حجت الاسلام سید مهدی واعظ موسوی، استاد حوزه و دانشگاه بر لزوم پررنگ تر برگزار شدن مراسم عزاداری ایام محرم در مساجد تاکید کرد و به خبرنگار شبستان گفت: برخی هیئات مذهبی در ایام عزاداری محرم رعایت حریم مساجد را نمی کنند از همین رو مساجد نمی توانند در این ایام پذیرای آنها باشند. عزاداری امام حسین (ع) نباید با قداست مسجد منافات داشته باشد بلکه با حفظ قداست مسجد باید عزاداری ها در مسجد انجام شود.
وی بر لزوم تقویت تعامل تمام ارکان مسجد از جمله هیئت امنا، امام جماعت و خادم مساجد با هیئت های مذهبی به ویژه جوانان و نوجوانان تاکید کرد و افزود: ارکان مسجد باید با نسل جوان که هیجان خاصی برای برگزاری مراسم عزاداری امام حسین (ع) دارند همکاری و همراهی داشته باشند و با شرح صدر با آنها برخورد کنند تا موجب گریز آنها از مسجد نشود.
این خطیب و منبری با تاکید بر عدم به کارگیری آلات موسیقی برای عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) در مساجد گفت: به کارگیری ابزار و آلات موسیقی در شان مجالس عزاداری عبدالله الحسین(ع) نیست چه برسد که این آلات در مسجد استفاده شود. همچنین بیان روضه های دروغین که متاسفانه در برخی مجالس عزاداری دیده می شود نه تنها در مسجد که مکانی برای یاد خدا و مکان پاک و با قداست است بلکه در مجالس عزاداری نیز صحیح نیست.
وی اذعان کرد: برگزاری مراسم سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) نباید مانع اقامه نماز در مسجد شود بلکه باید با نمازگزاران همراهی و همکاری صورت گیرد و عزاداران و هیئت های مذهبی به اقامه نماز جماعت در مسجد توجه کنند، چرا که رعایت این موارد موجب حفظ قداست مسجد می شود.
حجت الاسلام واعظ موسوی با تاکید بر توجه به مقتل خوانی در مساجد و مجالس عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) ادامه داد: پررنگ شدن مداحی و مداحان در سال های گذشته عاملی شد که مقتل خوانی ائمه جماعات، واعظان و خطبا در مساجد کمرنگ شود.
وی با ابراز تاسف از اینکه در چند سال گذشته جایگاه مداحان و مرثیه سرایان پررنگ تر از جایگاه واعظان شده است، افزود: این در حالی است که مرثیه خوانی مداحان باید در حاشیه وعظ و خطابه قرار گیرد. ائمه جماعات و وعاظ از جنس عالمان دینی هستند و از قدیم الایام این گونه بود که در حاشیه سخنرانی، سوگواری و مرثیه سرایی صورت می گرفت نه اینکه مرثیه سرایی و مداحی به قدری پررنگ شود که وعظ و سخنرانی را تحت شعاع قرار دهد.
وی گفت: متاسفانه در حال حاضر در هیئات مذهبی و حتی مساجد به امام جماعت و یا واعظ تاکید می شود که مدت زمان کوتاهی سخنرانی کند که این خطا است. در چند سال گذشته هیجان نسل جوان موجب شد جایگاه مداحی در مجالس مذهبی پررنگ شود، گسترش این مسئله در جامعه اسلامی اقدامی نادرست است زیرا اگر معارف و شعور مذهبی مردم ضعیف شود، خدای ناکرده در جامعه دین پوسته ای و ظاهری شکل می گیرد بنابراین باید به سخنرانان و ائمه جماعات فرصت کافی برای تبیین معارف اسلامی و اهل بیت(ع) اختصاص یابد.
حجت الاسلام واعظ موسوی بر لزوم قرائت مقتل از سوی واعظان و اهل منبر تاکید کرد و گفت: مقتل خوانی باید توسط عالمان دینی و سخنوران صورت گیرد مداحی که سواد دینی و تخصصی در زمینه مقتل خوانی ندارد نباید وارد اینگونه تخصص ها شود.
این استاد حوزه و دانشگاه محور سخنان ائمه جماعات و وعاظ در این ایام را تبیین معارف قرآن دانست و خاطرنشان کرد: تفسیر موضوعی قرآن، تمسک به احادیث معقول و بیان معارف اهل بیت موجب پر بار شدن معلومات علمی مخاطبان می شود.
پایان پیام/
نظر شما