به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز یکشنبه چهارم اسفند ماه شبستان به شرح زیر است:
هر گرم طلای ۱۸ عیار ۵۹۷ هزار و ۲۰ تومان/دلار ۱۴ هزار و ۵۲۹ تومان
امروز (یکشنبه چهارم اسفند) هر گرم طلای 18 عیار 597 هزار و 20 تومان و هر انس طلا در بازارهای جهانی 1643 دلار ارزشگذاری شده است. امروز سکه بهار آزادی طرح قدیم 5 میلیون و 550 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 5 میلیون و 726 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 3 میلیون و 50 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 850 هزار تومان و سکه یک گرمی 960 هزار تومان ارزشگذاری شده است.
امروز (چهارم اسفند) در بازار آزاد ارز دلار 14 هزار و 529 تومان، یورو 15 هزار و 579 تومان، پوند 19 هزار و 830 هزار تومان، درهم امارات 4186 تومان، دلار استرالیا 10137 تومان، دلار کانادا 11570 تومان، یوان چین 2183 تومان، لیر ترکیه 2512 تومان است.
این در حالی است که روز گذشته (شنبه سوم اسفند) هر گرم طلای 18 عیار 548 هزار و 500 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1643 دلار، سکه بهار آزادی طرح قدیم 5 میلیون و 305 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 5 میلیون و 330 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 790 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 690 هزار تومان، سکه یک گرمی 950 هزار تومان ارزشگذاری شده بود.
روز گذشته (سوم اسفند) در بازار آزاد ارز دلار 14 هزار و 203 تومان، یورو 15 هزار و 402 تومان، پوند 18 هزار و 589 تومان، درهم امارات 3955 تومان، دلار استرالیا 9580 تومان، دلار کانادا 10899 تومان، یوان چین 2064 تومان و لیر ترکیه 2373 تومان ارزشگذاری و معامله می شد.
بانک مرکزی نرخ ۴۷ ارز را برای امروز (چهارم اسفند) اعلام کرد که بر اساس آن نرخ تمام ارزها ثابت ماند.
سه استان پرتقاضا در اخذ تسهیلات نوسازی بافت فرسوده
محمدحسن علمداری در گفتگو با پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا ۱۹ بهمن ماه، سازندگان بیش از ۹ هزار واحد مسکونی در بافت های فرسوده شهرهای کشور موفق به تشکیل پرونده تسهیلات نوسازی در بانک شدند، افزود: در هفته های اخیر با تعیین تکلیف یارانه نرخ سود تسهیلات نوسازی و شروع انعقاد قراردادپرداخت این تسهیلات براساس سود حمایتی، شاهد استقبال سازندگان و تولیدکنندگان مسکن در بافت های فرسوده برای دریافت تسهیلات نوسازی هستیم که این نوید روشنی برای سرعت گرفتن طرح بازآفرینی شهری در کشور است. آن طور که علمداری اعلام کرده است، مبلغ کل تسهیلات منعقد شده از ابتدای سال جاری تا ۱۹ بهمن ماه، برای نوسازی بافتهای فرسوده شهرهای کشور بابت احداث بیش از ۹ هزار واحدمسکونی رقمی معادل ۵۶۴ میلیارد و ۷۳۸ میلیون تومان بوده است.
مدیر امور اعتباری بانک مسکن همچنین نقش حمایتی این بانک در تسهیل و تسریع جریان نوسازی بافت فرسوده در استانهای مختلف کشور را تشریح کرد. محمدحسن علمداری مدیر امور اعتباری بانک مسکن با اشاره به حجم تسهیلات پرداختی به متقاضیان نوسازی واحدهای مسکونی در استان های مختلف کشور گفت: از ابتدای دوره یعنی آغاز سال ۹۸ تا ۱۹ بهمن امسال، پس از استان تهران،دو استان خراسان رضوی و اردبیل بیش ترین آمار نوسازی واحدهای مسکونی با حمایت تسهیلاتی بانک مسکن را داشته اند.
به گفته وی، در این بازه زمانی از محل قرارداد عاملیت، سازندگان و مالکان پروژه هایی با ظرفیت ۹ هزار و ۸۲۴ واحد در سراسر کشور موفق شدند با تشکیل پرونده در شعب بانک مسکن قراردادهای دریافت تسهیلات نوسازی بافت فرسوده را برای پروژه های خود منعقد کنند.
علمداری با بیان اینکه یکی از محورهای مهم پیش بینی شده دربسته اعتباری سال های اخیر این بانک حمایت تسهیلاتی برایسرعت بخشی به جریان نوسازی بافت فرسوده بوده است، گفت: با توجه به گستردگی بافت فرسوده در استان تهران، متقاضی اخذ تسهیلات برای نوسازی واحد مسکونی نیز بیشتر بوده است به طوری که در این دوره از محل قرارداد عاملیت، مالکان و سازندگان ۲هزار و ۴۹۰ واحد مسکونی به مرحله انعقاد قرارداد برای اخذ تسهیلات رسیده اند.
تبلیغات گمراهکننده توسط بانکها ممنوع شد
بانک مرکزی در بخشنامهای به بانکها و موسسات اعتباری غیر بانکی اعلام کرد: اخیراً برخی بانکها و موسسات اعتباری غیر بانکی با استناد به عناوین و رتبههای اخذ شده از مراجع گوناگون داخلی و خارجی نسبت به انجام تبلیغات در خصوص عنوان و رتبه کسب شده اقدام مینمایند، از آنجایی که این قبیل تبلیغات میتواند موجبات انتقال اطلاعات ناصحیح به جامعه شده و به برداشتها و انتظارات غیرواقعی منتج گردد موضوع در بانک مرکزی مورد رسیدگی قرار گرفت و نهایتاً پس از طرح در سی و هفتمین جلسه کمیسیون مقررات و نظارت موسسات اعتباری بانک مرکزی مقرر شد:
«بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی در تبلیغات خود در خصوص کسب رتبههای مختلف از مراجع گوناگون داخلـی و خارجی، ضمن اعلام روشن و شفاف شاخص/شاخصهای مذکور، نام مرجع اعطاءکننده رتبه و نهادها/اشـخاص موضوع رتبهبندی را به طور کامل ذکر نمایند».
افزایش ۱۷ درصدی شاخص فرابورس در دومین ماه زمستان
نگاهی به کارنامه فرابورس ایران در دومین ماه زمستان امسال نشان میدهد طی ۲۰ روز معاملاتی تعداد ۵۳ میلیارد و ۶۱۳ میلیون ورقه بهادار در ۱۲ میلیون و ۲۸۰ هزار نوبت به ارزش ۴۹۸ هزار و ۹۸۶ میلیارد ریال در بازارهای فرابورس خرید و فروش شده است که به ترتیب از رشد ۲۴۸ درصدی حجم، افزایش ۳۳۷ درصدی نوبتهای معاملات و رشد ۴۲۵ درصدی ارزش معاملات نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت دارد.
این در حالی است که میانگین حجم روزانه معاملات فرابورس در ماه گذشته ۲۴۲ میلیون ورقه و میانگین ارزش معاملات نیز ۱۰۹۲۷ میلیارد ریال بوده است. همچنین بازار اول فرابورس در ماهی که گذشت تغییر مالکیت ۵ میلیارد و ۳۵۱ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۴۶ هزار و ۹۰۵ میلیارد ریال و بازار دوم مبادله ۲۲ میلیارد و ۵۸۴ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۱۸۷ هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال را به خود دیدند که این ارقام به ترتیب بیانگر افزایش ۲۶۲ درصدی حجم و رشد ۸۹۹ درصدی ارزش معاملات در بازار اول و رشد ۲۶۰ درصدی حجم و ۸۴۷ درصدی ارزش معاملات بازار دوم در مقایسه با بهمن ماه سال ۹۷ است.
این گزارش می افزاید: در بازار ابزارهای مالی نیز تعداد ۱۲۷ میلیون اوراق بدهی به ارزش ۱۱۶ هزار و ۱۹۳ میلیارد ریال معامله شده است که از افزایش ۱۴۵ درصدی حجم و ۱۵۴ درصدی ارزش معاملات این بازار در بهمن ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت میکند.
افزون بر این، بالغ بر ۱۴۹۷ میلیون واحد صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله به ارزش ۲۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال و ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار ورقه گواهی تسهیلات مسکن(تسه) به ارزش ۲۲۹۵ میلیارد ریال در این مدت در این بازار مورد معامله قرار گرفته است که نشان از افزایش ۳۲۰ درصدی حجم و رشد ۲۶۵ درصدی ارزش معاملات صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله و همچنین رشد ۱۹۷ درصدی حجم و افزایش ۱۳۸ درصدی ارزش معاملات اوراق گواهی تسهیلات مسکن در مقایسه با بهمن ماه پارسال دارد.
منبع تغذیه تسهیلات در طرح اقدام ملی مسکن
ابوالقاسم رحیمی انارکی در گفتگو با پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا، با بیان اینکه این بانک عملیات پرداخت تسهیلات ساخت برای احداث ۱۴۰ هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن را برعهده دارد، افزود: بانک مسکن از همه توان و منابع در اختیار برای تأمین اعتبار مورد نیاز جهت پرداخت تسهیلات ساخت مسکن حمایتی و ارزان قیمت در طرح اقدام ملی استفاده می کند و مطابق تفاهمات و توافقات انجام شده با نهادهای مسوول ساخت در این طرح، آماده پرداخت سری اول این نوع تسهیلات است.
مدیر عامل بانک مسکن با تأکید بر اینکه بخش اعظم تأمین مالی طرح اقدام ملی مسکن همچون دوره های قبل و طرح های قبلی تأمین مسکن بر عهده بانک مسکن است گفت: خوشبختانه مدیران و کارشناسان بانک مسکن از ماه ها قبل در پی اطلاع از طرح دولت برای ساخت و عرضه مسکن ارزان، مطالعات لازم برای دستیابی به مدل مشخص تأمین مالی تسهیلات ساخت را انجام دادند و اکنون بانک آماده پرداخت است. بخشی از این تسهیلات از محل منابع داخلی و بخشی نیز از طریق بهره گیری از ابزارها و نهادهای نوین فعال و در دسترس در بازار سرمایه همچون انتشار اوراق، تأسیس صندوق های زمین و ساختمان و ... تأمین و به سازنده ها پرداخت می شود.
مدیر عامل بانک مسکن تصریح کرد: طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن که با ظرفیت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تعریف شده در بافت های فرسوده به عرضه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی، در شهرهای جدید به عرضه ۲۰۰ هزار واحد و در سایر شهرها نیز به ساخت ۱۰۰ هزار واحد منجر خواهد شد. در این بین، توسط بانک مسکن حدود ۲۰ هزار فقره تسهیلات به پروژه های تحت مدیریت و راهبری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، حدود ۲۵ هزار فقره تسهیلات به پروژه های تحت مدیریت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، حدود ۳۰ هزار فقره تسهیلات به پروژه های شهرهای جدید، حدود ۳۰ هزار فقره تسهیلات به پروژه های تحت مدیریت و راهبری سازمان ملی زمین و مسکن و همچنین حدود ۲۰ هزار فقره تسهیلات ساخت نیز به پروژه های بازآفرینی شهری در بافت های فرسوده پرداخت خواهد شد.
در تنظیم بازار، همراهی مردم عاملی تعیین کننده است
رضا رحمانی در جلسه شورای معاونین این وزارتخانه تاکید کرد: همراهی و همکاری سازنده مردم به عنوان مصرف کننده کالا و یا در موقعیت عرضه کننده و تولید کننده در تنظیم بازار، از مصادیق عینی و فرهنگی اقتصاد مقاومتی است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: خوشبختانه با پیگیری های انجام شده از سوی بخشهای مختلف وزارت صمت و همچنین سایر دستگاه های مرتبط، تدابیر خوبی برای تامین کالاهای اساسی، مایحتاج ضروری مردم و همچنین خدمات مورد نیاز برای ایام پیش رو اتخاذ شده است.
رحمانی اضافه کرد: در بخش تامین کالا از محل تولیدات داخلی نیز اولویت با اقلام پرمصرف این ایام است و حتما سعی خواهد شد فرایند تولید به خوبی حفظ و تقویت شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: بهره گیری از ظرفیت عظیم اصناف در حفظ آرامش بازار، از جمله تجربیات موفق ما بود که باید در تنظیم بازار شب عید توجه ویژهای بدان داشته باشیم.
رحمانی تاکید کرد: برای جلب مشارکت حداکثری مردم در تنظیم بازار، باید روند اقدامات به گونه ای باشد که آثار و نتایج آن برای هموطنان ملموس باشد؛ از این جهت اجرای طرح تشدید بازرسی و برخورد با تخلفات صنفی، تولیدی و خدماتی کاملا اثرگذار است.
افزایش ۲۰.۷ درصدی وزن صادرات کالاهای غیرنفتی و رشد تولید ۳۰ کالای منتخب در ۱۰ ماهه امسال
معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت معدن و تجارت چکیده شاخصها و اهم اقدامات این وزارتخانه در ده ماهه سال ۹۸ را اعلام کرد.
تعداد جواز سال تاسیس صادره در این مدت ۲۲ هزار و ۷۴۵ مورد بوده با پیش بینی سرمایه گذاری 312.7 هزار میلیارد تومان همچنین پیشبینی اشتغال ۵۱۸ هزار و ۲۳۷ نفر که نسبت به مدت مشابه سال قبل در تعداد ۱۸.۷ درصد و در سرمایهگذاری ۲۱.۵ درصد و در اشتغال 16.7 درصد رشد را نشان میدهد
در این گزارش آمده است که مجوز های صنفی صادر شده 339.4 هزار فقره بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش 3.9 درصد مواجه شده است.
افزایش 20.7 درصد وزن صادرات کالاهای غیرنفتی در 10 ماهه
همچنین در 10 ماهه 1398 صادرات کالاهای غیرنفتی 115.3 میلیون تن به ارزش 35.5 میلیارد دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی 20.7 درصد رشد را نشان می دهد. همچنین میزان واردات به کشور 28.6 میلیون تن به ارزش 36 میلیارد دلار بوده که به لحاظ ارزشی 0.12 درصد کاهش را نشان می دهد.
نخستین مدرسه زمستانه سیاستگذاری صنعتی و تجاری
نخستین مدرسه زمستانه سیاستگذاری صنعتی و تجاری از سوم تا پنجم اسفند ماه سال ۱۳۹۸ در موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی در حال برگزاری است. در این مدرسه مبانی نظری سیاستهای صنعتی و تجاری، تجربیات اجرایی سیاستگذاری صنعتی و تجاری، تجربیات سیاستهای دولتی منجر به توسعه صنعت زیست دارو و توربین های گازی و تجربیات اجرایی توسعه صنعت خودرو و نانوفناوری مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.
بر اساس این گزارش، هدف از برگزاری این مدرسه، شبکه سازی حول محور سیاستهای صنعتی و تجاری است تا از این مسیر، هم دانش عمومی در سطح وزارتخانه، دانشجویان و پژوهشگران افزایش یابد و هم نخبگان علاقه مند به این موضوعات شناسایی و در شبکه سیاستی وزارتخانه قرار گیرند.
در نخستین مدرسه زمستانی سیاستگذاری صنعتی و تجاری قراراست که چالش های اجرایی سیاستگذاری صنعتی و تجاری وزارتخانه در قالب برنامه "جایزه سیاستگذاری" ارائه و ضمن اخذ نظرات نخبگان برای حل مسائل صنعتی و تجاری، به بهترین راه حلهای اجرایی جوایزی تقدیم شود./
نظر شما