حسن رادمرد، رئیس مرکز اصناف و بازرگانان وزارت بازرگانی در گفت و گوی اختصاصی با شبستان درخصوص نحوه نظارت این وزارتخانه بر قیمت کالای بازار و چگونگی عملکرد و نظارت این صنف بر بازارهای داخلی و کم کیف فعالیتها گفت: نظارت بر قیمتهای بازار و به نوعی نظارت بر واحدهای صنفی عرضه کننده کالا و خدمات به اشکال مختلف همچون بازرسی از واحدهای صنفی به شکل گروههای کالایی و بازرسی از واحدهای صنفی براساس گزارشها و شکواییههای مردمی انجام میشود اما درحال حاضر اکثر کالاها از قیمت ارشادی که توسط کارخانه های تولیدی با نظارت سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده تعیین کرده و بر روی کالا درج میشود، برخوردار هستند و هرگونه گران فروشی از آن تخلف محسوب می شود و مطابق قانون نظام صنفی و تعزیرات حکومتی برخورد می شود.
وی درپاسخ به افزایش قیمت بازار در برخی مناسبت های خاص همچون شب عید، ماه محرم و ماه مبارک رمضان و شیوه اعمال نظارت خاص در این ایام اظهارداشت: موضوع نظارت بر قیمت همیشه بوده و هست. باید توجه داشت که در ایام یاد شده به دلیل اینکه حجم خرید مردم بیش از ایام دیگر میشود، نظارت نیز در این ایام به صورت ویژه و به نوعی با اجرای طرحها نظارتی (تشدید بازرسی) کنترل بر بازار انجام میشود. در ضمن خلا نظارت به هیچ وجه وجود ندارد و تلفنهای مختلف بازرسی و به صورت خاص تلفن 124 آماده دریافت گزارشها و شکوائیههای مردمی درطول شبانه روز است.
رادمرد تصریح کرد: به طور کلی واحدهای صنفی در 2 بخش تحت کنترل است، ازسویی دولت و از طریق بازرسان حمایت می شود و بخش دوم توسط خود اصناف از طریق بازرسان شورای اصناف کشور، باید توجه داشت این باور که بازار کنترل نمیشود، نادرست است و عملکرد بازرسان در طول سال نشانگر حضور مستمر آنها در بازار است.
وی درخصوص حمایت از تولیدکنندگان داخلی خاطرنشان کرد: حمایت از واحدهای تولیدی به خصوص بعد از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها درقالبهای مختلف همچون تخصیص تسهیلات اعتباری به واحدهای تولیدی انرژیبر و در بخش صنعت و صنف که امیدواریم در آینده نزدیک انجام شود.
رئیس مرکز اصناف و بازرگانان وزارت بازرگانی افزود: تدوین برنامههای راهبردی درراستای اجرای طرح کاهش قیمت تمام شده کالا و خدمات در سطح واحدهای تولیدی و جلوگیری از واردات کالاهای خارجی که مشابه داخلی دارند، در اولویت اقدام است.
پایان پیام/
نظر شما