۲۰۰ روستای همدان عالم و مبلغ ندارد

حجت الاسلام نظیری با بیان اینکه یک چهارم روستا‌های استان و یا به عبارتی ۲۵۰ روستای استان دارای مبلغ است، گفت: حدود ۵۰۰ روستا با جمعیت بالای ۵۰۰ نفر وجود دارد که از این تعداد بیش از ۲۰۰ روستا، عالم و مبلغ ندارند.

«حجت‌الاسلام محمدهادی نظیری»، در گفت‌و‌گو با خبرنگار شبستان در  همدان گفت: متاسفانه به دلیل کمبود اعتبار و پرداختی‌های کم، نگهداری روحانیون و مبلغان مستقر در روستا‌ها با مشکلاتی روبرو شده است.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان همدان با اشاره به اینکه در همین راستا 5 تن از روحانیون به دلیل عدم حمایت مالی، روستا‌ها را ترک کرده‌اند گفت: برای رفع این آسیب باید تدابیری مهم، موثر و هدفمند اندیشیده شود.

وی ادامه داد: در همین راستا این مجموعه سه اقدام مهم در دستور کار خود دارد نخست «جذب مشارکت‌های مردمی» است که در این راستا اداره تبلیغات اسلامی به خوبی وارد شده است.

نظیری گفت: در این راستا رئوسای ادارات تبلیغات در شهرستان‌ها به روستا‌های تحت پوشش خود رفته و با صحبت با معتمدین این مناطق موجب جذب مشارکت‌هایی در این حوزه شده است به گونه ای که در مجموع با این اقدام شاهد رشد 20 درصدی مشارکت‌های مردمی در این حوزه بوده ایم.

وی با اشاره به اینکه جذب مشارکت‌های مردمی نیز نیازمند فرهنگ‌سازی در شهرستان‌ها است عنوان کرد: در جذب مشارکت‌های مالی مردمی، شهرستان‌های شمال همدان (ترک نشین‌ها) خوب ظاهر شدند که این مهم باید در سایر شهرستان‌ها به ویژه شهرهای جنوبی استان تقویت و فرهنگ‌سازی شود.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان ادامه داد: اقدام دوم در راستای حمایت از روحانیون مستقر در روستاها، «افزایش اعتبارات دولتی است» که متاسفانه در این بخش هیچ توفیقاتی حاصل نشده است.

نظیری ادامه داد: سومین اقدام در این راستا، «جذب مشارکت‌های غیر مردمی از سوی نهادهای انقلابی» است که می‌توان به درآمد حاصل از موقوفات، فعالیت‌های عمرانیبنیاد برکت، مستضفان و قرارگاه‌های سازندگی سپاه اشاره کرد که اقدامات صورت گرفته در این حوزه نیز تا حدودی خوب است.

 وی با اشاره به اینکه هزینه بخشی از درآمد موقافات در راستای حمایت از روحانیون، طرحی ملی است گفت: مجموعه اوقاف استان با احصاء روستا‌های دارای رقبات و موقوفات، تنها توانست هزینه حق‌الزحمه 5 روحانی در استان را تأمین کند حال آنکه در برخی از استان‌ها این عدد حمایت از 200 روحانی است.

 

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از آسیب‌های این حوزه، تعمیر و نگهداری از خانه‌های عالم در روستا‌های است گفت: متاسفانه در برخی موارد در صورت اصلاح پرداختی و حق الزحمه روحانی مستقر در یک روحانی، محل سکونت او (خانه عالم) وضعیت مناسبی ندارد.

نظیری ادامه داد: در این راستا باید دولت از اعتبارات بخش عمرانی خود به دنبال رفع این معضل باشد، گاه شاهد هستیم که دولت بودجه‌‌های هنگفتی برای ساخت سازه‌ای غیر ضرور هزینه می‌کند که اگر همان بودجه در حوزه فرهنگی هزینه شود تا 10 سال می‌تواند مباحث و موضوعات بسیاری را پوشش دهد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه ما توانسته ایم، یک چهارم روستا‌های استان و یا به عبارتی 250 روستای استان را به مبلغ و روحانی پوشش دهیم گفت: حدود ۵۰۰ روستا با جمعیت بالای ۵۰۰ نفر وجود دارد که از این تعداد بیش از ۲۰۰ روستا، عالم و مبلغ ندارند به عبارتی ۶۰ درصد روستاهای هدف، بدون مبلغ هستند.

وی افزود: در این راستا یکی دیگر از مشکلات تأمین روحانی برای روستا‌هایی با جمعیت کمتر از 500 نفر است که پیش از این یک روحانی در مرکز دهستان می‌توانست 5 الی 6 روستا را پوشش دهد که اکنون با شرایط گرانی بنزین، عدم پرداختی حق‌الزحمه، نبود محل سکونت مناسب این مهم را با مشکل روبرو کرده است که برای این موضوع نیز باید تدابیری مهم و موثر اندیشیده شود.

 

 

 

کد خبر 891115

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha