کرونا، بازار کتاب را به شدت متاثر کرده است

تب ویروس کرونا با جهشی چشمگیر، بازار خرید و فروش انواع محصولات از جمله کتابفروشی ها را آن هم در آستانه نوروز، یعنی نقطه اوج رونق بازار، متاثر کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ارومیه، تب ویروس کرونا با جهشی چشمگیر، بازار خرید و فروش انواع محصولات از جمله کتابفروشی ها را آن هم در آستانه نوروز، یعنی نقطه اوج رونق بازار، متاثر کرده است. کتابفروشان ارومیه‌ای معتقد هستند که پیش از شیوع تب ویروس کرونا، اوضاع کتاب در این شهرستان تعریفی نداشت. بطوریکه این روزها درگیر شدن با ویروس کرونا، اوضاع را بدتر کرده است.

 

در همین رابطه، نظرات چند کتابفروشی  ارومیه را نسبت به وضعیت فروششان در این چند روز جویا شده‌ایم که در ادامه از نظر مخاطبان می‌گذرد.

 

«ایران کتاب» ارومیه، که یکی از قدیمی‌ترین کتابفروشی‌های ارومیه با سابقه بیش از 40 سال در دره چایی این شهرستان قرار دارد و در کنار کتاب به  فروش لوازم تحریر نیز مشغول است. این جا می‌توانید دنبال انواع لوازم التحریر بگردید و چیز‌های جالبی پیدا کنید؛ استیکر‌هایی که یاد‌آور دوران دبستانه یا خط کش‌های تن‌تن

 

 

وحید قنبری، مدیر کتابفروشی «ایران کتاب» ارومیه، اظهار کرد: قبل از شیوع ویروس کرونا، بازار فروش کتاب در ارومیه رونق خاصی نداشته و اما از زمان اعلام رسمی این بیماری در کشور تا امروز بازار کتاب به شکل محسوسی اُفت فروش داشته است.

 

وی ادامه داد: بیشتر کتاب‌های من در حوزه کمک آموزشی، کنکوری و تحصلی است، تعطیلی مراکز آموزشی اعم از مدارس و دانشگاه‌ها، تاثیر منفی بر فروش کتاب داشته به‌طوری که تعداد مشتریان مراجعه کننده درطول روز تقریبا به صفر رسیده است.

 

قنبری با بیان اینکه آموزش‌های تحصیلی بصورت مجازی خوب نبوده، افزود: این آموزش‌ها تاثیر خوبی نداشته و هیچ وقت جایگزین خوبی برای کتاب نخواهند بود.

 

مدیر کتابفروشی «ایران کتاب» ارومیه اظهار کرد: فضای مجازی باعث شده که فرصت مطالعه کمتر شود و این موضوع سرانه مطالعه را نیز تحت تاثیر قرارداداه است.

 

وی تصریح کرد: همچنین در این راستا برخی کتاب ها مثل آَپزی، شعر، فرهنگ لغت و بسیاری از کتاب‌های دیگر از دور فروش خارج شده و حتی در قفسه ها کتابی داریم که 5 ساله فروخته نشده است.

 

مدیر کتابفروشی «ایران کتاب» ارومیه در ادامه سخنان خود از دلایل عدم استقبال مردم استان از کتاب در طول مدت سال چنین افزود: کالاها گران شده و معیشت مردم در مخاطره است برای همین زیاد علاقه به مطالعه کتاب وجود ندارد و این امر باعث شده که مردم احساس نیاز نکنند و فقط دنبال نیازهای اولیه باشند.

 

نسبت به کسانی که از آن‌ها خرید کرده‌‌ایم، تعهد داریم

 

حجت علیزاده، مدیر کتابفروشی آوا گستر ارومیه نیز درباره وضعیت فروش این کتابفروشی طی روزهای اخیر گفت: در این مقطع زمانی که تب ویروس کرونا شدت گرفته خانه‌نشینی با نشستن در کتابفروشی فرقی ندارد.

 

وی افزود: ما نسبت به کسانی که از آن‌ها خرید کرده‌ و به آن‌ها چک داده‌ایم، تعهد داریم و باید در کتابفروشی باشیم و بمانیم.

 

علیزاده ادامه داد: کتابفروشی متبوعش یکی از مجهزترین کتابفروشی‌های استان آذربایجان غربی به‌ویژه در بخش کتاب‌های خارجی است، و با این وجود با مشکلات بسیاری در حوزه فروش و خرید مواجه هستیم.

 

مدیر کتابفروشی آوا گستر با بیان اینکه در 15 سالی که در این حرفه سابقه فعالیت دارد، تاکنون با چنین رکودی روبه‌رو نبوده است، گفت: در طول 11 ماهِ سال کتاب خریدیم و امیدوار بودیم که در اسفندماه و در آستانه عید نوروز آن‌ها را بفروشیم و هزینه‌های‌مان را جبران کنیم ولی کرونا امان‌مان نداد!

 

حجت الاسلام و السملمین ناصر خدایاری، مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی، اظهار کرد: کتابفروشی ها نماد و سمبل توجه مردم به مسأله کتاب، کتابخوانی و علاقه مردم به تازه های نشر و ارتباط به روز مردم با بازار عرضه محصولات فرهنگی است.

 

وی افزود: اما با توجه به شرایط فعلی و چالش ها و موانع ناشی از احتمال اپیدمی و فراگیر شدن ویروس کرونا، مدیران محترم باید با ابتکار و خلاقیت فضایی را برای خرید کتاب توسط مردم بویژه در زمینه رعایت بهداشت و پیشگیری فراهم کنند.

 

این مقام مسئول تصریح کرد: اگر چه تسهیل زمینه برای فروش کتاب در شرایط فعلی با دشواریهایی مواجه خواهد بود اما تلاش در این جهت هم از منظر روانشناختی و جامعه شناختی برای مردم سودمند است و هم از این طریق می توان به ارتقای سطح اگاهی بهداشتی مردم مساعدت نمود.

 

 

 

گزارش از فاطمه صمدزاده

کد خبر 902255

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha