردن ابزار و وسایل آلوده، تزریق خون و فرآورده های آلوده آن، استفاده از سرنگ های مشترک، به خصوص در بین معتادان تزریقی وبه کار بردن وسایل و ابزار آلوده، انتقال از مادر آلوده به جنین، به طور کلی دوگروه سنی در سنین 20تا45سال شیرخواران و نوزادان، مرگ و میر ناشی از ایدز در جوانان کلیه کشورهای جهان به صورت یک مشکل خطرناک در آمده است.


حدود 75تا90درصدآلوده به ویروس ایدز در گروه سنی 20تا45سال که سن تلاش و سازندگی وفعالیت اقتصادی است، اتفاق می افتد. افزایش مرگ و میر ناشی از آلودگی به ویروس ایدز و ابتلا به بیماری در جوانان و شیرخواران، طول عمر بسیاری از کشورهای جهان کاهش خواهد داد.


از آنجا که ایدز یک مشکل بهداشتی نیست، بلکه یک مشکل اجتماعی و فرهنگی است که مسائل اقتصادی را نیز به دنبال دارد، لازم است همه سازمانه ای دولتی، غیر دولتی ومردم در امر کنترل و پیشگیری از بیماری با هم همکاری و مشارکت کنند.


تنها راه مبارزه با بیماری ایدز،پیشگیری از آلودگی است
از آنجایی که در حال حاضر واکسنی موثر و درمان اساسی برای بیماری وجود ندارد، تنها را مبارزه با ایدز، پیشگیری از آلودگی است.


هرچند بیماری ایدزدر حال حاضر جزء مسائل حاد بهداشتی کشور ما نیست، ولی افزایش مواردآلودگی وبیماری از سال 1366به بعد که اولین مورد آن در کشور شناخته شد،از این طرف و قرار گرفتن ایران در منطقه آسیاکه هر سال به طور فزاینده ای مورد آن زیادتر می شود از طرفی دیگر،ایجاب می کند با به بکارگیری راه های موثر پیشگیری، از انفجار این آتش فشان خاموش جلوگیری شود.


علایم اصلی ایدز:
کاهش وزن بیشتر از 10درصد
اسهال مزمن بیشتر از یک ماه
تبهای متناوب و یا ثابت بیش از یک ماه


آلودگی به ویروس ایدز دلیل ابتلا به بیماری ایدز نیست، ولی سرانجام تقریبا به طور اجتناب ناپذیری به بیماری ایدز منتهی می شود. مقصود از آلودگی به ویرس ایدز این است که ویروس وارد بدن انسان شده است ولی هنوز تغییراتی که علائم بیماری را به بار می آورد، ایجاد نکرده است.


علائم بیماری ایدز بسیار پیچیده است و دارای مراحل چندی است که الزاما همه آنها در افراد آلوده مشاهده نمی شود. استفاده از وسایل بهداشتی شخصی دیگران حتی افراد سالم نیز عاقلانه و بهداشتی نیست چه رسد به استفاده از وسایل شخص بیمار مبتلا به ایدز.


از راهای تنفسی، گوارشی و یا از طریق تماس های معمولی خانوادگی و یامحیط کار، دانشگاه، مدرسه و اردوگاه های جمعی کاری و یا تفریحی، انتقال گزارش نشده است.


ویروس بیماری ایدز از راهای زیر قابل سرایت نیست:
تماس معمولی افراد در منزل یا اجتماع با بیمار/ دست دادن، استفاده از وسایل غذا خوری مشترک،بشقاب،لیوان و...
 

گروه های در معرض خطر
گروه های زیر بیشتر در معرض خطر قرار دارند:
کسانی که پیوندهای متعدد یا دیالیزهای مکرر استفاده می کنند ورعایت احتیاطهای همه جانبه را نمی کنند.
کسانی که نیاز به خون و فرآورده های خونی بیشتری نیاز دارند(به علت بیماریهای هموفیلی ،تالاسمی و...)
معتادان تزریقی که از سرنگ وسوزن به طور مشترک استفاده می کنند که این مسئله در زندانی ها بیشتر مشاهده می شود.
همسران افراد مبتلا،شرکای جنسی افراد مبتلا
مبتلایان به هپاتیت(ورم کبد) یا مبتلایان به سل،خالکوبی های دسته جمعی
مبتلایان به بیماری های آمیزشی و به خصوص افراد دارای زخم های تناسلی، ملوانان و رانندگان عبوری از مرزها، فرزندان مادران آلوده و جوانان.


دسترسی مناسب به آموزش، پیشگیری، مراقبت و درمان ایدز، حق هر انسان است.

 

پایان پیام/

کد خبر 88376

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha