«علی غلامی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد، گفت: به منظور کمک به تأمین ماسک و لباس مخصوص بیمارستان ها در راستای مقابله با بیماری کرونا، هفت کارگاه تولید ماسک در شهرستان گرمه راه اندازی شده است.
فرمانده سپاه گرمه بیان داشت: در شهر درق دو کارگاه، شهر ایور یک کارگاه و شهر گرمه چهار کارگاه دایر شده است.
وی با بیان اینکه طی دو روز گذشته سه هزار ماسک تولید شده است، افزود: با تلاش بسیجیان و خیران در چند روز آینده 200 هزار ماسک تولید و توزیع خواهد شد.
غلامی اظهارداشت: بیش از 400 نیروی بسیجی روزانه در این کارگاه ها فعالیت می کنند.
وی گفت: ماسک های تولید شده در بین بیمارستان ها، نیروهای مسلح، بانک ها و ادارات به صورت پک سه عددی بین مردم به صورت رایگان توزیع می شود.
فرمانده سپاه گرمه همچنین از ضدعفونی سطوح شهرستان توسط نیروهای بسیج و سپاه به کمک شهرداری خبر داد.
غلامی اضافه کرد: با همکاری بسیج جامعه پزشکی شهرستان، کلاس های آموزشی و پیشگیری برای نیروهای کادر و و ظیفه برگزار شد تا بتوانند ضمن رعایت بهداشت فردی، آموزش های لازم را به افراد خانواده ها انتقال دهند.
وی خاطرنشان کرد: سه ایستگاه تب سنجی نیز با همکاری شبکه بهداشت در شهر گرمه در محل چهارراه مرکزی، شهر ایور در محل مسجد جامع و در شهر درق در محل میدان مرکزی مستقر شده است.
نماز جمعه ۲۳ اسفندماه در خراسان شمالی اقامه نمی شود
شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان شمالی با صدور اطلاعیهای از عدم برگزاری نماز جمعه فردا ۲۳ اسفندماه در تمام شهرهای خراسان شمالی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان شمالی با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: نظر به مراقبت و ضرورت پیشگیری های لازم به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و توصیه های اکید مسئولان و متخصصان امور بهداشتی و درمانی مبنی بر پرهیز از برگزاری تجمعات، برابر مصوبه کارگروه مقابله با بیماری کرونا در خراسان شمالی و موافقت شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، نماز جمعه این هفته ۲۳ اسفند ماه در شهرهای خراسان شمالی برگزار نخواهد شد.
نیاز مبرم بیمارستان های شیروان به دستگاه ونتیلاتور
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شیروان گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا، اینک بیمارستان امام خمینی(ره) و آیت الله هاشمی این شهرستان، نیاز به خرید ۱۰ دستگاه ونتیلاتور( تنفس مصنوعی) دارد.
«دکتر علی آرمیده» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: هم اکنون 10 دستگاه ونتیلاتور در بیمارستان امام خمینی(ره) شیروان برای بالغین، نوزادان و کودکان است ولی این تعداد کافی نیست.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شیروان گفت: هزینه خرید هر دستگاه 2 میلیارد ریال است که در مجموع کل نیاز به 20 میلیارد ریال اعتبار داریم چرا که تمام بیماران کرونای مثبت به دستگاه ونتیلاتور احتیاج دارند و یکی از اقلام ضروری و مهم در این زمینه است.
دکتر آرمیده افزود: در این زمینه هماهنگی های لازم صورت گرفته ولی با توجه به اینکه کل کشور دچار مشکل است بودجه ها به سمت استان های درگیر سوق داده شده است که نیاز به کمک مردم و خیرین برای خریداری این دستگاه داریم.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شیروان با بیان اینکه به غیر از این کمبود، دستگاه شست و شو برای البسه کارکنان هم نیاز مبرم است و برای خرید باید تامین هزینه شود، گفت: مردم و خیرین می توانند با مراجعه به دبیرخانه شورای خیرین سلامت شیروان کمک های نقدی خود را انجام دهند.
آرمیده افزود: همچنین امروز چهار هزار ماسک تولیدی کارگاه بسیج در شیروان پس از استریل شدن توسط شبکه بهداشت و درمان در اختیار بیمارستان ها، برخی از ادارت و بین مردم توزیع می شود.
وی بیان کرد: همچنین یک واحد تولیدی این شهرستان که در گذشته اقدام به تولید مواد شوینده میکرد، طی چند روز گذشته مواد ضدعفونی کننده برای سطوح و دست تولید میکند در صورتیکه مواد اولیه این واحد تولیدی از شمال و خوزستان تهیه شود این واحد تولیدی توان تولیدی ۱۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده در روز را دارد.
شیروان به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی در 60 کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
مساجد شیروان پذیرای اقامت و اسکان مسافران نوروزی نیست
رییس اداره اوقاف و امور خیریه شیروان گفت: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت نکات بهداشتی، مساجد این شهرستان پذیرای اقامت و اسکان مسافران نوروزی نیست.
«حجت الاسلام علی پرهیزکار» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: اینک تمام مساجد سطح شهر و روستا با حداقل امکانات ضدعفونی شده ولی تا اطلاع ثانوی تعطیل است و نماز جماعت هم در آن برپا نمی شود و امید است مردم برای حفظ سلامت خود همکاری های لازم را داشته باشند.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه شیروان گفت: در حال حاضر نماز جماعت فقط در مسجد جامع این شهر اقامه می شود که کلیه نکات بهداشتی به مومنان و نمازگزاران توصیه شده است که از دست دادن و روبوسی خودداری کرده و هنگام اقامه نماز با فاصله کنار یکدیگر نشسته و نماز را زودتر به پایان برسانند.
حجت الاسلام پرهیزکار افزود: هر ساله امام زاده حمزه رضا(ع) واقع در شهر زیارت شیروان میزبان مسافران و زائران بسیاری است که هنگام تحویل سال شاهد خیل عظیمی از مردم شهر و سایر اقصی نقاط استان ها هستیم که امسال به دلیل شرایط موجود مراسم تحویل سال نو در این مکان مقدس برگزار نمی شود.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه شیروان گفت: مراسم تحویل سال نو هر سال با حضور بیش از دو هزار نفر از زائران در این مکان به همراه برنامه های خاصی برگزار می شد و میزبان اقامت و اسکان مسافران نوروز بود.
وی افزود: سالانه اقامت و اسکان مسافران نوروزی در چهار امام زاده شاخص شیروان برگزار می شد که امسال تعطیل و پذیرای هیچ گونه مسافری نیستیم.
شهرستان شیروان دارای ۲۲۰ مسجد شهری و روستایی و ۶۷ روحانی است که از این تعداد ۶۲ نفر مبلغ و پنج نفر مبلغه هستند.
شهرستان شیروان ۶۱ بقعه متبرکه و بیش از سه هزار رقبه در نواحی شهری و روستایی دارد.
تمام زباله گردهای شیروان جمع آوری شدند
سرپرست اداره بهزیستی شیروان گفت: تدابیر ویژه برای جلوگیری از ابتلای کودکان کار به کرونا در این شهرستان گرفته شده است و تمامی زبالهگردها هم جمعآوری شدهاند.
«علی اکبر آرام» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: برای جلوگیری و پیشگیری در برابر ویروس کرونا، همچنین گرمخانه نیازمندان این شهر روزانه ضدعفونی و اقدامات بهداشتی در آن انجام میشود.
سرپرست اداره بهزیستی شیروان گفت: آمد و شد به خانه سالمندان و دیگر مراکز نگهداری افراد زیرپوشش اداره بهزیستی شیروان به حداقل رسیده است هرچند که این مکان ها روزانه ضد عفونی می شوند.
آرام با اشاره به اینکه در خانه سالمندان با توجه به سن بالای افراد که قادر نیستند مرتب دست های خود را شست و شو دهند، افزود: قبل از غذاخوردن، پرسنل دست افراد سالمند را شست و شو می دهند.
سرپرست اداره بهزیستی شیروان گفت: کودکان کار خیابانی با رعایت مسائل بهداشتی در این شهرستان جمع آوری و کودکان بی سرپرست هم با توجه به شرایط آنان در مراکز کودکان بی سرپرست این شهرستان نگهداری می شوند.
آرام اظهار داشت: در نشست های متعدد با مصوبه اعضای شورای اسلامی شهر شیروان، تدابیر لازم بهداشتی علیه کرونا برای اقشار مختلف نیازمند از جمله کودکان کار و زباله گردها صورت گرفته و این اقشار ساماندهی شده اند و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
هم اکنون در مرکز نگهداری کم توان ذهنی مهر ۶۵ نفر از افراد زیر ۱۴ و بالای ۱۴ سال، مرکز بیماران اعصاب و روان ۶۰ نفر آقا بالای ۱۴ سال و مرکز توانبخشی سالمندان شیروان ۵۰ نفر خانم نگهداری می شوند.
مسئولان تاکنون آماری از شمار کودکان بی سرپرست و کودکان کار ارائه نکرده اند اما مرکز نگهداری کودکان بی پرست و بدسرپرست با ۱۶ میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر رهبری هفته دولت امسال به بهره برداری رسید.
این مرکز در زیر بنا ۱۲۰۰ متر مربع در دو طبقه ساخته شده که در مجموع کل ظرفیت آن ۶۰ نفر است.
شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
اعزام روزانه ۱۰ اکیپ سیار به منظورکنترل و پیشگیری از انتشار ویروس کرونا
فرماندار شهرستان مانه و سملقان گفت: روزانه ۱۰ اکیپ جهت نظارت بر نحوه پیشگیری و کنترل ویروس کرونا و انجام تست غربالگری و ارائه نکات بهداشتی در سطح شهرستان اعزام می شوند.
"محمود رضا معموری" روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از آشخانه اظهارداشت: این طرح با هماهنگی و همکاری بهداشت و درمان، بسیج بخشداران و جمعیت هلال احمر انجام می شود.
فرماندار مانه و سملقان افزود: این اقدام از 10 روز گذشته با 5 اکیپ آغاز و از امروز با 10 اکیپ تقویت خواهد شد.
معموری با اشاره به لغو تمامی مراسم عزاداری و عروسی ها بیان کرد: در سطح شهرستان نباید هیچ گونه تجمعاتی را چه در ادارات و بانکها و چه در فروشگاهها و اماکن داشته باشیم و در صورت مشاهده برخورد خواهد شد و در زمینه حفظ سلامت مردم هیچ تعارفی با کسی نخواهیم داشت.
فرماندار مانه و سملقان همچنین خطاب به مدیران دستگاه های اجرایی گفت: مدیران ادارات شهرستان تمامی امکانات و تجهیزات خود را جهت همکاری در اختیار شبکه بهداشت و درمان قرار دهند.
معموری با اشاره به اینکه تعدادی از روستاها و عشایران شهرستان با کمبود آب شرب مواجه هستند، تصریح کرد: اداره آبفای روستایی شهرستان نسبت به آبرسانی توسط تانکر به این مناطق و روستا اقدام کند.
وی به جلوگیری قاطع شهرداری و دهیاریها از هرگونه دست فروشی و بساط در کنار خیابان و معابر تاکید کرد و از شهرداری و دهیاریها خواست به هیچ گونه مسافری اجازه توقف در پارکها و اماکن را ندهند و نیروی انتظامی در خصوص عدم توقف هرگونه اتوبوس و مینی بوس در بلوار امام رضا کنترل ها را تشدید کند.
وی همچنین از هلال احمر و بهداشت و درمان خواست ایستگاههای بررسی سلامت در پاسگاه گرماب و ورودی آشخانه را تقویت کرده و موارد حاد را به مراجع درمانی ارجاع دهند.
شهرستان 110 هزار نفری مانه و سملقان در 45 کیلومتری غرب بجنورد واقع شده است.
اراضی کشاورزی شیروان چشم انتظار کود شیمیایی
مدیر جهاد کشاورزی شیروان گفت: اراضی کشاورزی این شهرستان با کمبود کود شیمیایی مواجه است.
«رمضان امان زاده» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: اینک برای مزارع گندم و جو دیم این شهرستان کود اوره فراهم نشده است و چنانچه قبل از عید تهیه نشود موقع برداشت محصول با کاهش چشمگیر عملکرد مواجه خواهیم بود.
مدیر جهاد کشاورزی شیروان با بیان اینکه اسفندماه بهترین زمان برای توزیع کود اوره در مزارع گندم و جو دیم است، گفت: برای مزارع گندم و جو آبی، فقط 25 درصد کود بهاره توزیع شده است و این در صورتی است که با توجه به کمبود کود شیمیایی برای اندکی از بخش زراعت تامین شده و برای بخش باغی هنوز چیزی داده نشده است.
امان زاده افزود: در سال هایی که بارندگی کم است و کشاورزان از کود استفاده نمی کنند کود فراوان تهیه می شود ولی امسال که شاهد بارندگی های فراوانی بوده ایم کود کم توزیع شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شیروان با اشاره به اینکه در اسفندماه فقط 500 تُن کود برای اراضی گندم و جو آبی شهرستان توزیع شده است گفت: توزیع کود شیمیایی رایگان است که برای هر هکتار از اراضی گندم و جو آبی این شهرستان، 50 کیلوگرم تهیه شده است در صورتیکه باید 250 کیلوگرم به ازای هر هکتار توزیع شود.
امان زاده افزود: مصرف کود اوره در افزایش کمیت و کیفیت گندم (از لحاظ افزایش پروتئین و گلوتن) تأثیرگذار است.
در سال زراعی جاری، سطح ابلاغی جو آبی شیروان، چهار هزار و ۴۰۰ هکتار و جو دیم ۶ هزار و ۲۵۰ هکتار بود که چهار هزار و ۲۸۰ هکتار جو آبی و پنج هزار و ۷۵۰ هکتار جو دیم در شیروان کشت شد.
امسال ۱۶ هزار و ۲۰۰ هکتار از کشتزارهای شهرستان زیر کشت پاییزه گندم رفته که ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار آن آبی است و از این سطح ۲ هزار و ۵۰ هکتار زیر پوشش آبیاری بارانی قرار گرفته است.
۱۰ هزار و ۷۰۰ هکتار از گندمزارهای شهرستان دیم است. این شهرستان قطب تولید جو در خراسان شمالی است به طوری که ۲۰ درصد سطح زیر کشت جو آبی و ۳۵ درصد جو دیم استان مربوط به این شهرستان است.
شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان در سال های اخیر دوران خشکسالی و کمآبی سختی را به خود دیده و حتی در مناطق مختلف به ویژه تعدادی از روستاها مردم برای تامین آب شرب با مشکل مواجه شده اند.
این شهرستان ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد که ۱۲ هزار بهره بردار از این بخش ارتزاق می کنند.
شبستان گزارش می دهد؛
بیماران خاص، اقلام بهداشتی را به سختی تهیه می کنند
شماری از شهروندان خراسان شمالی شامل بیماران خاص، بیماران صعب العلاج و سالمندان برای تهیه اقلام بهداشتی به زحمت افتاده اند و در این روزها داروخانه ها خالی از اقلام بهداشتی است.
خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ شماری از شهروندان خراسان شمالی که شامل بیماران خاص، بیماران صعب العلاج و سالمندان می شوند اعلام کرده اند متاسفانه هم اکنون برای تهیه اقلام بهداشتی به زحمت افتاده اند و در این روزها داروخانه ها خالی از اقلام بهداشتی است.
یکی از شهروندان بجنوردی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: هم اکنون یک بیمار سالمند داریم که برای تهیه اقلام مورد نیاز بهداشتی دچار مشکل شده ایم.
«مریم درتومی» افزود: متاسفانه عده ای در بستر بیماری هستند که روزانه به اقلام بهداشتی نیاز دارند اما علاوه بر نایاب شدن با مشکل افزایش قیمت نیز مواجه شده ایم.
وی اظهار داشت: بسته های دستکش که قبلا حدود سه هزار تومان بود هم اکنون 15 تا 16 هزار تومان و آن هم به سختی تهیه می شود.
وی افزود: برای نگهداری از این بیمار روزانه نیازمند وسایل بهداشتی از جمله دستکش، دستمال مرطوب، دستمال کاغذی، الکل و مواد ضد عفونی کننده هستیم اما متاسفانه در بازار به سختی تهیه و بعضاً با قیمتهای بالا خریداری می کنیم.
وی اظهارداشت: دستمال کاغذی و همچنین دستمال مرطوب هم اکنون با قیمت بیشتری از قبل به فروش می رسد این در حالی است که مسئولان باید توجه بیشتری به این امر داشته باشند.
درتومی افزود: متاسفانه برخی از شهروندان به مراکز خرید از جمله داروخانه ها و لوازم بهداشتی هجوم می برند و اقلام بهداشتی زیادی را خرید میکنند که همین امر باعث می شود بیماران برای تهیه این گونه لوازم به سختی بیفتند.
وی تصریح کرد: برخی از شهروندان پد الکلی را برای ضدعفونی دست ها، کامپیوتر و همچنین گوشی استفاده می کنند، این در حالی است که این پدهای کوچک تنها برای تزریق باید استفاده شود این گونه موارد باعث می شود که داروخانه ها از اقلام بهداشتی خالی شوند.
یک شهروند دیگر نیز که یک نوجوان بیمار دارد، افزود: دستمال های مرطوب و همچنین دستمال های ضدعفونی کننده، دستمال کاغذی و سایر موارد از جمله دستکش همیشه مورد استفاده برای نگهداری از فرزندش است.
«مهری رحیمی» افزود: اما متاسفانه این گونه اقلام به سختی تهیه می شود که برای تهیه هر وسیله باید جداگانه خرید کنم.
مدیر یکی از داروخانه های بجنورد که تمایلی برای درج نامش نداشت، گفت: به دلیل هجوم مردم به داروخانه ها، در حال حاضر هیچ گونه از اقلام و تجهیزات بهداشتی مربوط به پیشگیری از کرونا همچون محلول و ژل ضد عفونی کننده، پنبه بهداشتی الکلی و الکل سفید نداریم.
وی با بیان اینکه ما تامین نیازهای خود را از طریق شرکت های پخش انجام می دهیم، گفت: متاسفانه برخی از شهروندان بیش از نیاز خرید می کنند که این امر موجب کمبود اقلام در بازار شده است.
وی با بیان اینکه تولید تعطیل نخواهد شد، افزود: اما اجناس به مرور وارد بازار می شود و باید شهروندان به اندازه نیاز خرید کنند تا در مقطعی داروخانه ها از اقلام ضروری خالی نشود.
هم اکنون در خراسان شمالی چهار بیمار بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند.
تعداد قربانیان کووید ۱۹ در خراسان شمالی به ۴ نفر افزایش یافت
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از افزایش تعداد قربانیان کووید۱۹ به چهار نفر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ «دکتر سید احمد هاشمی» گفت: با اعلام نتایج قطعی آزمایش های انجام شده، آمار نهایی مبتلایان به کویید 19 در خراسان شمالی همان 45 نفر روز گذشته است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: متاسفانه تعداد قربانیان کووید 19 در خراسان شمالی افزایش یافته و امروز به چهار نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه اگر جان خود و اطرافیانتان را دوست دارید در منزل بمانید و خریدهای نوروز را به تعویق بیاندازید، افزود: کووید 19 یکدفعه در هر استان اوج گرفته و می تواند به شدت تعداد مبتلایان را افزایش دهد، بنابراین به صورت جدی ممکن است آمار مرگ و میرها افزایش یابد.
گفتنی است؛ کرونا ویروس داروی قطعی و واکسنی ندارد و بیشتر افرادی که در استان های درگیر دچار ابتلا به کووید 19شده اند، افرادی هستند که به دلیل نگرانی ناشی از ابتلا به کرونا ویروس، به مراکز بهداشتی-درمانی و بیمارستان ها رفته و به دلیل ازدحام جمعیت، مبتلا شده اند.
نظر شما