جلوه‌های مسجد تراز در مساجد و کانون‌های همنام با حضرت فاطمه زهرا(س)

مسجد «فاطمیه» و کانون مسجدی «امّ‌ابیها» با ایجاد صندوق قرض‌الحسنه و بنگاه خیریه، فرصت‌سازی برای کارآفرینی و برگزاری المپیاد کتاب‎‌خوانی توانسته‌اند با حرکت در مسیر تراز اسلامی پاسخگوی نیازهای مردم در امور مختلف باشند.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مساجد از صدر اسلام بستری برای اجتماع مردم و پایگاهی برای فعالیت های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، نظامی و همچنین رسیدگی به محرومین بوده اند، در عصر کنونی نیز نقش مساجد و کانون های فرهنگی هنری که در جوار خانه های خدا فعالیت می کنند، غیرقابل انکار است.

در سلسله گزارش‌های «همنامان نور» مساجد و کانون های فرهنگی هنری که همنام حضرات معصومین (ع) و بزرگان دین هستند، معرفی می شوند، تا از این طریق دریابیم آن مساجد در پرتو ارتباط با آن معصوم (ع) در طول سال چه فعالیت هایی را انجام می دهند و منشا چه برکاتی هستند.

 

در این گزارش به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه(س) به معرفی یک مسجد و کانون های فرهنگی هنری همنام آن حضرت(ع) پرداخته ایم که در ادامه می آید:

 

مسجد فاطمیه

مسجد فاطمیه در دوران قبل از انقلاب توسط حجت الاسلام عبدالکریم مخبر تاسیس شد.وی در کنار مبارزات انقلابی لحظه ای از فعالیت‌های مذهبی و اجتماعی غافل نمی شد و خدماتی که در این زمینه ها از او منشأ گرفته بسیارند. به همت و کوشش او بنای سه مسجد در نقاط مختلف تهران به نام‌های مسجد امام جعفر صادق (ع) و مسجد حضرت ابوالفضل (س) و مسجد فاطمیه گذاشته شد و مسجد فاطمیه شهرک شهید بخارایی هم مهمترین محل فعالیت وی بود.

 

 او در این مسجد از سال‌های 47 – 46 خدمات شایسته ای  همچون تشکیل گروه‌های فرهنگی خواهران و برادران، تشکیل کتابخانه، تأسیس صندوق قرض الحسنه، ایجاد بنگاه خیریه که حدود 700 خانوار را تحت پوشش داشت و تشکیل بخش کمک‌های پزشکی انجام داد، به طوری که مسجد فاطمیه به عنوان یکی از مساجد فعال آن دوران در دستگیری از محرومین شهرت داشت و تا به امروز هم به عنوان یکی از مساجد فعال در عرصه رسیدگی به محرومین در منطقه جنوب شهر تهران شناخته می شود.

 

جمعیت خیریه مسجد فاطمیه در بدو تاسیس فقط ٧ عضو با سرمایه اندکی داشت، ولی با همت والایی که این مرد الهی به خرج داد، «صندوق ذخیره سعادت» مسجد فاطمیه تبدیل به یکی از بزرگترین صندوقهای قرض الحسنه شد که نزدیک به ٧٠٠ خانوار از خانواده های بی بضاعت و بی سرپرستِ منطقه شهرک شهید بخارایی را در جنوب تهران تحت پوشش قرار داده است و از هر جهت به وضع زندگی مستمندان توسط این صندوق رسیدگی می شود.

 

 حجت الاسلام مخبر در سال‌های شکوفایی انقلاب اسلامی در مسجد فاطمیه علاوه بر رسیدگی به وضعیت محرومین، در ارشاد و هدایت مردم هم نقش به سزایی داشت و در برگزاری راهپیمایی های دوران انقلاب عامل مؤثر بود. پس از پیروزی انقلاب هم بسیج مستضعفین و بسیج اقتصادی را در این مسجد سازمان داد. اگرچه  حجت الاسلام مخبر در دوران اوایل انقلاب توسط منافقین کوردل به شهادت رسید، اما پایه گذاری اصولی این شهید در مسجد فاطمیه موجب شد که فعالین فرهنگی این مسجد همچنان شیوه مدیریتی شهید مخبر را در این مسجد ادامه دهند و این مسجد به عنوان قطب فرهنگی شهرک شهید بخارایی تبدیل شود.

 

تهیه و ارسال لوازم مورد نیاز رزمندگان دفاع مقدس و جمع آوری کمک‏هاى نقدى و جنسى براى تقسیم در بین شهرهاى جنگ ‏زده در دوران جنگ تحمیلی و کمک به سیل زدگان و زلزله زدگان در سالهای گذشته از جمله اقدامات و فعالیت های صورت گرفته در حوزه رسیدگی به محرومین بوده است.

 

برگزاری مراسم جشن و سوگواری در مناسبت ها، برنامه های معرفتی، بصیرتی،برگزاری اردوی علمی فرهنگی، برنامه های ورزشی ثابت در پنجشنبه هر هفته برای نوجوانان، ویزیت رایگان پزشک عمومی به همت پایگاه بسیج بخش دیگری از فعالیت های این مسجد است.

 

کانون فرهنگی هنری امّابیها

کانون فرهنگی هنری ام ابیها روستای تل شیراز شهرستان جیرفت جنوب کرمان از جمله کانون های مساجد روستایی است که ۵۰۰ عضو فعال دارد و از بدو تاسیس تاکنون برنامه های مختلفی برای تمامی گروه های سنی اجرا کرده است.

 

کارآفرینی بانوان، دوره های مهارت آموزی مشاغل خانگی و عرضه و فروش محصولات تولیدی این کانون در قالب پنج شنبه بازار از جمله فعالیت های آن است.

 

در راستای غنی سازی اوقات فراغت و نیز کارآفرینی بانوان هم دوره های مهارت آموزی در رشته های خیاطی، قالی بافی،تولیدات خانگی، پته دوزی، صنایع دستی، آموزش ترشی جات و سالاد برگزار و با کمک های مردمی کارگاه قالی بافی راه اندازی شده است.

 

تاکنون با برگزاری دوره های مهارت آموزی قالی بافی زمینه اشتغال ۱۰ نفر، خیاطی ۱۲ نفر و با آموزش تهیه ترشی جات نیز زمینه اشتغال پایدارتعدادی از بانوان عضو کانون فرهنگی هنری ام ابیها فراهم شده است که در بهبود وضعیت اقتصادی آنها تاثیر بسزایی دارد.

 

بنابراین گزارش، کلاس های ورزشی فوتبال، تنیس روی میز و والیبال ویژه برادران و پیاده روی همگانی و فوتبال دستی کودکان از دیگر برنامه های این کانون است. همچنین به منظور آشنایی کودکان با بازی های بومی و محلی منطقه هم، هفت سنگ و بازی اسم و فامیل در این کانون برگزار می شود.

 

در حوزه آموزش مسائل اخلاقی، معرفتی،بصیرتی، تبیین آموزه های دینی، تربیتی و مشاوره خانواده هم دوره هایی در کانون ام ابیها برگزار شود.

 

دوره آموزش تفسیر قرآن کریم نیز به شکل روزانه ویژه بانوان دراین کانون برگزار می شود و هر روز بعد از اقامه نماز عصر و نماز عشا یک صفحه از قرآن کریم همراه با تفسیر آن به نیت یکی از اموات در کانون قرائت می شود.

 

 اجرای طرح «المپیاد کتاب خوانی» در سطح روستای تل شیراز و نیز در پنج شهرستان جنوبی کرمان از جمله عنبرآباد و رودبار جنوب  از دیگر برنامه های مورد توجه است که در طرح کتاب خوانی، کتاب در اختیار متقاضیان شرکت در این طرح به مدت یک هفته به شکل گردشی قرار داده می شود و هر نفر پس از مطالعه کتاب را به نفر بعدی می دهد، و پس از گذشت بازه زمانی ۳ ماه، به آن دسته از افرادی که در سطح روستا بیشترین کتاب را مطالعه کرده باشند، کمک هزینه سفر مشهد مقدس اعطا می شود و در شهرستان نیز به نفرات برتر جایزه کمک هزینه سفر کربلای معلی اهدا می شود.

 

کد خبر 894111

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha