به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «حسن ذکی دیزجی» امروز (دوشنبه 14 بهمن) در نشست خبری دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران اظهار کرد: اولین دوره این کنگره سال 79 در شهر کرج برگزار شد و به صورت سالانه و یا دوسال یک بار اجرا می شود و مکان برگزاری هر دوره تا سال 1400 مشخص شده است.
دبیر دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران به دلایل میزبانی خوزستان برای این کنگره اشاره کرد و افزود: خوزستان قطب کشاورزی و دومین قطب صنعت کشور است؛ این استان در بسیاری از محصولات کشاورزی رتبه اول را داراست و یکی از مکانیزه ترین کشت و صنعت و کارخانه های تولید قارچ را دارد.
وی دانشگاه شهید چمران اهواز را مبدا تولید علم مکانیزاسیون کشور دانست و تصریح کرد: این کنگره از (چهارشنبه 16 بهمن) آغاز به کار می کند و تا (جمعه 18 بهمن) ادامه دارد و برنامه های مختلفی برای آن در نظر گفته شده است.
ذکی دیزجی از برگزاری نمایشگاه توانمندی های تولیدکنندگان ماشین آلات و محصولات کشاورزی خوزستان در حاشیه این کنگره خبر داد و اضافه کرد: در این نمایشگاه حدود 15 شرکت حضور دارند که 50 درصد آنها در ماشین آلات، 30 درصد در بخش تجهیزات هوشمند و نوین و 20 درصد تیز در حوزه دام طیور هستند.
وی با اشاره به اینکه در این کنگره از دستگاه دروگر نیشکر که دستاوردی ملی و نشان دهنده توانمندی بخش صنعت و کشاورزی خوزستان است رونمایی می شود عنوان کرد: این کنگره ترکیبی از سه رشته مکانیک ماشین های کشاورزی، مکانیزاسیون کشاورزی و مهندسی ماشین های صنایع کشاورزی است.
دبیر دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران از برگزاری سمپوزیومکانیزاسیون نیشکر از کشاورزی تا صنعت خبر داد و ابراز کرد: یکی از تمایزات این کنگره شرکت کردن بخش صنعت و ارائه مقالات پژوهشی - صنعتی است که این مقالات توسط پژوهشگران شاغل در صنعت ارائه شده است.
وی از ارسال بیش از ۳۰۰ مقاله علمی پژوهشی به این کنگره خبر داد و با بیان اینکه از این تعداد 260 مقاله پذیرفته و در نهایت ۵۵ مقاله به عنوان مقالات برگزیده برای چاپ در مجلات انتخاب شدند ادامه داد: از جمله مهمانان ویژه کنگره می توان به معاون پژوهشی وزارت صنعت، معدن و تجارت، استاندار خوزستان، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشور و مدیرعامل کشت و صنعت نیشکر اشاره کرد.
ذکی دیزجی هدف اصلی از برگزاری این کنگره را ارتباط صنعت و دانشگاه و نمود مقاومت اقتصادی دانست و خاطر نشان کرد: از آنجا که ارتباط بین صنعت و دانشگاه شکننده است و به خوبی تعریف نشده، این کنگره می تواند در تبیین علم مکانیزاسیون در حوزه های مختلف کشاورزی و صنعت موثر باشد.
نظر شما