به گزارش خبرگزاری شبستان، فرحناز رافع در کارگروه فرش استان گلستان اظهارکرد: از نزدیک تمام مشکلات بافندگان فرش استان و خساراتی که سیل به این هنرمندان وارد کرده را مشاهده کردم. با رایزنی هایی که با بخش خصوصی انجام شد، استاندار گلستان قول مساعد داد که زمین رایگان و سوله در اختیار سرمایه گذاران قرار دهند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران به برخی از کم کاری ها در زمینه فرش استان اشاره و بیان کرد: ۶۰ هزار هنرمند و نیروی کار در استان وجود دارد، چرا تاکنون مشکلات احصا نشده و چرا انجمن تولیدی و صنفی یا اتحادیه صادرکنندگان شکل نگرفته است؟
وی با بیان این که مشکل اساسی فرش استان ، نبود مدیریت واحد است، اضافه کرد: چرا آموزش ها تاکنون نتوانسته باعث خلاقیت و بالا رفتن قیمت و کیفیت شود؟
رافع همچنین از نبود یک فرش ترکمن در استانداری انتقاد کرد و گفت: متاسفانه فرش ترکمن مغفول مانده و هیچ تحولی در فرش ترکمن ایجاد نشده است.
وی اضافه کرد: انتظار این است که باور کنیم و دست به دست هم دهیم جرا که فرش ترکمن می تواند بدرخشد، به شرط این که با خلاقیت و نوآوری، متقاضی را برای خرید تحریک کنیم.
رافع گفت: وظیفه ما در مرکز ملی فرش ایجاد شناسنامه برای فرش بوده و باید نانو را در فرش بگنجاینم تا مصرف کننده دغدغه مصرف نداشته باشد.
رافع با تأکید بر این که به کمک بافندگان و سرمایه گذاران در استان صنایع جانبی فرش را ایجاد خواهیم کرد، افزود: زنجیره تأمین فرش در گلستان با همت بخش خصوصی کامل می شود و می تواند مشکلات اقتصادی را برطرف کند.
وی گفت: همه مراحل با تکنولوژی روز به صورت پایلوت در گلستان ایجاد می شود و تحولی در حوزه فروش چه در داخل و چه در خارج ایجاد خواهیم کرد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران بیان کرد: در نخستین گام از فروش فرش به دستگاه های اجرایی آغاز خواهیم کرد و تولید را افزایش می دهیم.
وی ادامه داد: همچنین باید یک تشکل مردم نهاد در راستای حمایت از زنان سرپرست خانوار که در زمینه تولید فرش فعالیت می کنند با حمایت تولیدکنندگان و فروشندگان شکل گرفته تا مشکلات این گروه برطرف شود.
رافع گفت: فرش صنعتی است که اگر حمایت شود هیچ کارخانه ای نمی تواند مانند آن ایجاد اشتغال کند و بدون هیچ وابستگی به واردات ارزآوری خواهد کرد.
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت گلستان در اولین جلسه کارگروه فرش استان گلستان گفت : هم اکنون ۶۰ هزار بافنده فرش دستباف در استان گلستان فعالیت می کنند .
حسین طلوعیان در جلسه کارگروه فرش استان گلستان که با حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران در محل سالن جلسات استانداری گلستان برگزار گردید ، گفت : ۶۰ هزار بافنده فرش دستباف در استان گلستان فعالیت می کنند که ۳۸ هزار نفر آنها کارت شناسایی داشته و ۶ هزار نفر هم تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفته اند.
وی با بیان اینکه ۳۲ کارگاه غیرمتمرکز با مدیریت متمرکز در استان فعال است، افزود: شهرستان های گنبدکاووس، علی آبادکتول، آق قلا، بندرترکمن، کلاله و مراوه تپه جزو مناطق فرش خیز استان هستند.
طلوعیان گفت: عمده تولیدات استان در زمینه فرش ترکمن، فرش نائین و تابلو فرش است.
وی بیان کرد: اتحادیه تعاونی فرش دستباف روستایی استان با هفت شرکت تعاونی و با ۹ هزار بافنده فعالیت می کند.
طلوعیان با بیان اینکه ۲۰ شرکت تعاونی تولیدی فرش دستباف فعال در استان وجود دارد، گفت : ۱۰ طراح، ۳۰ واحد فروش مواد اولیه و ۱۰ واحد کارگاه رنگرزی در استان مشغول فعالیت هستند.
وی اظهارکرد: در سال ۹۷ حدود ۱۰۲ هزار مترمربع فرش به وزن ۴۱۱ تن در استان بافته شده و در ۹ ماهه امسال این رقم به متراژ ۷۹ هزار مترمربع و به وزن ۳۱۸ تن رسیده است.
طلوعیان با اشاره به صادرات فرش دستباف استان گفت: در سال گذشته حدود ۳۳ هزار مترمربع فرش به حجم ۱۳۲ تن و به ارزش چهار میلیون دلار از استان صادر شده که این رقم در ۹ ماهه امسال به متراژ بیش از ۱۴ هزار مترمربع و به وزن ۵۶.۴ تن و به ارزش دو میلیون دلار رسیده است.
طلوعیان اضافه کرد: برای رساندن استان به جایگاه واقعی خود در زمینه فرش باید آموزش های لازم را مطابق سلیقه بازارهای هدف و با حفظ اصالت نقوش منطقه ایجاد کنیم.
وی گفت: سه نمایشگاه تخصصی فرش دستباف به صورت سالانه از سال ۹۶ تاکنون در استان برگزار شده وجشنواره گره زرین و جشنواره فرش برتر را نیز در استان برگزار کرده ایم.
طلوعیان تأکید نمود : به دنبال تشکیل کنسرسیوم صادراتی فرش دستباف در استان هستیم و اتحادیه صنفی هم بزودی ایجاد خواهد شد./
نظر شما