به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، مقام معظم رهبری در پیام خود در اجلاس نماز سال 89 از واژه مسجد تراز اسلامی نام بردند، حال باید دید مسجد تراز اسلامی چیست و چه ویژگی هایی دارد، از همین رو خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان در مصاحبه اختصاصی با حجت الاسلام علی اصغر ولایتی، امام جماعت مسجد داودقلی زنجان، یکی از مساجد تراز اسلامی زنجان، ویژگی های مسجد تراز اسلامی را جویا شد.
خبرگزاری شبستان: مسجد داودقلی زنجان در چه سالی ساخته شده است؟
امام جماعت مسجد داودقلی زنجان: به گفته اهالی این مسجد و منطقه، پیشینه مسجد داودقلی زنجان به بیش از100سال میرسد؛ این مسجد جزو مسجدهای فعال در منطقه بود و به لحاظ موقعیت جغرافیایی هم این مسجد در مرکز شهر قرار دارد. این مسجد در دوره انقلاب بسیار فعال بوده بطوری که به مسجد انقلابی تبدیل شده بود.
این مسجد به مرور دستخوش جریان ها واتفاقاتی می شود که در نهایت تنها نمازهای یومیه در آن اقامه می گردد و حتی در بازه های مختلف نماز هم تعطیل شده وانحرافاتی در این مسجد شکل می گیرد وحوادثی که از اسلام واقعی وناب ومشی انقلابی فاصله می گیرد.
خبرگزاری شبستان: چه عاملی باعث شد تا این مسجد اکنون به یک مسجد تراز اسلامی و فعال زنجان تبدیل شود؟
امام جماعت مسجد داودقلی زنجان: وقتی در سال 94 به عنوان امام جماعت مسجد معرفی شدم شنیدم علما و روحانیون دیگری هم به عنوان امام جماعت مسجد معرفی شده بودند ولی به دلیل سنگ اندازی و اذیت گروهی، نتوانستند بیش از چند ماهی دوام بیاورند.
در اوایل کار درهای مسجد را به رویم باز نمی کردند و من چند باری تصمیم گرفتم نماز را در خیابان بخوانم که اهالی محله با دیدن این صحنه از من درخواست کردند تا برای اقامه نماز در منازل ایشان حضور پیدا کنم.
آن روزها مردم از حضور در مسجد هراس داشتند و من هم از سوی برخی افراد، مورد اهانت و بی حرمتی و چند بار هم مورد تهدید جانی قرار گرفتم.
هر بار که مرا از مسجد بیرون می کردند با روی گشاده و سعه صدر آنان را توجیه می کردم تا حداقل نمازهای یومیه با حضور مردم در مسجد اقامه شود.
زمانی که مسجد را تحویل گرفتم وضعیت ظاهری نامناسبی داشت، در این مدت دست به کار شدم و کار نقاشی کردن دیوارهای مسجد، تعویض پنجره های قدیمی، کاشی کاری و برق کاری را به جهت مهارتی که در این زمینه داشتم آغاز کردم و در کنار بنده، پای مردم هم کم کم به مسجد باز شد و با اشتیاق هرچه تمام در مسجد حضور داشته و در کارهای عمرانی مسجد مرا همراهی می کردند.
علیرغم تلاش عده ای برای جلوگیری از راه اندازی پایگاه مقاومت بسیج، در کنار مسجد پایگاه مقاومت بسیج ایجاد کردیم و بدون کمک از بنا و یا کارگری جهت ایجاداشتغال چندجوان مسجدی به صورت مستقیم وچندین نفر به صورت غیرمستقیم مغازه ای برای مونتاژ انواع دوچرخه با تعداد بالا و دربخشی تعمیر وفروش دوچرخه با همراهی مردم یک باب مغازه در کنار مسجد ساختیم، برخی شب ها تا دیرهنگام در مسجد حضور داشتم و ساخت آشپزخانه، حوض، کشیدن سایبان، گل کاری و دیگر کارهای عمرانی مسجد را انجام می دادم.
خبرگزاری شبستان: چه فعالیت های شاخصی در این مسجد انجام می شود و چه موفقیت هایی کسب شده است؟
امام جماعت مسجد داودقلی زنجان: پس از مسجدتکانی، فعالیت های فرهنگی مسجد آغاز شد و برای همین منظور کلاس های قرآنی، تقویتی، خیاطی، سفره آرایی و بافتنی در مسجد دایر شد؛ در کنار این فعالیت ها اردوهای تفریحی و زیارتی آغاز شد و برنامه هایی برای شناسایی خانواده های معتاد ترتیب دادیم تا آسیب های اجتماعی را شناسایی و نسبت به رفع آن اقدام کنیم.
با بهره گیری از ظرفیت خیرین، جهیزیه برای نوعروسان نیازمند جمع آوری شد به گونه ای که در سال گذشته هشت مورد جهیزیه در مسجد تهیه و به خانواده های نیازمند اعطاء گردید.
موفقیت های مسجد در زمینه های فرهنگی، هنری، بصیرتی، تربیتی، کارهای جهادی واشتغالزایی به نفع مردم است،یعنی تلاش می شود تا مسجد مانند زمان رسول الله در خدمت مردم وجوانان باشد ومشکلات مردم و نیازهای آنان تامین شود؛ به دنبال ترویج فرهنگ اصیل اسلامی هستیم تا مردم از خرافات وانحرافات در امان باشند.
ما در زمان نظام ولایت فقیه باید کاری کنیم که مسجد به عنوان سنگر دین، خواسته های دینی و فرهنگی مردم را تامین کند و تفکرات صحیح ترویج وعزت اسلام حفظ شود.
خبرگزاری شبستان: با توجه به حساسیت های موجود، نقش مساجد در انتخابات پیشرو را هم تشریح کنید؟
امام جماعت مسجد داودقلی زنجان: انتخابات از نشانه های بارز مردم سارلاری است و مسجد داودقلی در راستای کمک به این امر خطیر اقدام به روشنگری ومعرفی شاخص های انتخاب اصلح می کند.
ما در مسجد هرگز به مصداق ورود نمی کنیم، فقط شاخص های انتخاب درست طبق نظرات رهبری ازجمله نماینده ای مومن، انقلابی، شجاع و متخصص را به مردم معرفی می کنیم و در این راستان نشست های بصیرتی و روشنگری هم در مسجد برپا می شود.
خبرگزاری شبستان: چه توصیه ای به متولیان امور مساجد دارید؟
امام جماعت مسجد داودقلی زنجان:مسجد تنها برای اقامه نماز نبوده و پایگاهی انسانساز است، ارکان مساجد باید با هم دوست و همراه باشند، برنامه های مسجد در راستای هم افزایی باشد.
در مسجد داودقلی زنجان برنامه های مختلفی در حوزههای مختلف، از جمله فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و تربیتی با همکاری ارکان مسجد اجا می شود و خوشبختانه یکی از مهمترین مسائلی که در این مسجد با قدرت و قوت دنبال میشود، در زمینه مسائل قرآنی است که تا به امروز در این زمینه فعالیتهای بسیار موثری انجام شده است.
مسجد داودقلی به عنوان یکی از مساجد تراز قرآنی معرفی شده است که یکی از دلایل این انتخاب، فعالیت های عمده و شاخص این مسجد در حوزه امور قرآنی است؛ ایجاد منازل قرآنی، مهدهای قرآنی، مشاورههای قرآنی، تفسیر قرآن، کرسی تلاوت، جلسات نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه، پایگاه حفظ قرآن و ارتباط با مردم، مهدها و مدرسههای اطراف از عمده برنامه های قرآنی این مسجد است.
نظر شما