جریان های فکری شیعه در عصر امام هادی(ع) و رویکردهای امام در برابر آن

حجت الاسلام رزاقی موسوی گفت: امام هادی(ع) با استفاده از شیوه هایی از جمله نامه نگاری، بیان ادعیه و زيارات معنادار، تقویت سازمان وکالت و بعضأ مقابله جدی و ابراز بیزاری از آنان، در جهت زوال جریانات انحرافی اقدام کردند.

حجت الاسلام «سید قاسم رزاقی موسوی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به سوم رجب سالروز شهادت امام هادی(ع) و بیان تسلیت این شهادت به محضر امام زمان(عج) به تبیین جریان های فکری شیعه در عصر امام هادی(ع) و رویکردهای امام در برابر آن پرداخت.

 

پژوهشگر تاریخ تشیع افزود: با توجه به اختناق شدید سیاسی و فکری - عقیدتی که دو پدیده مهم در دوره امامت امام هادی(ع) است، جریان های فکری مختلفی شکل گرفت که در سه قالب کلی رخ داد.

 

وی بیان داشت: قالب اول جریان فکري اماميه بود که همان اصحاب و وکلای امام بودند، قالب دوم جریان فکری سایر فرق شیعی اعم از زیدیه، واقفیه و جریان انحرافی غلات بود و در نهایت قالب سوم جریان های فکری غیر شیعی بود که بر جامعه شیعه تأثیر می گذاشت.

 

حجت الاسلام رزاقی موسوی خاطرنشان ساخت: با توجه به تفاوت دیدگاه های اعتقادی در این جریان ها و انحراف برخی از آنها که می توانست برای جامعه اسلامی و به ویژه شيعيان خطرآفرین باشد، امام با اتخاذ دو رویکرد هدایت گرانه و تقابل جدی با این جریان ها، به هدایت شیعیان پرداختند.

 

عضو هیأت علمی پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) دفتر تبلیغات اسلامی با بیان این که امام هادی(ع) از این طریق، اساس فکری مکتب اسلام و عقاید بنیانی آن را حفظ نمودند، گفت: امام با توجه به عملکرد این جریانات ، در جهت هدایت مردم و کنترل عقاید نادرست این گروه ها گام برداشتند و با استفاده از روش های مختلف هدایتگرانه اقداماتی عملیاتی داشتند.

 

وی تصریح کرد: ایشان با استفاده از شیوه هایی از جمله نامه نگاری، بیان ادعیه و زيارات معنادار، تقویت سازمان وکالت، تربیت شاگردان ، آماده سازی شیعیان برای مواجهه با غیبت و بعضأ مقابله جدی و ابراز بیزاری از آنان، در جهت زوال این جریانات انحرافی اقدام کردند.

کد خبر 899419

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha