به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، عباس کشاورز در جلسه برنامه ریزی و هماهنگی کشت چغندرقند بهاره اظهار کرد: در سال ۹۷ تغییرات نرخ ارز در بخش صنعت و کشاورزی تأثیرگذار و این تغییرات از نظر اقتصادی به نفع تولید داخل بوده است.
کشاورز با اشاره به این که رقابت در تولیدکنندگان و مداخلات دولت در مورد تغییر قیمتها شفافتر شده است، ادامه داد: رغبت چغندرکاران برای تولید هم با بالا رفتن قیمت آن افزایش یافت و باعث امید به درآمد بیشتر در کشاورزان شد.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: ما باید هر چه میتوانیم کالاهای نهایی را به قیمت واقعی برسانیم، همانطور که با نیمایی شدن ارز اختصاص یافته به واردات گوشت، مشکلات آن حل شد، نیمایی شدن ارز واردات شکر نیز فضای رشد تولید داخلی را فراهم میکند.
کشاورز با اشاره به این که در سال ۹۸ به خاطر عواقب سیل در تولید چغندر قند دچار مشکل شدیم، ادامه داد: این مساله باعث شد قیمت شکر افزایش پیدا کند.
وی در زمینه پرداخت به موقع پول کشاورزان ابراز امیدواری کرد: باید از بخش کشاورزی و کشاورزان حمایت کنیم تا برای کشت مجدد ایجاد انگیزه شود که در این راستا، به همکاری و همیاری کارخانجات و انجمنها هم نیاز داریم.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی اذعان کرد: در هفت سال گذشته با تلاشهای انجام شده برای افزایش تولید، میزان واردات شکر بسیار کاهش پیدا کرده و حدود یک میلیارد دلار صرفهجویی ارزی در کشور داشتهایم.
وی تأکید کرد: چغندرقند محصول استراتژیک محسوب میشود و در تولید شکر، علوفه و در پایداری تولید برخی محصولات نقش دارد.
کشاورز در رابطه با سرمایه گذاری در بخش کشاورزی عنوان کرد: باید برای سرمایه گذاران ایجاد انگیزه شود که این کار باید از سوی انجمنها انجام شود و با ایجاد انگیزه سرمایه گذاران را به این بخش هدایت کنند.
وی تاکید کرد: ایجاد کارخانه در مناطق چغندرخیز باعث کاهش بسیاری از هزینهها میشود.
در ادامه این جلسه، جواد وفابخش قائم مقام معاونت زراعت اظهار کرد: کشت چغندرقند، در زمینه حفظ امنیت غذایی با ضریب خوداتکایی و بهره وری آب از اهمیت بالایی برخوردار است که در این رابطه اقدامات مناسبی انجام شده و با رهنمودهای مهندس کشاورز توفیقات خوبی به دست آمده است.
وی افزود: در زمینه رعایت الگوی کشت، کشت نشایی، کشتهای متراکم و انتقال کشت بهاره به پاییزه عملکرد خوبی داشتهایم و امیدواریم در سالهای آینده هم این روند ادامه داشته باشد./
نظر شما