به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام والمسلمین «حسن علیدادی سلیمانی» ، پنجشنبه(۸ اسفند) در دومین نشست اعضای شورای هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان در سخنانی با متذکر شدن این مطلب که همانگونه که مسجد در ظواهر و فیزیک ارکانی دارد که تا نباشد شکل مسجد به خود نمی گیرد؛ افزود: در محتوا هم مسجد دارای ارکان است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان، مسجد در فرهنگ اسلامی را کانون تربیت مهمترین نیاز یک جامعه اسلامی یعنی ''نیروی انسانی'' دانست و افزود: در نگاه تاریخی هم در صدر اسلام در زمان پیامبر آنچه محور تربیت جامعه بوده مسجد است و با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، نهادهایی که در حوزه مسجد ماموریت هایی داشتند سعی کردند ماموریت های خود را عرضه کنند.
وی ادامه داد: قبل از انقلاب، دولت به مسجد توجه نمی کرد و کارها به عهده امام جماعت بود اما بعد از انقلاب سازماندهی امام جماعت صورت گرفت و اوقاف، ارشاد و بسیج ماموریت هایی در مسجد پیدا کردند؛ گاهی هم شاهد اختلاف امام جماعت با هر کدام از این نهادها بودیم که این باعث فاصله گرفتن از هدف می شد.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی جزیره ای عمل کردن را باعث اصطکاک نهادهای دخیل در مسجد دانست و با اشاره به اینکه یکی از ادله ای که نتیجه مطلوب اتفاق نمی افتد محدودیت امکانات است؛ گفت: قبل انقلاب، بار مسجد روی دوش مردم بود و یا مستقلاتی داشت.
وی با تصریح به این مطلب که درباره نقش مساجد در شکل گیری انقلاب چندین کتاب می شود نوشت زیرا مساجد در پیروزی انقلاب، کانون بودند؛ افزود: مطمئنا" در ادامه و بقای انقلاب هم می توانند این نقش را با کادرسازی و کمک به مجموعه های فرهنگی و اجرایی کشور و... داشته باشند لذا باید مسجد مورد نظر اتفاق بیفتد و با برگزاری جلسه و نگاه یک بعدی نمی شود و حرف ها باید عملیاتی بشود.
امام جمعه کرمان محدودیت امکانات را مورد اشاره قرار داد و با افزودن این مطلب که '' قرارگاه فرهنگی سیدالشهدای مقاومت، سپهبدشهید حاج قاسم سلیمانی'' ۵ محور فعالیت شامل مساجد، خانواده، مدارس، دانشگاه ها و حوزه های علمیه دارد اما درباره این موضوع که چگونه در مساجد کار شود هنوز روی آن بحث است؛ توضیح داد: باتوجه به اینکه از قبل برای ساماندهی مساجد، مرکز استان را به ۱۴ منطقه تقسیم کردیم، این قرارگاه در هر منطقه یک مسجد ویژه را پوشش می دهد و زمینه را برای یک رقابت سالم هم میان ۱۴ مسجد شاخص و هم میان مسجد شاخص هر محله با دیگر مساجد آن منطقه فراهم می کند
وی ادامه داد: در گام دوم در دیگر شهرستان های استان هر کدام حداقل یک مسجد را تحت پوشش قرار می دهد که در مجموع ۳۶ مسجد را تشکیل می دهد و بودجه ها باید به این سمت برود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان پیشنهاد داد: خیزهای جدیدی که نهادهای مختلف اعم از سازمان تبلیغات، کانون های مساجد و... در حوزه مسجد برداشتند در یک جا متمرکز و هم افزایی پیدا شود که موثرتر است.
وی در پایان با بیان اینکه بسیاری از مصوبات مرکزی، پیوست عملی ندارد و استان ها مجبور به برگزاری صرفا" جلسات هستند؛ تاکید کرد: باید راهکار عملی برای رقم خوردن یک اتفاق داشته باشیم و جلسات به سمت اتفاق عملی برود.
نظر شما