به گزارش خبرگزاری شبستان، نمایشگاه نقاشی های امین نورانی با عنوان «عمل، در درون تردید» عصر جمعه هجدهم آذرماه در گالری اثر آغاز به کار کرد.
نورانی در این نمایشگاه 10 اثر از مجموعه آثار «قلمرو نا امن» و «هایکو» که شعر کوتاه ژاپنی می باشد را رائه داده است. او در این نقاشی ها بیشتر داستان هایی از زندگی و محافل خانوادگی را روایت می کند.
نورانی در زمره نقاشان هایپر رئالیسم قرار دارد و نقاشی هایش را بر اساس عکس هایی که در لحظات مختلف در جمع خانوادگی ثبت می کند به تصویر می کشد.
او در مورد ایده پدید آمدن آثارش می گوید: شکل گیری این آثار به این صورت نبوده که من بدنبال ایده باشم بلکه این فضا ها، مکان هایی آشنا در اطرافم هستند و در واقع مکان هایی است که من در آن زندگی می کنم و به صورت تعمدی انتخاب نشده بلکه موضوعی بوده که همیشه با آن در تماس بوده ام.
نورانی در ادامه اضافه می کند: من در بخشی از آثار از عکس استفاده کرده ام تا حالت قرار گیری پرسناژ ها به صورت واقعی باشد. من عکس های متعدد از فیگورها در حالات گوناگون گرفته ام اما در اثر نهایی حالت فیگورها و لباس هایشان تا اندازه ای با عکس ها تفاوت کرده است و آن ها را به شکلی هماهنگ کنار یکدیگر قرار داده ام.
او در نقاشی هایش درکنار فیگورهای انسان،به نماهایی از وسایل خانه از جمله میز، سفره و ظروف اشاره دارد و در یکی از آثار میز را به تنهایی به همراه رومیزی که بر روی آن چین خورده آورده است وی در این مورد می گوید: من در بعضی از آثار فضای اطراف را بر اساس سلیقه ام تغییر داده ام که از جمله آنها می توان به وسایل منزل و لباس فیگورها اشاره داشت اما اثری که میز به تنهایی در آن به چشم می خورد متعلق به مجموعه «هایکو» که همان شعرژاپنی می باشد است تاکید من در آن بر روی بخش خالی یا تهی ست که ملهم از اندیشه ژاپنی و فلسفه ذن به معنی خالی بزرگ می باشد. در این مجموعه اینکه چه چیزی موضوع قرار گیرد و چطور آن را ترسیم کنیم بسیار اهمیت دارد تا مفهوم هیچ را به خوبی بتوان بیان کرد.
شاهین مرالی هنرمند، نویسنده و نمایشگاه گردان مقیم لندن در بروشور نمایشگاه امین نورانی آورده است:
نقاشی های نورانی دارای مضامینی معمولی اند و همه فضای داخل خانه را با یک یا چند پیکر نشان می دهند. استفاده از رنگ های سنگین در تسخیر نوری چشمگیر از منبعی خارج از خانه، موجب شده این تصاویر درون خانه متاثر از اوضاع خارجی به نظر آیند. در واقع می توان گفت آثار او روایتی است که هنر دیدن این جهان را در امکان داستان گونگی آن منعکس می کند.
او در ادامه اضافه می کند: نورانی در تمامی این آثار با آنچه باید بیرون از خانه و فضاهای آزادی ما بمانند، بازی می کند و از تبدیل خانه به یک مقبره و با یادمانی از روایت های محدودیت می پرهیزد: شام ساده خانوادگی روی سفره پهن شده بر زمین همراه با آسایش شفا بخش ناشی از میوه و آب، نیروی نسل ها رویا و سخت کوشی را فرا می خواند. هنگامه ای که واقعیات جدید را می سازد، یک سمفونی ملی است ، حال آنکه سعادت خانه، توانایی فائق آمدن بر مشکلات ناشی از هر تغییر و هر عملی است که خود باوری یا ارزش های ما رازیر سوال ببرد. با این همه، نقاشی نورانی نه خاطره ای عکاسانه است و نه ترکیب بندی صرفا خیالی، بلکه نشانه ای است از روزگار ما، درگیری ظریف با نیروها و دگرگونی، نشانه ای از نا هماهنگی و زمان و کوشش ارزنده ای لازم است تا با گام نهادن به داخل چارچوب نقاشی و دیدن آن از درون، از چنگالش رها شویم تا در بیرون باقی بماند، با وجود این، نقاشی نورانی گذشته و ناتوانی و بیماری آن را نمی ستاید، بلکه توانایی و نیروی ما را می آزماید.
نورانی متولد 1343 تهران و از هنرستان تا دانشگاه تهران، همواره به تحصیل نقاشی بوده است. نقاشی های «امین نورانی» را به اجرای کلاسیک و کیفیت بالای طراحی و نقاشی می شناسند. این نمایشگاه چهارمین نمایشگاه انفرادیش محسوب می شود. علاوه بر این آثار او در بیش از 50 نمایشگاه جمعی در کشورهای اسپانیا، اتریش، امریکا، هندوستان و ... نیز به نمایش در آمده است.
گفتنی است نمایشگاه «عمل، در درون تردید» تا هفتم دی ماه در گالری اثر دایر است و علاقمندان می توانند همه روزه از ساعت 11 صبح تا 8 بعد از ظهر در گالری اثر واقع در خیابان ایرانشهر ـ خیابان برفروشان ـ پلاک 13 از این آثار دیدن نمایند.
پایان پیام/
نظر شما