حجت الاسلام محسن غرویان، مدیر دفتر مطالعات و پژوهش های مرکز رسیدگی به امور مساجد ویژگی های ظاهری و باطنی ائمه جماعات را در جذب جوانان به مسجد و رونق بخشی این مکان مقدس موثر دانست و به خبرنگار شبستان گفت: امام جماعت به عنوان عالم در امور دین باید از جامعیت نسبی در مباحث عقیدتی، اخلاقی و احکام برخوردار باشد.
وی اظهار کرد: رفتار، گفتار و معاشرت صحیح با مردم باید به عنوان نشانه ای از یک رجل دینی در امام جماعت دیده شود. امام جماعت مسجد به عنوان مهم ترین و تاثیرگذارترین فرد در مسجد باید همیشه در دسترس مردم باشد و بتواند نیازها و توقعات مردم را برآورده کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بر شمردن ویژگی های امام جماعت به عنوان یک مبلغ کارآمد دین ادامه داد: لازم است ائمه جماعات در کلاس های تمرین سخنوری برای تقویت بیان خود شرکت کنند و علاوه بر آن توان نوشتاری بالایی برای نوشتن مطالب خود در مطبوعات و رسانه های مکتوب داشته باشند.
عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره) با تاکید بر سه مسئله به عنوان مولفه های ضروری ایجاد تحول در حوزه مساجد اظهار کرد: به مساجد باید به عنوان پایگاه های تحولات سیاسی، اجتماعی، و انقلابی نگریست. چرا که مسجد از زمان صدر اسلام تاکنون کم کم از محل عبادت فردی و شخصی خارج و به عنوان پایگاه تحولات سیاسی و اجتماعی مطرح شده است.
وی ادامه داد: مساجد پایگاه های علم دینی هستند و امام جماعت وظیفه دارد به عنوان رکن ضروری و محور اصلی مساجد هر روز علم و آگاهی خود را به روز کند تا بتواند پاسخگوی مسائل مطرح شده از سوی مخاطبان باشد.
حجت الاسلام غرویان گفت: مساجد محل ارتباط با خداوند متعالند و لازم است این احساس در مردم ایجاد شود که برای ارتباط با معبود به خانه خدا آمده اند. بنابراین باید به عنوان پایگاه تحولات اخلاقی و معنوی تلقی شوند تا قادر باشند احساسات دینی مردم را تحریک و منقلب کنند.
پایان پیام/
نظر شما