به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر غلامعلی حدادعادل، رئیس کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی امروز در همایش بین المللی علامه بدیع الزمان سعید نورسی و در جمع اندیشمندان ایرانی و ترکیه ای گفت: متاسفانه امروز مسلمانان در سراسر جهان از احوال یکدیگر در سایرکشورها بی خبرهستند و تمدن غربی و تجدد حاصل از آن موجب شده ملت های مسلمان از احوالات یکدیگر آنچنان که سزاواراست بی اطلاع باشند.
وی ادامه داد: درحال حاضر به لطف بیداری اسلامی بوجود آمده درکشورهای اسلامی، مسلمان ها باخودآگاهی می توانند هویت اقتصادی و سیاسی خود را بدست آورند و برای شناخت سایر مسلمان ها و بزرگان اسلامی همت کنند.
حدادعادل اظهار کرد: تمامی جهان اسلام حدود 150 سال گذشته درمواجهه با تمدن غربی دوران سخت وخطیری را پشت سرگذاشتند وباید برای این دوران تاریخ مفصلی نوشت و آن را مورد بررسی قرارداد.
وی با اشاره به ظهور متفکران اسلامی در طی این مدت افزود: متفکران بزرگی در جای جای کشورهای اسلامی ظهور کردند و در مقابل طوفان فرهنگ دین ستیز غرب مبارزه کردند که علامه بدیع الزمان سعید نورسی درترکیه یکی ازاین متفکران است.
حدادعادل درباره برخی از ویژگی های این علامه بزرگ گفت: برخورداری از هوش سرشار، اراده محکم، تلاش و پشتکار و مقاومت در برابر تبعیدها و زندانها از جمله ویژگی های این علامه شریف و بزرگواراست.
وی با اشاره به شرایط ترکیه در100سال گذشته و رویارویی باحوادث و فتنه های مختلف گفت: پس ازشکست امپراطوری عثمانی تنها کشور ترکیه به جای ماند وپس از آن دولت وقت دیدگاه سکولاریسم راوارد قانون اساسی کرد.
دفاع از قرآن و آموزش مهمترین رویکرد علامه نورسی
حدادعادل گفت: توجه دقیق به قرآن و آموزش و تعلیم به دیگر مسلمانها بسیار برای علامه نورسی اهمیت داشته است. در نظر علامه نورسی ضعف علمی بزرگترین عامل عقب ماندگی مسلمانهاست وایشان درتاسیس مدارس جدید و آموختن علوم اهتمام کافی داشتند.
رئیس کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به یکی دیگر از خصوصیات مهم علامه نورسی گفت: ایشان با آزادی بدون شریعت بسیار مخالف بودند واین ویژگی درعلمای ایرانی من جمله علامه شیخ فضل الله نوری به طور مشهود مشخص است.
وی گفت: باوجود تمایلات گسترده برای اروپایی جلوه دادن ترکیه و گرایش به جانب غرب اما مردمان ترکیه همواره بر اسلامی ماندن خود اصرار دارند و مطالعه شخصیت هایی چون علامه نورسی دلیل ماندگاری مردم ترکیه وگرایش انها به اسلام را بیش از پیش مشخص می کند.
پایان پیام/
نظر شما