به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، نشست «رسانهها و پیشبرد گام دوم انقلاب اسلامی»، امروز در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.
در این نشست «شهاب اسفندیاری» اظهار کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب از یک رخداد بزرگ در سطح جهان روایت شده است.
رئیس دانشگاه صدا و سیما افزود: متاسفانه، رسانههای ما درباره تبین دستاوردهای انقلاب اسلامی و شناخت شخصیتها و مصادیق آن در قالب قصه و روایت کوتاهی کردند.
وی با بیان اینکه باید رسانهها مقابل قرائتهای افراطی و تفریطی درباره بیانیه گام دوم انقلاب وارد عمل شده و از آن جلوگیری کنند، تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب مدافع نظریه نظم انقلابی هستند و در بیانیه گام دوم انقلاب نیز بین جوشش انقلابی و نظم اجتماعی و سیاسی جمع بستند.
اسفندیاری ادامه داد: تدبیر رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم برای ورود مداوم و همیشگی نسل جوان مومن انقلابی به بدنه مدیریتی و اجرایی کشور پدیده ای برای تداوم نظم انقلاب است تا منفعتطلبی و بیتحرکی از بدنه سازمانها و دستگاههای اجرایی دور شود. نسل جدید باید در ارتباط قوی با نسل گذشته از تجربیات آنها استفاده کند و رسانهها آن را قوت دهند.
برخی تیترهای رسانه های انقلاب به قلب نظام می خورد
همچنین در بخش دیگری از این نشست «پیام تیرانداز» نیز طی سخنانی گفت: رسانهها وظیفه دارند که بیانیه گام دوم انقلاب را خوب تبین کنند اما متاسفانه رسانههای ما به اندازه کافی رشد نکرده اند که علت آن سطح نگاه تصمیمگیران، ذی نفوذان و سیاست گذاران بوده است.
مدیرعامل خبرگزاری فارس افزود: ناچیز بودن اعتبارات رسانهها و عدم شناخت دقیق نسبت به این فضا، از جمله مشکلات امروز رسانهها است، همچنین نباید درباره رسانهها الگوبرداری ما از غرب باشد.
تیرانداز با بیان اینکه یک رسانه برای رشد خود باید شاخصه اثرسنجی داشته باشد که وارد کار شعاری نشود، تاکید کرد: یک رسانه باید همه اقشار جامعه را با خود همراه کند، طبق نظر رهبر معظم انقلاب گاهی برخی تیترهای رسانههای انقلابی به قلب نظام میخورد در حالی که نباید اینگونه باشد.
مدیرعامل خبرگزاری فارس با بیان اینکه مخاطب شناسی، یکی از عوامل مهم در رشد رسانهها است که متأسفانه در کشور ما به این امر توجه نمیشود، گفت: باید رسانههای ما اصول اقناع را فرا بگیرند، تا کنون حرکات خوبی شکل گرفته که در درازمدت امیدوارکننده است.
وی افزود: امروز اهمیت رسانه برای مردم و تصمیم گیران مشخص شده است اما هر تحول در رسانه نیازمند گفتمانسازی و همراهی است. همچنین، اگر رسانهها صداقت داشته باشند اثربخشی آنها بیشتر خواهد بود. در رسانه باید هیجان و احساسات در خدمت عقلانیت قرار گیرد.
در بخش دیگری از این نشست «علی صمدزاده» نیز طی سخنانی اظهار کرد: ما در منطقه قدرت خوبی کسب کردیم اما متاسفانه درباره رسانهای کردن آن ضعیف هستیم.
یک استاد دانشگاه با بیان اینکه صحنه نبرد با دشمن تنها در عرصه نظامی نیست امروز دشمن در رسانه هم با مامیجنگد، عنوان کرد: در اثر ضعف رسانهای ما مردم از وقایع منطقه و نقش ایران در آن اطلاع کافی ندارند.
وی خاطرنشان کرد: برای حفظ دستاردهای اخیر انقلاب اسلامی با سیلی سختی که به آمریکا زدیم باید در حوزه رسانه یک بازنگری جدی داشته باشیم، نمیتوان توان موشکی داشت اما توان رسانه ای نداشت بلکه برای رسیدن اهداف بیانیه گام دوم انقلاب باید توان رسانهای ما بسیار قوی شود.
نظر شما