بررسی عوامل شکل گیری حادثه عاشورا(2)

مسئول نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان کرمان، مجموعه اقدامات معاویه برای حفظ حکومت از جمله بی تفاوت کردن خواص و تغییر در بافت جمعیتی شهرهای نفوذناپذیری چون کوفه را در شکل گیری حادثه عاشورا مهم خواند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مسئول دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان کرمان در جمع باشکوه عزاداران حسینی در مسجد جامع راین با تبیین علل و عوامل شکل گیری حادثه کربلا، اصولی که معاویه در حکومت داری اتخاذ کرد را در بروز حادثه کربلا مهم خواند و گفت: امروز برنامه های موساد هم همان چیزی است که اساس آن در دوران معاویه گذاشته شد و آنان نشخوار کنندگان حکومت معاویه اند.


حجت الاسلام والمسلمین محمد قاسمی زاده، ارعاب و وحشت را نخستین اقدام معاویه در حکومت داری ذکر و بیان کرد: در راستای این ارعاب، او تأکید کرد هیچکس حق ندارد اسم علی(ع)و فضائل ایشان را مطرح کند و همه ائمه جمعه و جماعات و خطبا را ملزم به لعن آن حضرت کرد.


وی تعدی، قتل و خونریزی را از دیگر سیاست های معاویه برای حفظ حکومت خواند و افزود: ثمرة بن جندب وقتی حاکم بصره شد 8 هزار نفر را کشت و حاکم یمن و حجاز هم 130 هزار نفر را به قتل رساند که در همه این کشتارها هدف دشمن همجون امروز تلاش دشمن برای این بود که مردم نبینند، نفهمند و بصیرت نداشته باشند.
 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان، "تغییر بافت جمعیتی شهرهای گسست ناپذیر" همچون کوفه که به دلیل خدمات گسترده امام علی(ع)آن شهر، حاضر به سرخم آوردن در برابر معاویه نبود را از دیگر سیاست های آن ملعون برای نفوذ در این شهرها دانست و گفت: کوفه به واسطه حکومت امام علی(ع)شهری مقاوم بود.


وی با یادآوری اصول سه گانه رفاه حکومتی حضرت علی(ع)که عبارت بودند از اینکه همه مردم برخوردار از نان گندم، آب آشامیدنی سالم و داشتن سرپناه بودند، گفت: معاویه برای نفوذ به این شهرها، پول، مستمری و... در اختیار افراد قرار داد و آنان را به دورن این شهرها فرستاد.


رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان کرمان گفت: امروز هم دشمنان در افغانستان، عراق، سوریه و فلسطین و حتی ایران نیز از این شیوه استفاده کردند و این زنگ خطری است که حتی از بعضی شهرهای کشور هم احساس می شود.


وی افزود: همه مورخان معتقدند که این حرکت معاویه در شکل گیری حادثه عاشورا تأثیر گذار بوده است و الا همه کوفیان انسان هایی قرص و محکم بودند که در برابر معاویه سر خم نمی آوردند.


حجت الاسلام قاسمی زاده خاطرنشان کرد: آثار آن تغییر بافت جمعیتی این بود که کار را به جایی رساند که امام حسین(ع) روز عاشورا خود را معرفی کرد که اگر مرا نمی شناسید من حسینم فرزند علی بن ابیطالب...


وی "بی تفاوت کردن خواص جامعه" را از دیگر اصولی برشمرد که معاویه برای حفظ حکومت خویش به کار بست تا آنجا که اسامة بن زید فرمانده سپاه در دوران پیامبر، در دوران امام علی(ع)محتاط می شود و در جنگ آن حضرت با معاویه، امیرالمؤمنین علی(ع)را یاری نمی کند.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان، یکی دیگر از اصول حکومت معاویه را "بذل و بخشش های فراوان از بیت المال" دانست و افزود: جرجی زیدان می گوید بررسی های من نشان می دهد عامل مؤثری که معاویه و سایر امویان برای پیشرفت سیاست خود دنبال کردند، بذل فراوان مال و املاک بود.


وی خاطرنشان کرد: امروز هم عده ای با بخشیدن از بیت المال که اموال عمومی است و حقی برای این کار ندارند، نتیجه ای به بار می آورند که آن ختلاس سه هزار مییاردی است چه آنکه اگر نمی خواستند به قول خودشان کیاسی کنند و بخش های بیجا نمایند، نتیجه این نمی شد.


پایان پیام/

کد خبر 88772

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha