به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، در کنار اوج گیری اخبار مربوط به شیوع کروناویروس و اضطراب های ناشی از آن، این روزها خبرهایی که درباره وضعیت مسلمانان از هند می رسد نیز قلب عموم آزادگان جهان به ویژه مسلمانان ایران را دردمند کرده است.
از این رو، در تحلیل و بررسی عوامل و دست های پشت پرده مسلمانکُشی در هند با حجت الاسلام دکتر «عباس نصیری فرد»، رئیس مجمع تبیین و ترویج تمدن نوین اسلامی گفتگویی داشته ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:
آنچه در هند علیه مسلمانان در حال وقوع است ریشه در چه علل و عواملی دارد؟
هندوستان اگر چه جزء کشورهای غیرمسلمان است اما ۲۰۰ میلیون مسلمان دارد که از گذشته مسلمانان با همدلی در مراسم هندوها شرکت می کردند و هندوها نیز به همین صورت در مراسمات مسلمانان حضور می یافتند. اما امروز این همراهی میان هندوها و مسلمانان کاهش یافته است.
در گذشته هندوها از نذری مسلمانان بسیار استقبال می کردند اما متاسفانه بعد از تاثیر مخرب واقعه 11 سپتامبر، اسلام هراسی و تاثیر منفی در ارتباط میان این دو قشر در هندوستان رواج پیدا کرده است و همچنین به وجود آمدن داعش به عنوان یک فرقه اسلامی که جنایات زیادی انجام می داد، تاثیرات منفی زیادی از نظر اسلام هراسی در هند از خود به جای گذاشت.
تا اینکه اخیرا حزب حاکم بهاراتیا جاناتا در هند اعلام کرد، فهرست جدید ثبت احوال ملی شهروندان ایالت آسام شامل مسلمانان این ایالت نمیشود، تصمیمی که حدود دو میلیون نفر در ایالت آسام هند را در خطر از دست دادن تابعیت قرار داده است.
طبق این قانون که باید در مجلس اعلای این کشور نیز تأیید شود، مهاجران هندو، مسیحی و سیک که حداقل شش سال در هند زندگی میکنند از حق دریافت تابعیت هند برخوردار میشوند. اما مسلمانان از چنین حقی برخوردار نیستند.
چرا دولت هند دست به این اقدام زده و نسبت به جنایات هندوهای افراطی ساکت است و اصولا این سیاست دولت هند ریشه در داخل آن کشور دارد یا اینکه حزب حاکم و نخست وزیر آن کشور تحت تاثیر کشورهای دیگر خصوصا آمریکا قرار دارد؟
اصولا حرکت دولت هند به سمت ایجاد اختلاف هندوها و مسلمانان هم زمینه های داخلی دارد و هم خارجی. نکته بسیار مهمی در این میان، ناظر بر این واقعیت است که دولت «نارندرا مودی» اعتقاد دارد مسلمانان هندوستان دیر یا زود از نگاه انقلابی جمهوری اسلامی ایران خط خواهند گرفت، کما این که بعد از شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی مسلمانان هند مجالس زیادی برگزار کردند و با ورود به خیابان ها، شعارهای ضد آمریکایی و ضد صهیونیستی سر دادند. که اتفاقا بعد از اعتراضات گسترده مسلمانان هندوستان به اقدام دونالد ترامپ در صدور دستور ترور سردار سلیمانی این بیم و هراس در دهلی و دولت مودی پیرامون نفوذ جدی نگاه انقلابی ایران در میان مسلمانان هند افزایش پیدا کرد. لذا برنامه گسترش خشونت ها علیه مسلمانان برای رفع این نگرانی ها توسط دولت مودی دستور کار قرار گرفت. دولت مودی مبارزه جدی را علیه مسلمانان، هم در کشمیر، هم در داخل هند و هم در خارج هند آغاز کرده و نخست وزیر هند به دنبال آن است که قدرت سیاسی و اجتماعی را به طور فزایندهای از مسلمانان بگیرد و آنها را در یک جامعه با برتری هندوها ادغام کند. هر چند که در نهایت این احتمال وجود دارد که این ادغام به محو فرهنگ اسلام در هندوستان منجر شود.
در این رابطه و طبق نکته شما دولت مودی علاوه بر تمام اقداماتی که تا کنون انجام داده وعده داده است که به زودی نام شهر «آگرا» که تاج محل در آن واقع است را به یک نام مذهبی هندو تغییر خواهد داد و همچنین میخواهد نام «احمدآباد» در ایالت «گجرات» را به منظور محور فرهنگ اسلامی تغییر دهد. موضوع دیگر که در این میان باید مورد توجه قرار بگیرد این است که دولت فعلی هند نژادپرست است و تنها هندوها را صاحبان این کشور میداند و معتقد است مسلمانان و مسیحیها نیز باید شهروندان درجه دو باشند. تا جایی که برخی از رهبران مسلمان هند معتقدند که در این جنایات اخیر دولت به این گروههای افراطی هندو برای حمله به مسلمانان چراغ سبز نشان داده است!
همزمانی این جنایات با سفر ترامپ به هند را شما چگونه ارزیابی می کنید و اصولا چرا دولت هند اینقدر تحت تاثیر آمریکا است؟
این واقعیت را هم باید بپذیریم که دهلی نو به خصوص در دوران مودی تکلیف خود را در سیاست خارجی مشخص کرده و به سمت همگرایی بیشتر با ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی پیش رفته است. لذا به هر میزان که این روابط پررنگتر شود قطعاً برنامه برای تقابل با مسلمانان در هندوستان به شکل پررنگتری در دستور کار قرار دولت خواهد بود. لذا ذکر این نکته ضروری است که این سیاست دولت مودی قطعا یک شکست جدی را برای هندوستان رقم خواهد زد. چرا که سرسپردگی بیشتر سیاستهای دهلینو به تلآویو و واشنگتن سبب خواهد شد که آن اقتدار و استقلال سیاسی هندوستان که میراث نگاه گاندی ها است از این کشور گرفته شود و به همین واسطه شاهد هستیم که طی سال های گذشته تمام تلاش ها و جان فشانی ها برای استقلال هندوستان توسط گاندی و دیگر شاگردانش اکنون یک سرسپردگی از ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی بدل شده است.
چرا کشورهای مسلمان اقدامی نمی کنند و دولت هندوستان را تحت فشارهای بین المللی قرار نمی دهند؟
متاسفانه دولت هند هنوز انتقاد و اعتراضی جدی از کشورهای جهان اسلام (غیر از جمهوری اسلامی) دریافت نکرده است. با این وجود سوال اینجا است که چرا ترکیه و عربستان سعودی، مالزی، اندونزی به عنوان قدرت های عمده اسلامی در مقابل سرکوب مسلمانان سکوت کردهاند. به نظر میرسد این کشورها عمدتا به دو دلیل سکوت پیشه کردهاند: نخست اینکه کشورهای مسلمان منطقه خاورمیانه دارای منافع و پیوندهای تجاری گستردهای با هند هستند و نمیخواهند این منافع به خطر بیفتد و دوم اینکه آنها خود تحت سیطره دولت آمریکا هستند و اجازه مخالفت با سیاست های آمریکا در منطقه خاورمیانه را ندارند. به نظر میرسد دلیل اصلی این سکوت، مشکلات اقتصادی و سیاسی (تیرگی روابط با اروپا و آمریکا) است و این سکوت ثابت میکند چگونه موقعیت هند به عنوان یک قدرت نوظهور اقتصادی و شریک تجاری و کلیدی برای بسیاری از کشورهای مسلمان، بر موضعگیری آنها در مقابل جنایات هندوها تاثیر گذاشته است چرا که این کشورها هند را فرصتی قلمداد میکنند که میتواند منافعشان را تامین کند. |
نظر شما