اهمیت دعا در هنگام وقوع بلایا/دعا اسلحه و سپر مومن است

دعا و نيايش، پيوند انسان را با خداي يکتا، برقرار و موجب پرواز روح به سوي ملکوت می شود و انسان در جریان دعا علاوه بر راز و نیاز از او درخواست کمک و مساعدت براي کسب فيض و سعادتمندي و رفع گرفتاری ها مي کند.

خبرگزاری شبستان/ اراک: این روز ها فضای عمومی جامعه درگیر یک بیماری است و هر جا که قدم می گذاریم همه صحبت از کرونا ویروس، بمیاری تنفسی، آمار مبتلایان به این بیماری و نگرانی و ترس از آن را دارند. فضای مجازی نیز مملو از پیام های آموزشی و بهداشتی و آمار لحظه به لحظه ای است که از سوی وزارت بهداشت اعلام می شود و این سبب ایجاد ترس و دلهره در افراد جامعه شد و یک نگرانی و یاسی را ایجاد کرده است.

 

اما باید بدانیم که یاد خدا و توکل به پروردگار در کنار رعایت مسایل بهداشتی و ایمنی و همچنین دعا و نیایش سبب آرامش روح و جان انسان می شود و در قرآن کریم، احادیث و کلام بزرگان برای رهایی از ترس و نگرانی، بر توکل به خدا و دعا و نیایش و استغفار تاکید فراوان شده است.

 

بر همین اساس گفتگویی داریم با مدیر کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی در رابطه با آثار و برکات دعا و نیایش و دستورات دینی که به آن تاکیده شده است.

 

بر اساس آموزه های دینی چگونه مثبت اندیش باشیم و نا امیدی را شکست دهیم؟

مدیر کل تبلغات اسلامی استان مرکزی ضمن تبریک ایام ماه مبارک رجب گفت: خداوند متعال در قرآن کریم و آیات و روایات تاکید فراوان بر دعا و نیایش کرده است و ماه رجب نیز ماه پر خیر و برکت و ماهی برای تزکیه روح، ارتباط با خدا و دعا و نیایش است که باید از آن بهره لازم را بگیریم.

 

حجت الاسلام «صفر قربانپور» با اشاره به آموزه های دینی، افزود: برای غلبه بر جریان کلی نا امیدی با فرهنگ دینی ما باید سه اصل را مد نظر داشته باشیم و  بر اساس آن چینش به راحتی می توانیم از شرایط موجود و شرایطی که پیش می آید عبور کنیم.

 

وی ادامه داد: یک اصل کلی این است که جامعه اسلامی با فرهنگ دینی، اولین نکته و اساسی ترین توجهش بر این است که مدیریت عالم بر یک جریان هوشمند، حکیمانه استوار است. یعنی حوادثی که در دنیا اتفاق می افتد، گردش شب و روز، خلق مخلوقات، عالم حوادث و هر آنچه که اتفاق می افتد یک مبنای کلی مدیریت کلان دارد و پشتوانه اساسی همه اینها در واقع یک قدرت لایزال الهی است که می گوییم خدا.

 

حجت الاسلام قربانپور اضافه کرد: بنا بر این اعتقاد داریم بر اینکه ماورای شرایط عادی یک ذات قدرتمندی وجود دارد که همه امکانات عالم و حوادث و گردش زمان را مطلع است و می شناسد و با مدیریت هوشمند آن را اداره می کند.

 

نکته دوم اینکه در جریان زندگی خداوند امور را بر اسباب کار و جریان زندگی قرار داده و برای همه چیز چرخش اثر و وضع طبیعی قرار داده.مثلا برای رفع تشنگی آب را قرار داده، اگر درد را خلق کرده و اتفاق و حوادثی رخ می دهد حتما برای آن راه علاج و درمان قرار داده و این امور به شکل عادی می گذرد.

 

عالم ،عالم ابزار و اسباب است و این ابزار و اسباب، امور جاری خودشان را انجام می دهند.خداوند کار را به ابزار و اسباب اجرا می کند یعنی شفا را در دل دارو قرار داده و برای درد درمان خلق کرده است.

 

وظیفه بشریت در این راستا چیست؟

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان مرکزب با اشاره به اینکه بشر باید این امور را حکیمانه کشف کند و امکان آن هم ذاتا وجود دارد، افزود: سوم اینکه خداوند به دلیل اینکه هدایت عامه بشر به بهترین وجه صورت بگیرد پیش بینی تا قیامت را انجام داده و برای آن هادیان و رهبرانی فرستاده یعنی کسانی را از جنس وجود بشر انتخاب کرده که آنها انسان های فوق العاده با ارداه قوی و عزم جدی تر  هستند و هدایت بشر را به عهده بگیرند.

 

در این فرهنگ اگر ما این سه رکن را در کنار هم قرار دهیم نشان می دهد که افراد متعارف انسانی در شرایط متعارف اگر توجه به این نکته داشته باشیم که عالم ابزار کار خودش را انجام می دهد، دیگر گله مندی از آفتاب و زمین و آب و... معنا و جایگاهی ندارد.

 

وظیفه انسان مومن در مقابله با سختی ها و مشکلات چیست؟

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی اضافه کرد: در مرحله اول انسان مومن پای گله مندی را نباید باز کند باید در فکر علاج باشد و به دنبال پادزهر بگردد. چرا که این اعتماد وجود دارد که هر جا دست ما هم نرسید یک تکیه گاه قوی وجود دارد اینطور نیست که ما را نبینند و نشناسند و توکل به این تکیه گاه نقطه امید دیگری است.

 

موضوع دیگر این است که اگر عقل  ما هدایت نشد و فکر ما به جایی نرسید یقینا خداوند انسان های برجسته ای دارد این انسان های برجسته هدایت عام را بر عهده دارند و در شرایط فعلی هم ما مطمئن هستیم حجت داریم و به خود می بالیم که این کشور ما کشور امام زمانی است.

 

ما هم نکته اوج اتکا، که خداوند است داریم، هم واسطه داریم بین مخلوق و خالق و هم می دانیم که امور ابزار دنیا، عالم اسباب، امکان جایگزینی سبب ها و رد و بدل کردن ها و عالم ابزار برای ما وجود دارد.

 

اینها اصولی است که به انسان اطمینان می دهد که به لطف پروردگار عالم امیدوار باشد و روزش را از روز دیگری بهتر آغاز می کند، تلاش مجدانه بهتری بکار  گیرد و یقین بداند که اثر دارد و اگر تلاش بیشتری انجام بدهد و دنبال راهنماها بگردد می دانند که این راهنماها بهتر می توانند کمک کنند.

 

علم وجود دارد، کشف علوم برای ما مهم است فقه اسلامی پویا است بنابر این به ما توصیه می کند که هم به علوم، مباحث پزشکی، علمی و فیزیک توجه کنیم از آن طرف هم می گویند در عین حال توجه به اینها، توکل هم داشته باشید. چرا که اینها مایه و سرمایه های امید انسان های مسلمان در دنیا است.

 

در رابطه با یاس و نا امیدی و ترس چه باید بکنیم؟

ما به هیج وجه نباید مایوس باشیم نمونه اینها را خود پروردگار عالم  فرموده که یاس در شان و جایگاه انسان مومن نیست و این امر متعطق به آدم ها، موجودات و مخلوقات غیر مومن به خدا است.

 

فکر انسان می تواند هر روز پویایی داشته و نو باشد و وقتی همه اینها را که کنار هم قرار دهیم دیگر جایی برای یاس در فرهنگ دینی وجود ندارد و هر روز هم می توانیم اطمینان پیدا کنیم که افرادی با فکر و اندیشه جدیدتری راه پیدا می کنند و کمکمان می کنند.

 

با این امید می توانیم زندگی بهتری داشته باشیم بر مشکلات غلبه پیدا کنیم روحیه مان را نبازیم و تاکیدمان بر این است که این را بهتر و بیشتر از گذشته انجام داهیم.

 

وظیفه مسئولان امر در این زمینه چیست؟

حجت الاسلام قربانپور اضافه کرد: برای اینکه این اتفاقات بیفتد دستگاه ها و مجریان و مدیران و بخش های فرهنگی باید در کنار هم قرار گیرند و با همدلی و همراهی به یک نتیجه واحد برای حل مشکلات رفع دغدغه های مردم تلاش کنند.

 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در رابطه با مشکلات اخیر در استان و کشور همه مسئولان و مردم در کنار هم و هم دل و همصدا در حال تلاش برای کمک به افراد هستند، گفت: این همدلی و همکاری و پای کار آمدن مسئولان امید را در دل مردم زنده کرده وسبب می شود تا بیشر در راستای رفع این مشکل در جامعه تلاش شود.

 

در رابطه با پویش «به توان ما» بفرمایید؟

پویش به توان ما با همت سازمان تبلیغات اسلامی و با همکاری صدا و سیما در حال انجام است و از شبکه سه پخش سیما نیز در حال پخش می باشد.  

 

 این پویش با محوریت روحانیون، ائمه جماعت، هیئات مذهبی و .... در حال اجرا است و هدفش این است که بیان کند اگر ما در کنار هم قرار بگیریم توان غلبه برای ما به وجود می آید.

 

اگر ما احساس تنهایی بی کسی و نا امیدی کنیم مشکلات بر ما غلبه پیدا می کند اما اگر همه با هم فکر کنیم اندیشه نو گرایی  و همکاری داشته باشیم بر مشکلات غلبه خواهیم کرد.

 

فرهنگ دینی و اهمیت دعا در هنگام وقوع بلایا با تاکید بر سخنان رهبر انقلاب را بفرمایید؟

اینکه اثرات دعا فرمایش مقام معظم رهبری و ائمه در این رابطه چی است اصل این است که در فرهنگ دینی دعا موضوعیت دارد یعنی کاملا سفارش شده که مردم دعا کنند، بخوانند و بخواهند چه از خداوند چه از واسطه های فیض ائمه معصومین (ع).

 

دعا سلاح مومن است و در فرهنگ اسلامی موضوعیت دارد و حتما توصیه شده است که مردم بخشی از زمان خود را به دعا کردن بپردازند که این کار خودش عبادت و توجه به ذات اقدس الهی است.

 

همانطور که افراد اسلحه بر میدارند واز خود دفاع می کند دعا نیز نقش اسلحه و سپر مومن است که اگر در پناه آن قرار گیری می تواند بر همه چیز غلبه کنی و کرده و بر مشکلات پیروز شود.

 

وی با تاکید بر اینکه دعا پل ارتباطی بین مخلوق و خالق است، اضافه کرد: از جمله دعاهای سفارش شده دعای هفتم صحیفه سجادیه است که مقام رهبری نیز بر آن تاکید فراوان کرده است. این دعا 10 فراز دارد که در بخش اول امام سجاد (ع) بیان می کند که خدایا تو آن کسی هستی که گره گشایی به دست تو انجام می شود و یک اعتقاد و معرفت در آن است که می دانیم دست باز پروردگار و لطف ایشان گره ها را باز می کند. مشقت ها بر ما وارد می شود.در کشور مشکلاتی وجود دارد و این مشکلات در مقابل قدرت لایزال الهی هیچ است.

 

این فراز های ۱۰گانه برای خود معرفتی است و در خود امید و امنیت دارد و مقام معظم رهبری بر خواندن این دعا تاکید کرد امید داشته باشید که خداوند عجابت می کند و مشکلات را از شما دور می کند اما در این کار مداومت لازم است.

 

ما در ماه شریف رجب قرار داریم و افراد در فضاهای گوناگون که قرار می گیرند و اگر اعتکاف هم نتوانستند شرکت کنند اما در منازل در هر جا که هستند توکل خود را  از دست ندهند و توسل را فراموش نکنند به خدا متوسل شوند و از وجود اولیای الهی و شهدا بهره بگیرند تا از مشکلات عبور کنید

 

کد خبر 903094

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha