دیدار حافظان شعب بانوان جامعه‌القرآن با حجت‌الاسلام طباطبایی

حافظان طرح یک و دوساله شعب نوجوانان، جوانان و بزرگسالان بانوان جامعه‌القرآن تهران با مدیر این مؤسسه دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان: حافظان طرح تخصصی حفظ دوره یک و دوساله شعب نوجوانان، جوانان و بزرگسالان بانوان مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت جامعةالقرآن الکریم و اهل‌البیت(ع) تهران، امروز، ۱۴ بهمن‌ماه با حجج‌اسلام سیدمحمدمهدی طباطبایی، مدیر مؤسسه و سیدمحمدحسین طباطبایی، قائم مقام مؤسسه و قدسیه طباطبایی، معاون اجرایی مؤسسه در دفتر مرکزی مؤسسه در قم دیدار و گفت‌وگو کردند.

حجت‌الاسلام سیدمحمدمهدی طباطبایی، مدیر عامل مؤسسه که باحضور حافظان و مدیران، اساتید و حافظان شعب امام حسین(ع) و امام جعفر صادق(ع) و شعبه رسالت بزرگسالان همراه بود، با اشاره به فضائل چگونگی و چرایی حفظ قرآن، گفت: برای یک شخص این سعادتی است که قلبش ظرف قرآن شود، چنانکه خداوند در سوره عنکبوت می‌فرماید «بَلْ هُوَ آيَاتٌ بَيِّنَاتٌ فِي صُدُورِ الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ». بالاتر از این سعادت، چه سعادتی که انسان هر مکانی باشد، قرآن هم آنجا حضور داشته باشد و قرآن را در سینه‌ها و ذهنش داشته باشد، البته به این اندازه نیز مسئولیت فرد زیادتر می‌شود، آن هم به خاطر علمی که خداوند به او داده است، باید این علم را حفظ کند و در هنگام حفظ آیات کلام وحی نیز اخلاص داشته باشد.

 وی به روایتی که در آخرالزمان قرآن را برای سایر امور فرا می‌گیرند «يَتَعَلَّمُونَ اَلْقُرْآنَ لِغَيْرِ اَللَّهِ»، اشاره کرد و گفت:  قرآن را یاد می‌گیرند تا از امکانات استفاده کنند، مدرک بگیرند، یا حفظ می‌کنند و حال آنکه معنا و اصل آن را نمی‌فهمند. تعداد قراء زیاد است، اما کسانی که فهم دارند، کم‌اند «لاَ يَعْرِفُونَ اَلْقُرْآنَ إِلاَّ بِصَوْتٍ حَسَنٍ» فقط صوت را می‌فهمند و قرآن را نمی‌فهمند. لذا از ما خواسته شده شما اینگونه نباشید، برای طلب دنیا، پول و مقام و ... قرآن را حفظ نکنید و به قرائت قرآن نپردازید. باید اینگونه باشد که برای قاری یا حافظ هیچ اهمیتی نداشته باشد که مردم بفهمند این فرد حافظ و یا قاری قرآن است.

طباطبایی با تأکید به تحصیل معارف قرآن، اظهار کرد: باید سعی کنیم در کنار حفظ، با معارف قرآن آشنا شویم. هنگامی که به کلمات و واژگان سخت آیات کلام وحی بر می‌خوریم تا آنها را یاد نگرفتیم، از آن عبور نکنیم. مثلاً معنای «وَكَانَ عَرْشُهُ عَلَى الْمَاءِ» را بفهمیم.

مؤسس جامعة‌القرآن در ادامه با تأکید بر یادگیری تفسیر و معانی آیات، اضافه کرد: در مراحل بعد حافظان و قاریان قرآن با تفسیر آیات آشنا شوید و سعی کنید به دیگران یاد دهید. هنگامی که به دیگران یاد می‌دهید، دیگر فراموش نمی‌کنید. چنانکه در روایات می‌خوانیم «مَن أكثَرَ مُدارَسَةَ العِلمِ لَم يَنسَ ما عَلِمَ؛ هرکس آنچه رایادگرفته آموزش دهد، آن را فراموش نمی‌کند».

وی در ادامه از هرچیزی که در آن لهو و لعب است، نهی کرد و افزود: در خانه‌ای که قرآن حضور نداشته باشد، «تَحْضَرُهُ الشَّياطينُ» و اگر قرآن باشد «تحضره الملائكه» فرشته‌ها حاضر می‌شوند.

طباطبایی با تأکید بر اینکه بهترین لحظه‌های عمر زمانی است که قرآن را می‌خوانیم، بیان کرد: تا پایان عمر، انسان باید برنامه همراهی با قرآن را داشته باشد، چنانکه در سوره یونس آمده است «وَمَا تَتْلُو مِنْهُ مِنْ قُرْآنٍ وَلَا تَعْمَلُونَ مِنْ عَمَلٍ إِلَّا كُنَّا عَلَيْكُمْ شُهُودًا». تلاوت قرآن با هیچ کاری قابل قیاس نیست.

وی با تأکید بر اینکه «لِيَكُنْ كُلُّ كَلاَمِكُمْ ذِكْرَ اَللَّهِ وَ قِرَاءَةَ اَلْقُرْآنِ»، افزود: سعی کنید، صحبت‌هایتان برگرفته از قرآن باشد، حداقل هر چند جمله، یک جمله از آیات کلام وحی باشد، با اعضای خانواده با قرآن صحبت کنید، استدلال کنید، دیگران را هدایت کنید، از آموزه‌های خود تدریس کنید و به فکر تحول در جامعه  باشید.

طباطبایی تصریح کرد: امیدوارم حافظان قرآن به برنامه مرور و تثبیت آیات نیز بپردازند، تدریس کنند، هیچگاه برنامه قرآنی خود را رها نکنند و با خود عهد کنند که به هر درجه‌ علمی که رسیدند، قرآن را در برنامه زندگی خود داشته باشند.

حسن ختام این اردوی یک روزه، زیارت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران و توسل به معصومین(ع) بود.

 

 

 

منبع: خبرگزاری ایکنا

کد خبر 889808

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha