مربی پروری بر حافظ پروری اولویت دارد

تک فلاح با اشاره به برگزاری جلسات هفتگی کارگروه تخصص حفظ در سازمان دارالقرآن، از راه اندازی 50 کلاس دائمی حفظ در سراسر کشور و تربیت مربیان متخصص این رشته به عنوان خروجی این کارگروه خبر داد.

داود تک فلاح، معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم درباره خروجی های فعالیت کارگروه تخصصی حفظ در این سازمان به خبرنگار شبستان گفت: این کارگروه که از مهرماه سال جاری و پس از تاکید رهبرمعظم انقلاب بر تربیت حداقل 10 میلیون حافظ تشکیل شده است، در جلسات هفتگی خود با حضور کارشناسانی ممتاز همچون فاطمیان، آقایی، بحرالعلوم و سیف تصمیمات خوبی را برای رشد کمی و کیفی این عرصه حساس اتخاذ کرده است.

وی پرهیز از شعارزدگی و اقدامات مقعطی را مبنای سیاستگذاری و تصمیم گیری این کارگروه معرفی کرد و افزود: همسو با این رویکرد مقرر است تا 50 کلاس دائمی حفظ قرآن در 50 نقطه از کشور به صورت پایلوت راه اندازی شده و بتدریج در بازه زمانی 10 ساله تعداد آنها را حتی به سه هزار مورد و در تمامی شهرستان ها افزایش دهیم.

تک فلاح ادامه داد: این کلاس ها متناسب با جمعیت هر استان و شهرستان تشکیل می شود یعنی به ازای گستردگی دامنه جمعیتی هر منطقه یک، دو یا سه کلاس حفظ در آنجا دایر می شود و در آنها تلاش است تا با اعمال شیوه های خاص و کاربردی، از هرگونه ضعف انگیزه در قرآن آموزان جلوگیری شود.

 

اعمال شیوه مکتبخانه ای در کلاس های دائمی حفظ
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم با بیان این مطلب که این کلاس ها به شیوه مکتبخانه ای اداره می شوند، تصریح کرد: امکان حضور علاقه مندان در تمامی مواقع و نیز حفظ آیات قرآن متناسب با توانمندی و استعداد علاقه مندان از مزایای این شیوه محسوب می شود که می تواند ما را در رسیدن به قله ترسیم شده از سوی رهبری یاری کند.

وی درباره دیگر مصوبات این کارگروه بیان کرد: حتی اگر هم اکنون اعتبار کافی برای راه اندازی سه هزار کلاس دائمی حفظ قرآن وجود داشته باشد این امر به جهت نرم افزاری و تامین نیروی انسانی و محتوای فکری امکانپذیر نیست چراکه بیشتر دوره های تربیت مربی و معلم برگزار شده تاکنون به رشته های روخوانی و روانخوانی اختصاص داشته است.

تک فلاح تاکید کرد: این امر منجر شده که اکنون سازمان در کشور بین 200 تا 300 مربی متخصص در رشته حفظ داشته باشد از این رو در کارگروه حفظ مقرر شد تا دوره های تربیت معلم و مربی حفظ قرآن به منظور تامین کادر انسانی موردنیاز در کلاس های آموزش دائمی برگزار شود و این دومین خروجی جلسات کارشناسانه این کارگروه محسوب می شود.

وی با اشاره به همکاری با ستاد ملی حفظ قرآن مستقر در وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: این ستاد با رویکرد تربیت سه میلیون حافظ از جامعه دانش آموزان و فرهنگیان کشور تا پایان سال تحصیلی جاری تشکیل شده و هم اکنون با همکاری دستگاه های مختلف از جمله سازمان دارالقرآن مرحله ثبت نام این طرح را آغاز کرده است.

وی با اعلام تخصیص اعتبار 188 میلیارد تومانی از سوی وزارت آموزش و پرورش به اجرای طرح ملی حفظ قرآن ابراز کرد: دیگر دستگاه های عضو کمسیون آموزش عمومی قرآن هم سعی دارند تا از بودجه های خود به اجرای این طرح کمک کنند اما باید توجه داشت که بودجه هر سال متناسب با برنامه های مدون ارائه شده تخصیص می یباد و نهایتا می توان آنها را بین پنج تا 10 درصد دستکاری کرد که این مقدار هم از کل اعتبارات قرآنی اسلامی تبلیغات اسلامی که 200 میلیارد ریال می شود، رقم چشمگیری نیست.

 

کاربرد شیوه فردمحور نه مربی محور
تک فلاح با پیش بینی میزان توفیق وزارت آموزش و پرورش و دستگاه های هکار در تحقق رقم اعلام شده به عنوان خروجی اجرای این طرح تصریح کرد: خوشبختانه وزارت آموزش و پرورش با توجه به ضعف و کمبود مربیان حفظ و راه اندازی سیستم مجازی برای ارائه آموزش های این عرصه تا حدودی مشکلات را برطف کرده اما باید توجه داشت که این راه حلی کوتاه مدت است و نمی توان در طولانی مدت بر آن اتکاء کرد.

وی ادامه داد: بنابراین ما پیش از حافظ پروری به مربی پروری در این عرصه نیاز داریم تا زمینه های موردنیاز برای قدم گذاشتن در مسیر تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب را فراهم کنیم، چراکه نمی توان انتظار داشت معلمانی که پیش از این در آموزش روخوانی و روان خوانی به دانش آموزان عاجز بوده اند اکنون بتوانند سه میلون حافظ یک جزء از مصحف شریف را آنهم تا پایان سال تحصیلی جاری تربیت کنند.

معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن با بیان این مطلب که ستاد ملی حفظ قرآن در کنار برنامه ریزی و تخصیص بودجه به حمایت و همراهی خود دانش آموزان و خانواده آنها نیاز دارد، اظهار کرد: اگر این همراهی نباشد سایر اقدامات معنا و فایده ای درپی ندارد از این رو انتظار است تا ابتدا زمینه این همراهی فراهم شود تا با عزمی ملی و خودجوش بتوان حتی بیش از سه میلیون نفر حافظ را تربیت کرد اگرچه حتی تربیت یکصد هزار حافظ هم در مقایسه با نقطه صفری که در آن هستیم برای ما توفیق محسوب می شود.

وی با اشاره به اقدامات سازمان دارالقرآن در امر حفظ پیش از تاکید رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کرد: اجرای طرح اعطای مدرک تخصصی به حفظ، برگزاری دوره های حفظ سه و پنج ساله و نیز تشکیل کمیته تخصصی حفظ با عضویت دستگاه هایی همچون وزارتخانه های علوم و فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه از جمله این اقدامات است که بازخوردهای مثبتی را درپی داشته است.

شایان ذکر است، درپی تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ ایات الهی در دیار با قاریان در طلیعه ماه مبارک رمضان سال جاری علاوه بر تشکیل ستاد ملی حفظ قرآن در وزارت آموزش و پرورش به عنوان متولی کمیسیون آموزش عمومی قرآن، کارگروه تخصصی حفظ نیز هر هفته پنجشنبه ها با حضور کارشناسان بنام این عرصه در محل سازمان دارالقرآن برای بررسی راهکارهای تحقق این مطالبه برحق تشکیل جلسه می دهد.

پایان پیام/
 

کد خبر 89294

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha