فضای مجازی زلزله روانی در جامعه ایجاد کرده است

ابهری گفت: متاسفانه به علت کم کاری رسانه های داخلی، فضای مجازی مدیریت افکار عمومی را به دست گرفته و هر لحظه با یک نماهنگ و یا خبر دروغین، ایجاد زلزله روانی می کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، یکی از عمده مشکلاتی که با شیوع ویروس کرونا در جامعه با آن مواجه هستیم استرس و نگرانی مردم از ابتلا به این بیماری است. نگرانی هایی که از سوی فضای مجازی هم تشدید می شود و این موضوع برای حال و آینده مردم جامعه آثار سویی بر جای خواهد گذاشت. از این رو با «مجیدابهری» آسیب شناس اجتماعی به گفتگو پرداختیم که در زیر می خوانید:

 

در حال حاظر با شیوع ویروس کرونا در جامعه رو به رو هستیم که مردم را دچار استرس کرده است این موضوع را چگونه ارزیابی می کنید؟

آرامش و امنیت روانی بهترین واکسیناسیون در مقابل ویروس کرونا است. متاسفانه توسط دو گروه امنیت روانی جامعه به چالش کشیده شده و ترس و اضطراب بر بخشی از مردم حکم فرما شده است. گروهی که اطلاعات آنها کافی نیست و به راهنمایی ها و دستورات بهداشتی و پزشکی توجه نکرده و به خوددرمانی و توصیه های فضای مجازی بیشتر گوش می دهند.

گروه دوم دشمنان جامعه هستند؛ کسانی که ایجاد اضطراب اجتماعی را در دستور خود دارند. وگرنه این بیماری نیز مانند بعضی دیگر از بیماری ها با رعایت بهداشت و دستورات بهداشتی قابل پیشگیری بوده و باید از خودسری در اجرای دستورات پزشکی خودداری کنیم.

 

اگر استرس به همین وضعیت افزایش یابد چه تاثیری بر آینده مردم می گذارد؟

اگر استرس به همین وضعیت موجود افزایش یابد، حتی اگر کرونا هم مغلوب شود، اضطراب و استرس کارایی جامعه را به حداقل می رساند. دانشجویان و دانش آموزان، کارگردان کارمندان باید با روحیه قوی به کارشان مشغول شوند و اضطراب را کنار بگذارند. چرا که خود اضطرابی اولین دروازه ابتلا به بیماری های جسمی و روحی است.

 

نقش رسانه های را چگونه می بینید؟

متاسفانه به علت کم کاری رسانه های داخلی، فضای مجازی مدیریت افکار عمومی را به دست گرفته و هر لحظه با یک نماهنگ و یا خبر دروغین، ایجاد زلزله روانی می کند.

تعداد بیماران، همچنین تعداد فوت شدگان باید از طریق مراجع رسمی اعلام شود. با توجه به اینکه امکانات پزشکی ما بسیار بهتر و قوی تر از خیلی از کشورهاست، جای هیچگونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد. رسانه ها باید مردم را به آرامش و خونسردی دعوت کنند و بدانند که بعضی از کشورها به خاطر منافع ملی خود، در زمینه های گردشگری و امثال آن، اصلا خبری از کرونا در کشورشان منتشر نمی کنند؛ که البته این نیز بسیار خطرناک است. باید با مردم با صداقت برخورد کرد که وزارت بهداشت در حال حاضر این روش را ادامه می دهد.

رسانه ها باید پرچمدار آرامش روان و امنیت فکری در جامعه باشند، چرا که اضطراب و استرس بستر مناسب برای ابتلا به کرونا هستند.

کارکرد تلویزیون با توجه به تعطیلی ها باید چگونه باشد؟

با توجه به جو اضطراب و تزلزل روحی که توسط برخی از شبکه های ماهواره ای ایجاد و پخش می شود، در حال حاضر که خانواده ها در قرنطینه خانگی هستند، صدا و سیما رسالت مهمی دارد که باید در دو بُعد آن را اجرا کند. بُعد نخست بیان آموزش های ضروری و انتشار اخبار واقعی برای آرام سازی جامعه و بُعد دوم ارائه برنامه های نشاط آور و شاد برای کاهش استرس و اضطراب در جامعه، به خصوص در میان کودکان و نوجوانان. لازم است برنامه های کمدی و متنوع در این روزهای تعطیل به عرضه و اجرا درآید.

شما به مردم چه توصیه ای دارید؟

رعایت بهداشت فردی، یعنی شستشوی دست ها و صورت هر 10 دقیقه یک بار، قرنطینه شخصی، یعنی خودداری از رفت و آمدهای زاید باید صورت گیرد. متاسفانه برخی از هموطنان تعطیلی مدارس را فرصتی برای مسافرت پیدا کرده اند که این حرکت بسیار خطرناک و به معنی آلوده سازی تمام کشور است.

نیروهای پلیس در مدخل شهرها با ورودهای غیرضروری برخورد کنند. جا دارد از زحمات پزشکان، پرستاران و نیروهای بهداشتی که در صف مقدم مبارزه قرار دارند و خطر را به جان می خرند، سپاسگزاری کنیم و موضوع باورهای دینی را با مسئله پزشکی مخلوط نکنیم. در این زمینه ها باید مراجع تقلید و روحانیون گرانقدر اظهار نظر نمایند؛ همانطور که در موضوع نماز جمعه و جماعات نیز چنین کردند. وگرنه نباید هر کس به خود اجازه دهد که در زمینه باورهای دینی اظهار نظر کند.

 

 

کد خبر 900400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha