به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، فعالیت سامانه بارشی قوی از عصر روز گذشته(5 بهمن) در استان لرستان آغاز شده است، با توجه به شدت بارش ها و همچنین آب شدن برف های موجود در ارتفاعات استان لرستان، در صورت استمرار بارندگی رودخانه های خرم رود در خرم آباد، کشکان در شهرستان های چگنی و پلدختر و رودخانه تیره در شهرستان دورود طغیان خواهند کرد.
این رودخانه ها در سیل فروردین ماه امسال هم طغیان کرده بودند که با توجه به پیش بینی هواشناسی مبنی بر با ادامه بارش های سیل آسا و مستمر حجم دبی سیلابی رودخانه های استان به شدت افزایش یافته و درآستانه طغیان قرار دارد.
از طرفی نبود سدی قدرتمند در استان لرستان که بتواند روان آب ها را کنترل کند می تواند بستر رخداد سیلی دوباره در استان لرستان بویژه شهرستان های خرم آباد، چگنی، دورود وپلدختر باشد.
لایروبی و ساماندهی نشدن رودخانه ها هم می تواند از عامل های سرریز شدن رودخانه های استان است.
به نظر می رسد با تداوم بارش ها باید مردم استان منتظر رخداد سیل دوباره در استان و خرابی های ناشی از سیل باشند.
تخلیه اضطراری برخی روستاهای لرستان
فرماندار خرم آباد گفت: با احتمال رخداد سیل در استان، برخی روستاهای لرستان تخلیه شده اند.
« جعفر طولابی» افزود: با شروع سامانه بارشی در استان لرستان احتمال طغیان رودخانه های در استان و سیل وجود دارد.
فرماندار خرم آباد با اشاره به به اینکه به مردم ساکن در حاشیه رودخانه های در شهرستان خرم آباد هشدار داده شده است، اظهار داشت: منازل مسکونی حاشیه رودخانه خرم رود در خرم آباد تخلیه شده است.
وی بیان کرد: همچنین برخی روستا های حاشیه رودخانه ها که در خطر طغیان رودخانه قرار داشتن به صورت اضطراری تخلیه شده است.
طولابی افزود: روستاهای سپیددست، تنگ هفت، تنگ پنج، بیشه، چم سنگر و بخشی از قسمت ساحلی شهر سپیددشت به منظور جلوگیری از بروز هرگونه حادثه احتمالی تخلیه و هشدارهای لازم به ساکنان داده شده است.
وی ادامه داد: در بخش مرکزی خرم آباد نیز برای روستاهای کهریز پایین و بالا کمپ اضطراری اسکان موقت دایر شده است که در صورت نیاز نسبت به تخلیه و جابجایی اهالی اقدام می شود.
فرماندار خرم آباد اظهار کرد: ۵۰ روستای شهرستان در معرض خطر سامانه بارشی جدید و ۲۰ روستا نیز در خطر رانش زمین هستند.
امکانات امدادی استان های معین به لرستان اعزام شد
رضایی با اشاره به آماده باش تیم های واکنش سریع در استان لرستان، گفت: هم اکنون امکانات امدادی استان های معین برای یاری مقابله با سیلاب به استان لرستان اعزام شده است.
« صارم رضایی» افزود: با توجه به هشدار هواشناسی مبنی بر وقع سیل در لرستان، تمام تیم های امدادی استان بویژه تیم های واکنش سریع در حالت آماده باش قرار دارند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان با بیان اینکه امکانات استان و استان های معین برای مقابله با سیل آماده است، اظهار داشت: باتوجه به هشدار هواشناسی مبنی بر وقوع سیل در لرستان، نیروها و امکانات پنج استان معین اصفهان، همدان، کردستان، هرمزگان و مرکزی به لرستان اعزام شده است.
وی با بیان اینکه تجهیزات لازم و تجهیزات امدادی برای مقابله با سیلاب و کمک به سیب زدگان در استان فراهم شده است، افزود: پی اخطارهای هواشناسی و بالا بردن سطح آمادگی جهت امداد رسانی به هموطنان ۴۰ اردوگاه اسکان اضطراری در شهرهای مورد هدف توسط جمعیت هلال احمر استان تجهیز شده است.
رضایی با اشاره به آماده باش ۶۱ تیم عملیاتی امدادی در استان لرستان، خاطرنشان کرد: بیش از یک هزار نیروی داوطلب آمادگی دارند تا در صورت نیاز به یاری آسیبدیدگان بشتابند.
وی با بیان اینکه انبارهای امدادی نیز به اقلام مورد نیاز تجهیز شده اشت، افزود: تجهیزات امدادی و خوراگی به خوبی در انبار های ما دپو شده است.
رضایی ادامه داد: ۲ فروند بالگرد جمعیت هلال احمر، یک بالگرد ارتش و یک بالگرد اورژانس در استان مستقر شده اند.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر لرستان اظهار کرد: در صورت نیاز از سایر استانها نیز تجهیزات امدادی و اقلام مورد نیاز وارد خواهیم کرد.
فعالیت سامانه بارشی قوی تا عضر چهارشنبه ادامه دارد
فعالیت سامانه بارشی قوی تا عصر(7 اسفند) گفت: میزان بارندگی در استان لرستان به اندازه بارش های فروردین ماه جاری است.
« بهروز مرادپور» گفت: فعالیت سامانه بارشی قوی در استان لرستان از غروب روز گذشته (5 اسفند)آغاز و تا روز چهارشنبه ادامه دارد.
مدیرکل هواشناسی استان لرستان با اعلام هشدار در خصوص وقوع سیلاب در برخی مناطق استان لرستان، اظهار داشت: براساس نقشههای هواشناسی بارشهای هفته جاری استان، به اندازه بارشهای فروردین ماه گذشته است.
وی اذعان داشت: فعالیت این سامانه برای تمام نقاط استان موجب بارندگی، کاهش دما، وزش بادهای لحظهای شدید شده و برای مناطق مستعد احتمال رخداد صاعقه و تگرگ پیش بینی می شود.
مرادپور با بیان اینکه در مناطق سردسیر و ارتفاعات شاهد بارش برف خواهیم بود، گفت: میزان بارش ها بویژه از سه شنبه شب تا چهارشنبه از نمود بیشتری برخوردار است.
وی با بیان اینکه میانگین بارشها در استان ۱۳۰ تا ۱۷۰ میلی متر پیش بینی شده است، افزود: بیشینه بارشها در برخی نقاط شرقی و جنوب شرقی مانند الیگودرز، دورود، جنوب ازنا، سپیددشت و شول آباد ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلی تر تخمین زده میشود.
مرادپور ادامه داد: در سیلاب فروردین ماه ۹۸ در روزهای ۱۱ تا ۱۳ فروردین متوسط بارش در استان ۱۳۴.۱ میلی متر بود و بیشترین بارشها مربوط به پلدختر با ۱۶۵.۴ میلی متر بوده است.
وی با تاکید بر ضرورت توجه مردم به هشدارهای هواشناسی و مسئولان، گفت: همچنین تاکید می شود مردم از سفرهای غیر ضروری پرهیز کنند.
مدیرکل هواشناسی استان لرستان افزود: در روزهای بارانی پیش رو جوی سبب لغزندگی جادهها، روانابهای سطحی، ذوب برف و طغیان رودخانهها، وقوع سیل در برخی نقاط به ویژه نیمه جنوبی استان خواهد شد.
وی اظهار کرد: به دنبال فعالیت این سامانه بارشی از سه شنبه شب برای مناطق سردسیر استان و ارتفاعات بارش برف را خواهیم داشت و این سامانه بارشی در ۲ بازه زمانی بامداد سه شنبه تا اواسط روز سه شنبه و از سه شنبه شب تا ظهر چهارشنبه از فعالیت بیشتری برخوردار است.
مدیریت بحران استان لرستان در روزهای اخیر تشکیل جلسه داده و از روز گذشته به مردم برای تخلیه نازل خود هشدار داده شده است.
برخی که تجربه سیل فروردین ماه را به یاد دارند، اساس خانه های خود را نیز به منازل اقوام و آشنایان انتقال داده اند.
برخی از مردم ساکن در مناطق حاشیه رودخانه های استان هم در کمپ های اسکان موقت مستقر شده اند.
هم اکنون تیم های امداد و نجات استان در آماده باش کامل هستند و تدابیر ویژه برای امداد رسانی احتمالی به مردم اندیشیده شده است.
ایجاد دیواره های بتونی در مناطق مسکونی به ویژه ساحلی مناطق ساحلی، تخلیه منازل، قراردادن گونی های شن و ماسه بر درب ورودی خانه های مردم، ایزوگام درب منازل، نصب ورقه های فلزی ایرانیت با ارتفاع بیش از یک متر در ورودی منازل و انسداد ورودی پارکینگ ها با گونی های ماسه و پلاستیک های چند لایه از تمهیداتی است که در شهرها برای مقابله با ورود سیلاب به منازل مردم انجام شده است.
گرچه در صورت طغیان رودخانه این اقدامات کار ساز نخواهدبود و خسارتی دیگر در راه است.
نظر شما