عدم آگاهی به عواقب دروغ از عوامل رواج دروغگویی در جامعه است

امام جمعه موقت ملایر گفت: نداشتن آگاهی کافی نسبت به عواقب دروغگویی و بی‌اعتمادی انسان های ضعیف ایمان نسبت به وعده‌های خداوند متعال از مهم ترین عوامل شیوع دروغگویی در جامعه است.

 حجت الاسلام سید محمد حسن فاضلیان، امام جمعه موقت ملایر با بیان مطلب فوق به خبرنگار شبستان گفت: برخی افراد به‌خاطر حرص و طمعی که در وجودشان است به دروغگویی روی می‌آورند در صورتی ‌که اگر افراد به این وعده الهی مبنی بر این ‌که رزق و روزی انسان‌ها را تأمین می‌کند ایمان و اعتماد داشته باشند هیچ‌گاه آلوده به صفت دروغگویی نخواهند شد.

 

وی افزود: باید با فرهنگ‌سازی و آگاهی‌بخشی به مردم و همچنین بیان عوارض و عواقب دروغگویی این صفت ناپسند را در جامعه ریشه‌کن کرد.

 

حجت الاسلام فاضلیان با اشاره به این‌که دروغگویی ریشه در دوران کودکی هر انسان را دارد، اضافه کرد: با توجه به‌این که فرزند یک امانت الهی برای والدین است لذا والدین به‌عنوان امانتداران این ودیعه ارزشمند باید از همان دوران طفولیت و زمانی‌که فرزندشان به سن تمییز می‌رسد و خوب و بد را از هم تشخیص می‌دهد عواقب دروغگویی را به آنها آموزش دهند.

 

امام جمعه موقت ملایر گفت: متأسفانه در پاره‌ای موارد مشاهده می‌شود که خود والدین با رفتارهایشان فرزندشان را به دروغگویی راهنمایی می‌کنند و فرزندان در دوران کودکی والدین را الگوی خود قرار می‌دهند و لذا تصور می‌کنند هر عملی آنها انجام می دهند صحیح است و آنها نیز رفتار والدین را تکرار می‌کنند.

 

حجت الاسلام فاضلیان، نقش رسانه‌ها به‌خصوص رادیو و تلویزیون را در ترویج اخلاق پسندیده و یا ناپسند بسیار مهم دانست و تصریح کرد: اگر دست‌اندرکاران رسانه‌ها از صداقت لازم برخوردار نباشند از طرفی باعث بی‌اعتمادی بخشی از افراد جامعه به رسانه می شود و در مقابل بخشی از افراد جامعه نیز این خلق و خو به ‌عنوان یک عادت پسندیده دریافت می‌ شود که آن را در زندگی خود به کار می‌بندد.

 

وی خواستار تلاش روحانیون و علما در زمینه آشنا کردن مردم با عواقب دروغگویی در جامعه شد، و گفت: در قرآن کریم آیات بسیاری در نکوهش دروغگویی نازل شده که لازم است مفاهیم این آیات برای مردم بیان شود.

 

حجت الاسلام فاضلیان اضافه کرد: سنین کودکی مهم ترین دوران آموزش راستگویی به فرزندان است و والدین باید توجه ویژه‌ای به کودکان خود را داشته باشند و هیچ‌گاه در حضور فرزندانشان دروغ نگویند.

 

امام جمعه موقت ملایر بیان کرد: آنچه امروز درباره قرآن آموزش داده می‌شود بیشتر روخوانی، روانخوانی و تلاوت و حفظ قرآن است ولی در صورتی که باید بر روی مفاهیم قرآن نیز کار شود تا انسانها بتوانند مفاهیم قرآنی را در زندگی خود کاربردی کنند.

  

حجت الاسلام فاضلیان با تاکید بر اینکه در سنین کودکی، پدر و مادر الگوی فرزندان محسوب می‌شوند و فرزندان هر چه را از پدر و مادر مشاهده می‌کنند به‌عنوان رفتار صحیح تلقی می‌کنند، گفت: سنین کودکی مهم ترین دوران برای آموزش راستگویی به فرزندان است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 89877

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha