به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، فرهاد دژپسند شب گذشته (یکشنبه 20 بهمن) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به ارائه گزارشی از وضعیت کنونی اقتصاد و پیشرفت هایی که در این حوزه پس از پیروزی انقلاب اسلامی داشتیم، پرداخت و در ابتدا درباره بخش غیرنفتی به ارائه توضیحاتی پرداخت و با بیان اینکه در بخش غیر نفتی از رکود اقتصادی خارج شدیم، گفت: دولت یازدهم زمانی کار خود را آغاز کرد که به واسطه تحریمها رشد اقتصادی کشور حدود منفی ۷ درصد بود که در نیمه دوم سال ۱۳۹۲ با آغاز به کار دولت یازدهم، روند رشد منفی اقتصاد کند شد و به منفی سه و دو دهم درصد کاهش یافت.
وزیر اقتصاد و امور دارایی با بیان اینکه رشد اقتصادی در سال ۱۳۹۳ مثبت شد، ادامه داد: این روند به صورت سینوسی تا سال ۱۳۹۵ ادامه یافت که به مثبت ۱۲ و نیم درصد رسید که یکی از علل آن این بود که پس از توافق برجام، امکان صدور نفت فراهم شد و بر اساس اعلام مرکز آمار، رشد غیر نفتی سال ۱۳۹۵، مثبت شش و نیم و بر اساس آمار بانک مرکزی، مثبت چهار و نیم درصد بود.
وی در ادامه توضیحات خود درباره روند رشد اقتصادی کشور با اشاره به اینکه سال گذشته شاهد رشد اقتصادی منفی بودیم، گفت: بر اساس برآوردها این طور به نظر می رسید که رشد اقتصادی منفی ۸ تا منفی ۱۵ درصد باشد اما با اقدامات و سیاستهایی که اتخاذ شد رشد اقتصادی منفی 4.2 دهم درصد و رشد اقتصادی غیر نفتی هم منفی 2.2 دهم درصد بود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی به ارائه توضیحاتی درباره روند رشد اقتصادی در سال جاری پرداخت و گفت: بر اساس آمار بانک مرکزی، سه ماهه اول امسال رشد اقتصادی غیر نفتی کشورمان، مثبت چهار دهم و در نیمه اول سال، مثبت نیم درصد و در ۹ ماهه امسال، مثبت ۹ دهم درصد بود و این امر نشان میدهد که بخش غیر نفتی اقتصاد توانسته است رونق داشته باشد.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی در اوج رشد اقتصادی است، گفت: بخش صنعت هم در ۹ ماهه امسال، حدود ۷ و نیم درصد رشد نشان میدهد و علائم دیگر هم نشان از رشد اقتصادی مثبت در بخش غیر نفتی دارد.
دژپسند در ادامه این برنامه خبری به ارائه توضیحاتی درباره تورم پرداخت و با ذکر این مطلب که تورم، مقولهای نیست که فقط متاثر از یک دستگاه مانند بانک مرکزی باشد، گفت: بالا بودن حجم نقدینگی و فشار تقاضا و بالا رفتن هزینههای تولید و فشار هزینهها از جمله علل تاثیرگذار بر نرخ تورم است که با تدابیری که اتخاذ شد تلاش کردیم برای تامین بودجه از نظام بانکی استقراض نکنیم.
وی در بخش دیگری از این گفتگوی خبری به نوسانات رتبه کشورمان در بهبود فضای کسب و کار اشاره کرد و با بیان اینکه سرعت بهبود کسب و کار در دیگر کشورها از ما بیشتر بود، گفت: سال گذشته یک رتبه بهبود پیدا کردیم و از سال ۱۳۹۴ تاکنون، ۳۵ جلسه هیات مقررات زدایی تشکیل شد و از این تعداد ۱۱ جلسه در یک سال اخیر بوده است.
وزیر اقتصاد و امور دارایی با بیان اینکه فرایند مالیات بر نقل و انتقال املاک سرعت پیدا کرده است، گفت: همه پروانههای کسب و کار موضوع قانون نظام صنفی از طریق دفتر پیشخوان دولت انجام میشود و واگذاری زمین برای شروع کسب و کار تسهیل شده است و این اقدامات اثر خوبی در بهبود رتبه فضای کسب و کار کشورمان دارد.
دژپسند در پیش بینی خود از وضعیت اقتصادی کشور در سال آینده با بیان اینکه نهادهای تخصصی بین المللی چشم انداز مثبتی را برای اقتصاد ایران در سال آینده پیش بینی میکنند، گفت: برخی از نهادهای داخلی برآوردی که از تورم سال آینده دارند معتقدند که این تورم به زیر ۲۰ درصد میرسد و رشد اقتصادی مثبت است./
نظر شما