مجلس آینده باید قوانین دست و پاگیر مسیر تولید را اصلاح کند

حجت الاسلام والمسلمین نظری شاهرودی بروکراسی های اداری را یکی از اصلی ترین موانع جهش تولید دانست و تأکید کرد که باید مجلس آینده قوانین دست و پاگیر مسیر تولید را اصلاح کند.

حجت الاسلام والمسلمین «حسن آقانظری شاهرودی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به نام گذاری سال جدید به «جهش تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب نسبت به راهکارهای تحقق این مسأله به بیان مطالبی پرداخته و تأکید کرد: باید وابستگی به نفت کنار برود.

 

عضو شورای فقهی بانک مرکزی افزود: راهی که شروع شده کاهش وابستگی به نفت خام است، چراکه در توسعه اقتصادی وابستگی به نفت باید به حداقل ممکن برسد و از طرف دیگر برای تحقق جهش تولید باید مشکلات رشد تولید داخلی برطرف شده و بروکراسی های طولانی اداری در این جهت از میان برداشته شود.

 

وی با بیان این که مجلس یازدهم باید به این مسأله توجه کامل داشته باشد، گفت: به عقیده من اگر مجلس آینده همین یک کار را در طول این چهار سال انجام بدهد، کار خود را به سرانجام رسانده است و آن هم این است که موانع تولید و کسب و کار را از میان بردارد، چون در این سال های وابستگی به نفت، قوانین زیادی بروکراسی های مختلفی در مسیر تولید غیر نفتی ایجاد کرده که اتفاقا یکی از مشکلات جدی در مسیر سرمایه گذاری نیز محسوب می‌شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین نظری شاهرودی تصریح کرد: ما قانون زیادی داریم ولی این قوانین باید اصلاح شود همچنانکه امروز اعلام می‌شود وقتی دولت می خواهد الکل وارد شده از گمرک را آزاد کند با وجود این که کشور به آن احتیاج زیادی دارد، باید از 70 خان بگذرد بنابراین قانون هست ولی دست و پا گیر است.

 

وی مهمترین نقش مجلس یازدهم را اصلاح قوانین مربوط به اقتصاد دانست و تأکید کرد: مجلس آینده باید قدم به قدم در حوزه صادرات، تولید کشاورزی، تولیدات داخلی، سرمایه گذاری، قیمت گذاری و تورم پیش رفته و موجب رشد و جهش تولید بشود.

 

استاد علوم اقتصادی حوزه و دانشگاه بیان داشت: امروز در کشور ما کسب و کار با مشکلات زیادی رو به رو است و فردی که می خواهد یک کسب و کار راه بیاندازد یا کار تولیدی داشته باشد باید به ده ها سازمان و اداره برود و ده ها امضا بگیرد تا جایی که یک فرد برای ساخت و ساز و تولید مسکن گاهی چندین ماه درگیر اخذ یک پروانه ساختمان است.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که کشور ما از نیروی انسانی خوبی برخوردار است، گفت: گاهی اوقات این بروکرارسی ها و از طرف دیگر بی دقتی ها موجب فرار سرمایه گذاری ها می‌شود، به عنوان نمونه دیده می‌شود که یک شرکت بزرگ تسهیلاتی که از بانک گرفته برنمی گرداند که این خود موجب گرفته شدن فرصت از دیگران می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: مشکل اقتصادی در کشور ما زمانی حل می‌شود که ما به این مسأله با دید علمی نگاه کنیم از این رو در کشاورزی، تولیدات داخلی و غیر آن باید کار کارشناسی دقیقی صورت بگیرد و در همه مناطق کشور نیز نمی‌توان اقتصاد را به یک شکل اداره کرد و از طرف دیگر همانطور که گفتیم باید بروکراسی ها و قوانین دست و پاگیر مسیر تولید برطرف شود که در این بین مجلس آینده نقش اساسی ایفا می‌کند.

کد خبر 908166

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha