«حجت الاسلام عیسی راستگو» روز سه شنبه (20 اسفند) در گفتگو با خبرگزاری شبستان در بوشهر، به مناسبت وفات عمه سادات حضرت زینب کبری (س) ضمن عرض تسلیت به این مناسب اظهار داشت: با توکل به خدای متعال و ائمه معصومین و همت تمام مردم و مسئولین از شرایط به وجود آماده به دلیل شیوع ویروس کرونا انشالله خارج خواهیم شد.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان بوشهر به مختصری از زندگی نامه حضرت زینب کبری (س) اشاره کرد و افزود: تقریبا ۵ سال از هجرت پیامبر و همچنین ازدواج امیرالمومنین حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه الزهرا دخت نبی مکرم اسلام میگذشت که خداوند دختری به امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) اعطا نمود و رسول خدا نام این دختر را زینب یعنی زینت پدر گذاشت.
وی افزود: زندگی حضرت زینب کبری (س) همراه با مصایب فراوان بوده که تاریخ به آن ها اشاره کرده و این بزرگ بانو را اسوه صبر و مقاومت نام نهاده.نسب نبوى، تربیت علوى، و لطف خداوندى از او فردى با خصوصیات و صفات برجسته ساخته بود، طورى كه او را «عقیله بنى هاشم» مىگفتند.
حجت الاسلام راستگو بیان کرد: حضرت زینب کبری (س) با پسرعموى خود «عبدالله بن جعفر» ازدواج كرد و ثمره این ازدواج فرزندانى بود كه دو تن از آنها (محمد و عون) در كربلا، در ركاب ابا عبدالله الحسین علیه السلام شربت شهادت را نوشیدند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان بوشهر به برخی از ویژگی های شخصیت این بزرگ بانوی اسلام اشاره کرد و ادامه داد: یکی از صفات دختر بزرگوار امیرالمومنین علی (ع) که مغفول واقع شده علم آن بزرگوار می باشد که کمتر به آن اشاره شده است. در سخنی از امام سجاد (ع) درباره ایشان آمده است: انت علمه بغیرمعلمه - تو عالمه ای هستی که آموزگاری نداشتی.این سخن امام معصوم دلیل بر آگاهی و دانش فراوان آن بزرگوار بوده است. بعید نیست این علم از ناحیه خدای متعال آن طور که به پدر و مادرش وحی شده به او نیز رسیده باشد.
وی با اشاره به اینکه عبادت وعشق به راز و نیاز با پروردگار از دیگر ویژگی های آن حضرت می باشد تصریح کرد: حضرت زینب کبری (س) عبادتها و نماز شبهاى پدر و مادر را از نزدیك دیده و او در كربلا شاهد بود كه برادرش امام حسین علیه السلام در شب عاشورا به عباس فرمود:«ارجع الیهم واستمهلهم هذه المشیه الى غد لقد نصلى لربنا اللیله وندعوه و نستغفره فهو یعلم انى احب الصلوه له وتلاوه كتابه وكثره الدعاء والاستغفار - به سوى آنان باز گرد و این شب را تا فردا مهلت بگیر تا بتوانیم امشب را به نماز و دعا و استغفار در پیشگاه خدایمان مشغول شویم. خدا خود مىداند كه من نماز، قرائت قرآن، زیاد دعا كردن و استغفار را دوست دارم.» در این جملات صحبت از اداى تكلیف نیست، بلكه سخن از عشق به عبادت و نماز است.
حجت الاسلام راستگو با تاکید بر اینکه حضرت زینب (س) نیز ازعاشقان عبادت و شب زنده داران عاشق بود ادامه داد: هیچ مصیبتى آن حضرت را از عبادت باز نداشت. امام سجاد علیه السلام فرمود:«ان عمتى زینب كانت تؤدى صلواتها، من قیام الفرائض والنوافل عند مسیرنا من الكوفه الى الشام وفى بعض منازل كانت تصلى من جلوس لشده الجوع والضعف؛ عمهام زینب در مسیر كوفه تا شام همه نمازهاى واجب و مستحب را اقامه مىنمود و در بعضى منازل از شدت گرسنگى و ضعف، نشسته نماز می گزارد.»
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان بوشهر با اشاره به اینکه یکی دیگر از صفات دختر امیرالمومنین حضرت علی (ع) که در کربلا نمود پیدا کرد و در قضیه کربلا بیشتر آشکار شد و تجلی پیدا نمود ولایتمداری و تبعیت از امام زمان خویش است ادامه داد: وقتی امام حسین آهنگ مکه کرد او نیز به همراه فرزندانش راهی شد و همراه برادرش به مکه آمد و تا کربلا امام حسین (ع )را همراهی نمود که این موضوع اشاره به اهمیت اطاعت از امام زمان خویش دارد.
وی افزود: در بین صفات حضرت زینب (س) آن ویژگی که برجسته است و بیشتر سر زبان هاست صبر واستقامت این زن است. مصیبت هایی که قبل از عاشورا دیدند شاید کمی قابل تحمل باشد اما موضوع و حادثه کربلا و محنت ها و داغ هایی که آن زن می بینند برای دیگران غیر قابل تحمل است و از این جهت در اوج كمال قرار دارد.
حجت الاسلام راستگو ادامه داد: در زیارتنامه آن حضرت مىخوانیم:« لقد عجبت من صبرك ملائكه السماء؛ ملائكه آسمان از صبر تو به شگفت آمدند.» مخصوصا در ماجراى كربلا آن چنان صبر و رضا و تسلیم از خود نشان داد، كه صبر از روى او خجل است. موضوع شهادت امام حسین (ع ) و فرزندان برادر و نیز دیگر جوانان هاشمی داغ سنگینی بود.شهادت دو جوان رعنای خودش نیز بار مصیبت را سنگین تر می نمود همه اینها راتحمل کرد. ماجرای اسارت و حضور در کوفه و شام نیز از دیگر زوایای این ویژگی است که نشان می دهد زینب سلام الله علیها به هدف و راه حسین (ع ) ایمان دارد و همه را با جان و دل می پذیرد.
وی تصریح کرد: حضرت زینب کبری (س) زنی باحیا، با وقار و شجاع بود که در قضیه اسارت خاندان پیامبر بخوبی از حریم حجاب وعفت آل الله دفاع نمود و محنت ها و مصیبت های پیش آمده باعث نگشت حریم عفت اهل بیت پیامبر خدشه دار شود.
حجت الاسلام راستگو تاکید کرد: حضرت زینب (س) مبلغی بود که با خطبه های آتشین و با فصاحت و بلاغت علوی فریاد مظلومانه امام حسین (ع) و اصحابش را بگوش جهانیان رساند و در این راه ثابت قدم ماند تا بتواند پیام رسان حادثه کربلا باشد.
نظر شما