به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خرم آباد، ویروس کرونا مهمان ناخوانده جامعه امروز شده که البته در دنیا مردم بسیاری را درگیر خود کرده است، بیاییم این روزها همانگونه که دلهره و نگرانی ابتلا به ویروس کرونا را داریم و مرتب به فکر نظافت و شستن دست هایمان هستیم تا با این ویروس منحوس مقابله کنیم، کمی هم به فکر خودسازی و تقوا باشیم.
شیوع ویروس کرونا امروزه بر اقتصاد و کسب و کارها ضربه ای سنگین وارد ساخته که به علت تعطیلی بسیاری از صنوف و کسب و کارها شاهد فشارهای اقتصادی بر خانواده ها، چک های برگشتی و ماندن اجاره بهای مغازه ها و مستأجرین هستیم.
در این روزها هستند بسیاری از صاحبان مغازه ها و املاک که پویش همدلی راه انداخته و اجاره مغازه های خود را بخشیده و در حال فرهنگ سازی برای دیگر همکاران خود هستند و اما در این میان برخی افراد به دور از درک شرایط اقتصادی جامعه امروز که ویروس کرونا مسبب آن است، همواره در پی گرفتن طلب خود بوده و به بازاریان فشار وارد می کنند.
بیماری کرونا امروز یک امتحان الهی است، با استفاده از این موقعیت می توان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد، با همدلی و در کنار هم بودن می توان از این بحران سخت نیز گذشت به شرطی که یکدیگر را درک کنیم و به فکر هم نوعان خود باشیم.
ترویج زندگی اسلامی در جامعه یکی از مسائل مهمی بوده که همواره مورد تأکید است، سبک زندگی اسلامی سد راه آسیب های اجتماعی بوده و با تکیه بر ارزش ها و تعالیم دین باید الگوی موفق سبک زندگی، اخلاق و خلق و خوی اسلامی را در کانون خانواده ها ترویج دهیم تا بتوانیم به جامعه نیز منتقل سازیم.
تقوا به معنای پاکی دل و قلب بوده و از فرصتی که بیماری کرونا برای ما به وجود آورده که به قرنطینه خانگی روی بیاوریم، با با استغفار و توبه روح خود را شستشو دهیم و با ذکر و یاد خدا ایمان و تقوای خویش را ارتقا بخشیم.
در روزهایی که بیشتر در کنار خانواده ها هستیم، از این فرصت استفاده کنیم و در نوع سبک زندگی خویش بیاندیشیم با تبیین سبک زندگی اسلامی ایرانی بسیاری مشکلات و دغدغه های زندگی کاهش می یابد، با تربیت صحیح فرزند، ترویج و نهادینه سازی ارزش ها در کانون خانواده، این حریم را در برابر آسیب های اجتماعی و فرهنگی مصون سازیم.
در خانه ماندن فرصتی است که از فضای مجازی بیرون بیاییم و تهدید بیماری کرونا را به فرصت تبدیل کنیم، برای اعضای خانواده وقت بگذاریم به این معنا که پای حرف فرزندان خود بنشینیم در نوع اخلاق و رفتار خود و فرزندان نگرش داشته باشیم.
توسل به اهل بیت عصمت و طهارت، ذکر و یاد خدا، قرائت ادعیه در روایات مورد سفارش فراوان قرار گرفته و با عمل به این دستورات آرامش قلبی در کانون خانواده ایجاد کنیم و همه دست به دعا شویم تا از شر ویروس منحوس کرونا رهایی یابیم.
وقت گذاشتن برای خانواده که در بیشتر ایام سال شاید به دلیل مشغله های فکری و کاری از آن غافل هستیم، اکنون قرنطینه خانگی این فرصت را به ما بخشیده که در کنار یکدیگر باشیم به این معنا که جاهای خالی و کمبودها را از نظر احساسی و عاطفی برای فرزندان خود جبران کنیم و با گرم نگه داشتن کانون خانواده فرزند را از رفتن به سمت دوست ناباب و هر چیزی که به بنیان خانواده ضربه می زند، مصون سازیم.
با نهادینه سازی ارزش ها و تبیین و ترویج معارف دین آرامش درونی را تقویت بخشیم، آرامشی که زودگذر نباشد و پایه های بنیان خانواده را استوار سازد، بهترین راه کاهش آسیب های اجتماعی و شکست دشمن در زمینه هجمه های فرهنگی تربیت صحیح و دینی فرزندان و نهادینه سازی ارزش ها است.
نظر شما