اراضی کشاورزی شیروان چشم انتظار کود شیمیایی

مدیر جهاد کشاورزی شیروان گفت: اراضی کشاورزی این شهرستان با کمبود کود شیمیایی مواجه است.

«رمضان امان زاده» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: اینک برای مزارع گندم و جو دیم این شهرستان کود اوره فراهم نشده است و چنانچه قبل از عید تهیه نشود موقع برداشت محصول با کاهش چشمگیر عملکرد مواجه خواهیم بود.

 

مدیر جهاد کشاورزی شیروان با بیان اینکه اسفندماه بهترین زمان برای توزیع کود اوره در مزارع گندم و جو دیم است، گفت: برای مزارع گندم و جو آبی، فقط 25 درصد کود بهاره توزیع شده است و این در صورتی است که با توجه به کمبود کود شیمیایی برای اندکی از بخش زراعت تامین شده و برای بخش باغی هنوز چیزی داده نشده است.

 

امان زاده افزود: در سال هایی که بارندگی کم است و کشاورزان از کود استفاده نمی کنند کود فراوان تهیه می شود ولی امسال که شاهد بارندگی های فراوانی بوده ایم کود کم توزیع شده است.

 

مدیر جهاد کشاورزی شیروان با اشاره به اینکه در اسفندماه فقط 500 تُن کود برای اراضی گندم و جو آبی شهرستان توزیع شده است گفت: توزیع کود شیمیایی رایگان است که برای هر هکتار از اراضی گندم و جو آبی این شهرستان، 50 کیلوگرم تهیه شده است در صورتیکه باید 250 کیلوگرم به ازای هر هکتار توزیع شود.

 

امان زاده افزود: مصرف کود اوره در افزایش کمیت و کیفیت گندم (از لحاظ افزایش پروتئین و گلوتن) تأثیرگذار است.

 

در سال زراعی جاری، سطح ابلاغی جو آبی شیروان، چهار هزار و ۴۰۰ هکتار و جو دیم ۶ هزار و ۲۵۰ هکتار بود که چهار هزار و ۲۸۰ هکتار جو آبی و پنج هزار و ۷۵۰ هکتار جو دیم در شیروان کشت شد.

 

امسال ۱۶ هزار و ۲۰۰ هکتار از کشتزارهای شهرستان زیر کشت پاییزه گندم رفته که ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار آن آبی است و از این سطح ۲ هزار و ۵۰ هکتار زیر پوشش آبیاری بارانی قرار گرفته است.

 

۱۰ هزار و ۷۰۰ هکتار از گندمزارهای شهرستان دیم است.  این شهرستان قطب تولید جو در خراسان شمالی است به طوری که ۲۰ درصد سطح زیر کشت جو آبی و ۳۵ درصد جو دیم استان مربوط به این شهرستان است.

 

شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان در سال های اخیر دوران خشکسالی و کم‌آبی سختی را به خود دیده و حتی در مناطق مختلف به ویژه تعدادی از روستاها مردم برای تامین آب شرب با مشکل مواجه شده اند.

 

این شهرستان ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد که ۱۲ هزار بهره بردار از این بخش ارتزاق می کنند.

 

 

 

 

کد خبر 904189

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha