آخرین وضعیت مدارس سیل زده استان های جنوبی کشور

رخشانی مهر آخرین وضعیت مدارس سیل زده استان های جنوبی کشور تشریح کرد و گفت: حدود ۲۵۵ میلیارد تومان خسارت به مناطق «هرمزگان»، «کرمان» و «سیستان و بلوچستان» وارد شده است.

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری شبستان، سیل در استان های جنوبی کشور زندگی مردم را به مخاطره انداخته است؛ این استان ها که اغلب از استان های محروم کشور هستند در حال حاضر سیل هم این محرومیت را تشدید کرده است. در این میان همچنین به مدارس که اغلب فرسوده بودند، آسیب جدی وارد شده است و فرآیند تحصیل دانش آموزان دچار خدشه شده است. رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور و وزیر آموزش و پرورش نیز در هفته های اخیر بازدید از این مناطق داشته اند که در همین باره با «مهرالله رخشانی مهر» رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور به گفتگو پرداختیم که در زیر میخوانید:

 

درباره وضعیت مدارس آسیب دیده ناشی از سیل در استان های جنوبی کشور توضیح بدهید؟

براساس برآوردهای انجام شده تاکنون در‌ مجموع تعداد 344 مدرسه خسارت کلی و جزئی دیده اند که البته ۵۶ مدرسه پیش از این در لیست تخریب و نوسازی قرار داشتند.

 

در مجموع با دو نوع مدرسه آسیب‌دیده مواجه هستیم که در گروه نخست مدارسی که آب وارد آنها شده است و حتی در برخی مدارس تا یک متر آب وجود دارد؛ برخی از مدارس هم تجهیزاتشان آسیب دیده است.

 

چه تعداد میز و نیمکت آسیب دیده اند؟

حدود یک هزار و 930 میز و نیمکت مدارس آسیب دیده اند. از همین رو تعداد 95 دستگاه  کانکس برای کلاس‌هایی که دیگر قابل استفاده نیستند، در نظر گرفته شده است.

 

برآورد شما از  میزان خسارت چه میزان است؟

برآورد اولیه از میزان خسارات ناشی سیل که با هماهنگی نیروهای ستادی و جهادی مستقر در منطقه پیش بینی شده است، حدود 255 میلیارد تومان به مناطق «هرمزگان»، «کرمان» و «سیستان و بلوچستان» خسارت وارد شده است.

 

اولویت شما برای این مناطق چیست؟

اولویت سازمان نوسازی مدارس، ساخت مدارس و انجام تعمیرات، تامین تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی، اهدا و ارسال بخاری‌های نفتی سالم مازاد است.

 

درباره سفر اخیر وزیر آموزش و پرورش به این مناطق نیز توضیحاتی ارایه بدهید؟

 علاوه بر افتتاح دو مجتمع آموزشی 24 کلاسه به نام شهید سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» و مرحوم «حسین علیمرادی»، کلنگ‌زنی چند مدرسه در روستاهای منطقه بلوچستان هم انجام شد. همچنین همزمان با این سفر 20 دستگاه تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی با هدف کمک به دانش آموزان مناطق سیل‌زده به سیستان و بلوچستان ارسال شد، البته پیش از نیز 20 دستگاه کامیون تجهیزات به این منطقه ارسال شد.

 

برخی از معلم ها نسبت به نبود بخاری گلایه دارند در این باره اقداماتی انجام داده اید؟

امسال در سال 1398 هشتاد میلیارد تومان اعتبار، برای سیستان وبلوچستان ابلاغ کرده ایم و پول نقد به حساب ها واریز شد تا  تجهیزات گرمایشی را جمع آوری کنند و سیستم های سرمایشی را تامین کنند.

 

وضعیت اقلیمی مناطق سیستان و بلوچستان باهم متفاوت است. برخی مناطق مثل چابهار و دشیاری نیاز به سیستم های گرمایشی ندارند و به سیستم های سرمایشی نیاز دارند. اخیرا نیز تعداد 2 هزار و 500 سیستم سرمایشی خرید کرده ایم که به این مناطق ارسال می شود.

اعتبار 40 میلیارد تومان نیز برای استاندارد سازی سیستم های گرمایشی و جمع آوری بخاری های نفتی غیراستاندار با پیمان کار قرداد بسته ایم که آن ها دارند بر روی این موضوع کار می کنند.  با توجه به پراکندگی مناطق سیستان وبلوچستان، عدم گازکشی در برخی از مناطق و تعداد بالای بخاری های نفتی کمی زمان می برد. البته در سال 1398برای  تامین اعتبارات مشکلی نخواهیم داشت. همچنین به مدیرکل نوسازی این استان ابلاغ کرده ایم، تمام سیستم های استاندارد گرمایشی و سرمایشی را با مبلغ 70 میلیارد تومان از طریق مناقصه خریداری کند. استان چون پراکنده است و آمار نیز بالا است، دیده نمی شود. احتمالا از استان های معین نیز کمک بگیریم.

کد خبر 884903

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha