خبرگزاری شبستان، گرگان- فاطمه رائیجی؛ امروز مقابله با ویروس کرونا دغدغه نه تنها مسئولان بهداشت کشور بلکه به یک دغدغه مردمی تبدیل شده و پویش های مختلفی مانند «کرونا را شکست خواهیم داد» شکل گرفته است.
ورود کرونا به ایران موجب زلزله ای 6 ریشتری بر پیکر جامعه شد، گرچه تاکنون 34 نفر را به کام مرگ کشانده اما کرونا خنجر خود را بر قلب اقتصاد ایران هم فرو بُرده است.
گرچه در میان آشفته بازار شیوع کرونا و هراس مردم از این ویروس چینی نان بسیاری از دلالان و سودجویان در روغن افتاد اما بسیاری از مشاغل با حضور کرونا به خطر افتادند و یا دیگر لذت بخش نیستند، از کارگران شهرداری که این روزها تصور می کنند برای به دست آوردن لقمه ای نان در حال معامله با جان خود هستند تا کارگران سایر بخش ها که روی حقوق اسفند خود حساب باز کرده بودند تا شب عید شرمنده خانواده خود نشوند.
پزشکانی که تا دیروز متهم به فرار مالیاتی بودند امروز در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار گرفتند البته گرچه تعدادی معدود از پزشکان برای فرار مالیاتی تخلفاتی دارند اما بسیاری از پزشکان متعهد و با وجدان هیچ گاه در چنین شرایطی عرصه را خالی نخواهند کرد، حضور این پزشکان در سنگر مقابله با ویروس کرونا و خدمات رسانی به بیماران تداعی کننده دوران هشت سال دفاع مقدس است.
پرستاران هم با وجود آنکه هنوز چند ماه حقوق معوقه دارند در این شرایط خاص جان خود را کف دست گرفتند و زینب گونه و در راه ایثار و نجات جان یک بیمار تنفسی جانفشانی می کنند.
رانندگان تاکسی که باید 12 ساعت کار می کردند تا سفره زندگی آنها خالی نماند امروز گرچه به آنها توصیه می شود که ساعت کاری خود را کمتر کنند اما برای خدمات دهی به مردم دست از تلاش و کوشش برنمی دارند، البته این قشر هم از کاهش مسافران خود گله مند هستند و می گویند؛ با توجه به شیوع کرونا مردم ترجیح می دهند از وسایل نقلیه عمومی مانند تاکسی کمتر استفاده کنند.
در چنین شرایطی بسیاری از کارمندان، کارگران، اصناف و ... با ترس و اضطراب به کار خود ادامه می دهند و کرونا به شرایط اقتصادی آنها لطمه زده است.
کسی نمی داند به درستی در حال حاضر جامعه چه میزان از این مهمان ناخوانده چینی متضرر شده است اما آن چه که مسلم است کرونا هر روز سفره بسیاری از مردم را کوچک تر می کند.
با حضور کرونا شاید بزرگترین ضربه به اصنافی همچون هتلداران، اقامتگاه های پذیرایی، آشپزخانه ها، رستوران ها و ... وارد شده است به طوری که فعالان این بخش اعتقاد دارند که با تداوم این وضعیت در فصل بهار بسیاری از همکاران آنها ورشکست خواهند شد.
همچنین با توجه به ممنوعیت برگزاری مراسمات در تالارها و هتل های پذیرایی کسب و کار این بخش نیز تقریباً به صفر نزدیک شده و متأسفانه برخی از فعالان این صنف که خود را برای ایام نوروز آماده می کردند بسیاری از مواد اولیه غذایی بر روی دست شان باقی مانده است.
همچنین بسیاری از آشپزخانه ها نیز با توجه به توصیه های بهداشتی بازار کار خود را از دست دادند.
با تعطیلی بازارهای هفتگی و محلی آن هم در شب عید که بسیاری از با قسط و قرض اجناس زیادی را خریداری کرده بودند با مشکل بازار فروش مواجه شدند.
اماکن فرهنگی و هنری نیز از کرونا در امان نماندند و با تعطیلی سینماها، کنسرت ها، تئاتر و ... بسیاری از هنرمندان برای برنامه ریزی اجرای خود دچار مشکل شدند.
به طور قطع شیوع کرونا در آستانه عید نوروز یقه صنعت گردشگری را هم خواهد گرفت و به دلیل رعایت مراقبت ها و توصیه های بهداشتی بسیاری از سفرها به مناطق توریستی و گردشگری با کاهش چشمگیر همراه خواهد شد.
اما استاندار گلستان بر این مهم اعتقاد دارد که کرونا با وجود تهدیداتی که به همراه داشته یک فرصت نیز برای استان ها به وجود آورده است.
با توجه به شیوع کرونا در ایران بسیاری از مسافرت ها و تورهای خارجی از ایران به مقصد کشورهای دیگر لغو شده و استاندار گلستان بر این باور است که با کنترل و شکست زنجیره انتقال ویروس کرونا اقتصاد استان های جامعه هدف گردشگری مانند گلستان در ماه های آینده رونق دوچندانی به خود می گیرد.
البته تعطیلی مدارس تهران در زمان بحران کرونا موجب سرازیر شدن جمعی از مردم تهران به خطه شمالی کشور شد که این مهم نشان می دهد مردم به دنبال آن هستند که اوقات خوشی را در نوروز در کنار خانواده سپری کنند.
سری به بازارهای گرگان زدیم تا شرایط اقتصادی مردم را از نزدیک بررسی کنیم، در بازارهای تره بار بسیاری از مردم خریدهای خود را به شکل هفتگی تغییر داده بودند و گرچه کمبودی در بازار وجود نداشت اما بازار سیاه کرونا از برخی مواد غذایی نیز غافل نماند طوری که قیمت سیر، زنجبیل و یا لیموترش و برخی میوه جات با افزایش قابل توجهی همراه شد.
البته در این بین کسانی هم بودند که بیان می کردند از ترس ابتلا به کرونا و تدبیر اقدامات پیشگیرانه خرید مجازی را به خرید حضوری ترجیح دادند.
شرایط فروش خوار و بار نیز خوب است و فروشنده ها راضی هستند، برخی از فروشندگان حتی بیان می کردند مردم به خاطر ترس از کمبود مواد غذایی، قحطی و یا یا حضور کمتر در بازار برای پیشگیری از ابتلای به کرونا خریدهای کلی داشتند.
گرچه در آستانه عید نوروز قرار داریم اما فروشندگان پوشاک اعتقاد دارند که بازارهای آنها نسبت به سنوات گذشته ضعیف تر شده و امیدوارند که در روزهای پایانی شرایط بهتری را شاهد باشند.
راسته جگرکی های میدان کریمی گرگان نیز گویا دیگر برای گرگانی ها آن حال و هوای سابق را ندارد.
آن چیزی که مسلم است فست فودها، آشپزخانه ها، هتل ها و رستوران داران بیشترین ضربه را از کرونا خوردند و در این بین آسیب کرونا به افرادی که به تازگی کسب و کار خود را آغاز کردند به دلیل افزایش قیمت کالاها و اجاره بهاء بیشتر از دیگران است و برخی از فعالان این بخش مدعی هستند که فروش آنها به یک سوم تقلیل یافته است.
نظر شما